Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...žižak definitivno....

...ništa tu Mirka ne možeš, hoću reći sad ćeš očistiti kuhinju, ali ako
ti malo duže stoji pasulj npr., pirinač ili brašno...on se stvori niodkud:mrgreen:
...nemoj praviti prekomerne zalihe...to je jedam od načina da tu grozotu držiš
pod kontrolom....

Nemam pasulj :besna:

A u pirincu ga nema .
Brasno je u djubretu jos od 17 h.
Kako se bre stvori ...mislim nije to madjionicar ...to je buba.

...eeee.......to još nisam ni posle ovoliko godina uspela da otkrijem, kako
se i odakle stvori...žižak u pasulju, moljac u brašnu i pirinču...čak ga zna
da bude i u grizu...a pritom je npr., sve fabriči pakovano....znači nije otvoreno,
i nigde u kući nema moljaca...:dash:...onda otvoriš kesu brašna a oni krenu
da izleću kao ludi....baš bi i ja to volela da znam..kako se tu stvore:heart:

htela bih da spremim lignje i krompir u kesi.sta treba da stavim unutra,ulje vodu zacine...da li je istina da treba da probusim kesu na par mesta da bi para izlazila i koliko dugo to treba da se krcka?i kako to zapravo izgleda?u tepsiju stavim kesu sa lignjama,zar se ne zalepi kesa za vrelu tepsiju?

htela bih da spremim lignje i krompir u kesi.sta treba da stavim unutra,ulje vodu zacine...da li je istina da treba da probusim kesu na par mesta da bi para izlazila i koliko dugo to treba da se krcka?i kako to zapravo izgleda?u tepsiju stavim kesu sa lignjama,zar se ne zalepi kesa za vrelu tepsiju?

Kada pecem u kesi uljem i zacinima premazem to sto pecem,zatvorim kesu,probusim na par mesta i stavim je na onu resetku...brzo bude gotovo,kad porumeni.

Kada pecem u kesi uljem i zacinima premazem to sto pecem,zatvorim kesu,probusim na par mesta i stavim je na onu resetku...brzo bude gotovo,kad porumeni.

ne mogu da verujem da stavis na resetku:eek:.ja sam jednom stavila meso u kesu i kad sam stavljala u vrucu rernu slucajno je dodirnulo resetku koja je bila iznad i momentalno se kesa probusila i zalepila za resetku.tako da mi je to tvoje :sad2:

:lol: ...pa misli on na tebe i tvoju liniju :mrgreen:
Da da... sigurno je to u pitanju...:heart::lol:
Ali najgore od svega mi je kad pojede beli deo, a meni ostavi crni... a ja obožavammmmm beliiiii....:besna::mrgreen::lol:
E, necete verovati!
Donosi mi muz malopre kafu u krevet i suptilno trepce:"Je l' bi mogla danas da smuckas projicu, nisi odavno,a bas mi se jede?" :eek:
Ili je citao sta smo pisale, sto je jos manje verovatno od same slucajnosti, ili me neka visa sila opasno zaebava!

Pa smućkaj čoveku projice...;) samo pazi da nema buba...:sad2:

E, ne znam za lignje, ja obicno spremam piletinu, samo premazem senfom i zacinima i ne dodajem ulje uopste, ali ona ipak pusti svoju masnocu, lignje su suve...
Zatvorim kesu, stavim u vatrostalnu posudu i probusim gore par rupica.
Pred kraj rascepim kesu da se zaresi, zato i stavljam u vatrostalnu jer pustim da iscuri.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back