Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
roštilj je prava stvar, to onda uglavnom muž uradi, a ti samo napraviš salatu...

Ja skitala po Ušću i častila se ručkom u Vapianu :super:

Pravila posle kolač u šolji. Brzo i lepo
Koji je i kakav taj kolac u solji?:confused:
Napisi ako te ne mrzi.

Ja sam danas pravila taljatele sa prelivom od mesa i pelata.S tim da je meso bilo pilece belo samleveno a ne junetina ili mesano mleveno ako sto je uobicajeno..Lak i vrlo ukusan rucak...
Salata zelena.Ali...Ja zelenu salatu izecem bukvalno makazama na trake,dodam mladi luk i rukolu pa prelijem sa balzamikom,uljem od oraha i senfom-blago ljutkastim.
Ja se upropastim od te salate...

e kako to pravite spanac i jaja,htela bih da napravim,prvi put sam kupila svez spanac

Opereš listove spanaća, i otkineš peteljke. Staviš u šerpu, preliješ vodom, staviš da se kuva, i čim proključa, skidaš sa vatre, procediš, iseckaš na sitno-sitno...
U malu šerpicu staviš malo ulja, kad se zagreje dodaš sitno seckani beli luk(ili iz kesice-kako ja radim:rumenko:), odmah dodaješ spanać, smanjiš na 5-icu i dinstaš 10-15 minuta... pa dodaš umućena 3 jaja sa mlekom...(zavisi od količine, ali sa 3 nećeš pogrešiti)... i začiniš po ukusu...

Nadam se da će pomoći nekome... može se umesto mleka dodati pavlaka...

Prosto je i brzo... najduže traje pranje... ali ako imaš veliku ced(t)ku, staviš spanać u nju, i pustiš vodu da teče...
Ja sam u početku prala svaki listić posebno, smorim se načisto... sad u cetku, pustim vodu, malko properem i Bog da me vidi...;)

Opereš listove spanaća, i otkineš peteljke. Staviš u šerpu, preliješ vodom, staviš da se kuva, i čim proključa, skidaš sa vatre, procediš, iseckaš na sitno-sitno...
U malu šerpicu staviš malo ulja, kad se zagreje dodaš sitno seckani beli luk(ili iz kesice-kako ja radim:rumenko:), odmah dodaješ spanać, smanjiš na 5-icu i dinstaš 10-15 minuta... pa dodaš umućena 3 jaja sa mlekom...(zavisi od količine, ali sa 3 nećeš pogrešiti)... i začiniš po ukusu...

Prosto je i brzo... najduže traje pranje... ali ako imaš veliku ced(t)ku, staviš spanać u nju, i pustiš vodu da teče...
Ja sam u početku prala svaki listić posebno, smorim se načisto... sad u cetku, pustim vodu, malko properem i Bog da me vidi...;)
meni je greh kuvati tako spanac.ja stavim vodu da prokljuca i tek tad ubacim spanac.2-3 minuta i procedim.onda ide bela,nezdrava zaprska,pa spanac,mleko i jaja.

e kako to pravite spanac i jaja,htela bih da napravim,prvi put sam kupila svez spanac
linda (bez obzira ne svekrvu :zcepanje:), spanać dobro operem i sameljem. onda na ulju (pola šoljice) ispržim 2 kašike brašna, dodam šolju mleka i ubacim mleveni spanać. promešam, začinim, nekih 20ak minuta da krčka. na kraju ubacim jedno jaje (za pola kg očišćenog spanaća).
uz to služim pohovano belo meso, kiselo mleko ili kranjske kobasice. eto.

odlicno je bilo,hvala;)

Danas sam kuvala spanać i pržila filete oslića. Pa onoliko se juče pisalo o spanaću i ko ga ne voli - poželeo bi ga, a mi ga svi volimo. Još je domaći, od moje tetke, jutros ubran... mlad, nema debelih stabljika, samo se malo opere, milina :worth:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back