Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo , prejednostavno a predobro. obradujte djecu, muza/momka, ljubavnika:)
http://forum.krstarica.com/threads/362401

Esh, ovo je neka varijacija "lava"kolaca ili jos kako ga zovu "tekuci lava" kolac, ja imam slican recept sa coolinarike i jako je dobar, jer ja obozavam cokoladu;)

Danas za rucak, riba i krompir salata;)

Micimacko, drzim ti palceve, da sto lakse savladas novi rezim ishrane i da sto pre dodjes do rezultata:ok::ok::ok:

Evo super recept..kako ja pravim
\Na malkic eulja proprzi 1 malu varjacicu brasna i sipaj vodu ..dodaj iseckano zelje..mozes da stavis pola kocke za supu..kuvaj..brzo se skuva..zacini po svom ukusu..mozes i da na kraju dodas pavlaku i 1 zumance ali ja to ne radim .volim corbu od zelja bez toga

soremila sam čorbicu i džigu, sada ću da probarim šargarepu, pa ne znam da li da je jedmo samo tako obarenu ili imate neki predlog kako da je modifikujem: )

ne znam da li se bas slaze sa dzigericom, ali mozes od sargarepe da napravis ovu salatu:
iseces sargarepu na deblje kolutove, skuvas je ali ne da prekuvas, bacis vodu, posolis, dodas ulje, sirce i sitno seckani beli luk, promesas i to je to :).

juneće šnicle ispečeš kratko sa obe strane(da uhvate koricu), na malo ulja, izvadiš pa u istu posudu izdinstaš glavicu luka, vratiš šnicle, dodaš malo vode, pustiš da se krčka uz doadavnje vode, pospoliš, pobiberiš, dodaš pečurke i belo vino i nastaviš da krčkaš na tihoj vatri u to sosu, uz povremeno dolivanje vode(i ako hoćeš još malo vina, otprilke 2 deci do 3), pred kraj dodaš slaku pavlaku, prokrčkaš još malo i gotovo
prosto je ali se dugo sprema, da se junetina raspada onako(a možeš i da ostaviš junetinu u mleku nekih pola sata, sat, onda bude brže gotovo, jer junetina brže omekša)..

juneće šnicle ispečeš kratko sa obe strane(da uhvate koricu), na malo ulja, izvadiš pa u istu posudu izdinstaš glavicu luka, vratiš šnicle, dodaš malo vode, pustiš da se krčka uz doadavnje vode, pospoliš, pobiberiš, dodaš pečurke i belo vino i nastaviš da krčkaš na tihoj vatri u to sosu, uz povremeno dolivanje vode(i ako hoćeš još malo vina, otprilke 2 deci do 3), pred kraj dodaš slaku pavlaku, prokrčkaš još malo i gotovo
prosto je ali se dugo sprema, da se junetina raspada onako(a možeš i da ostaviš junetinu u mleku nekih pola sata, sat, onda bude brže gotovo, jer junetina brže omekša)..

...ja sve to tako...ali sipam vino...pa vodu da sve onako "ogrezne" i pravac rerena...na
180 stepeni....šnicle odmeknu, da skoro ni ne treba nož....plus što ne moraš da
se vrtiš oko šporeta toliko vremena i da nadgledaš da ne zagori....:manikir:

Ovo je moja svekrva cesto spremala a ja sam recept nasla u Kuvaru Krstarice. Jako je ukusno.
Potrebno:
* 2 pileća filea bez kože (ili 1 komad pilećeg belog pa skidajte meso sa kostiju sami)
* so, biber, ulje za prženje
* 100 g kačkavalja
* 1 veća veza listova peršuna
* 6 većih krompira
* 2 supene kašike brašna
* 1 jaje

Piletinu naseći na tanje komade, baciti na vruće ulje, posoliti, pobiberiti i pržiti po nekoliko minuta sa obe strane. Izvaditi iz tiganja na tanjir/salvetu i ostaviti sa strane.
Sir narendati. Peršun dobro oprati, sitno naseckati i pomešati sa rendanim sirom.
Krompire oljuštiti, narendati na krupno rende, malo posoliti i dobro ocediti. Oceđen krompir pomešati sa 2 kašike brašna i jednim jajetom i sve dobro promešati.
Podeliti masu na dva dela. Prvi deo staviti na tiganj sa zagrejanim uljem i rasporediti po njemu kao palačinku (na primer, pritiskajući odozgo varjačom). Pržiti sa jedne strane oko 5 minuta i prevrnuti. Pržiti minut-dva, zatim na jednu polovinu te "palačinke" poređati polovinu piletine, posuti polovinom sira i peršuna i preklopiti drugom polovinom "palačinke" i pritisnuti malo ivice da se lepše zatvori. Pržiti još po nekoliko minuta sa obe strane, pa izvaditi na tanjir.
Isti postupak prženja ponoviti sa drugom polovinom sastojaka.
Vreme pripreme: 20 minuta

Jedna poslastica

Snezne jabuke

7-8 nakiselih jabuka oljuštiti i iseći na kolutove.
Vatrostalnu činiju podmazati maslacem i poređati jabuke.
Preko jabuka namazati tanak sloj pekmeza od kajsija,
pa sve preliti čašom belog vina.
Posebno umutiti 5 belanaca sa 250 gr šećera i 100 gr mlevenih badema.
Rasporediti smesu preko jabuka i sve peći oko 1/2 h u rerni.

Danas sam pravila đuveč sa piletinom. (piletina posebno pa ko koliko voli) i paradajz čorba.
Sutra pravim knedle sa šljivama samo što ja ne stavljam šljive nego pekmez od kajsije :hahaha:. Dok ovde kuckam stavila sam krompir da se kuva, gotov je, sad ću ga propasirati, staviti brašno i jaje, a sutra časkom napravim knedle, a vodu u kojoj se kuvao krompir začinim belim lukom, alevom paprikom, mirođijom i napravim malene knedlice, mmmmm da prste poližeš.

Dobro jutro, nema još nikog, svi po starom vremenu...
Nego, treba mi pomoć!
Pravila sam onaj sufle od čokolade i pekla ga onoliko koliko piše, tj. 7 minuta. I ostao je tečan u sredini, ali je upao. :dontunderstand:
Ima li neko iskustva? Jel to normalno da se desi i može li nekako da se spreči?
Postaviću ovo pitanje i na mafinima, tamo su majstorice :(

Sufle treba da bude tecan u sredini...zato i jeste sufle.Pece se samo malo da se uhvati tanka korica sa strane da ta cokolada ne bi iscurila...mmmmmmmmmmmm...

On jeste bio mmmmmmm što se tiče ukusa, ali vizuelno nije bio baš reprezentativan. Pogledala sam na pdf sufle, ima nekih slika, i tamo izgleda da je upao. Valjda onda treba da se ukrasi nekim šlagom ili kremom da se rupa sakrije, a i u ovom receptu piše da se služi sa sladoledom.
Ma da se razumemo, niko se nije bunio.... samo su uzimali još i još..:super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back