Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja imam nekih 250 grama mlevenog junećeg mesa... šta da pravim?
Mislila sam špagete ali sam ih spremala pre 2 dana, pa ne znam...

Kako se prave faširte?
Ili neki drugi predlog?
:D[/QUOTE]

Mogu se napraviti i lazanje, ako vec nije prekasno za prijedloge;)

Na pocetku sam vidjela jako dobar recept za podvarak sa rebarcima. To ce biti na meniu ovih dana.
Inace sam svjeza domacica, pa jos uvijek eksperimentisem, od tradicionalnih, pa do extra modernih jela.
Prije neki dan sam pravila rolovane junece snicle. Snicle se dobro istucaju i zacine po ukusu (ja korisitim vegetu, biber, b.luk), pa ostave malo da odstoje da se arome sjedine. Zatim se na sniclu reda kriska purece sunke, a moze i suho meso i prutic sira (gauda, edamer i sl.) i zarola se kao sarmica. Snicle redati u vatrostalnu posudu i preliti vrhnjem za kuhanje. Peci oko 1,5 sat jer junetini ipak teba vise vremena da omeksa. Mogu se pohvaliti da smo prste polizali.:super:
Drage domacice, ako se odlucite, PRIJATNO:bye:

Ja imam nekih 250 grama mlevenog junećeg mesa... šta da pravim?
Mislila sam špagete ali sam ih spremala pre 2 dana, pa ne znam...

Kako se prave faširte?
Ili neki drugi predlog?
:D

Mogu se napraviti i lazanje, ako vec nije prekasno za prijedloge;)[/QUOTE]

Nije kasno...
Danas sam napravila sos od mirođije i imala sam testa-makarone od juče, pa je to bio ručak...
Sutra moram potrošiti to mleveno meso... nema smisla da stoji...:D

Mimi ovo tvoje zvuči ODLIČNO...:D

Poslednja izmena:
opet bataci, na neki način, ako ima neko neku ideju kako da ih zapečem u rerni nek javi, spremala sam onaj recept sa kimom i mlekom i svakojakim začinima i u medu, al bih da menjam malko...
i prokeljčiće

opet bataci, na neki način, ako ima neko neku ideju kako da ih zapečem u rerni nek javi, spremala sam onaj recept sa kimom i mlekom i svakojakim začinima i u medu, al bih da menjam malko...
i prokeljčiće

Sitno isjeckaj bijelog luka, dodaj u to maslinovo ulje i pesun. Batake malo rasjeci i napuni sa tom smjesom i onda ih povegeti. Dobiju super aromu od bijelog luka. Peces u rerni, sa krompirom, u koji takodje mozes dodati bijeli luk. Jos supica i salata i super rucak, ali pod uslovom da volis bijeli luk.:super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back