Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Htela danas da jedem corbu pa nisam pa nesto drugo i na kraju sam jela nesto trece ..smuckano.ali sam zato citala..

РЕЦЕПТ из 1196, са двора Стефана Првовенчаног

ПИЛЕЋЕ месо од груди благо се осоли и добро утрља медом. Одстоји два сата да се расхлади. Уваља се у пшенично брашно и пржи на масти док не добије златножуту боју. У посуду где се месо пржило сипају се бело вино, бели лук и мало мајчине душице. Тим сосом месо се прелије и потом служи.

što je dooobroo....:D

mojne da budes suptilna : )
elem, umutis smesu za palacinke, od dva jaja, mleka,brasna,malo ulja, secera i soli,ali gusce nego za obicne palcinke
a posebno umits penasto 2 belanca, da budu onako ko sneg cvrsta i bela i ne mesas sa testom za palacinke: )
e ondak ti treba tiganj, i tu je jedina kvaka, tiganja koji ima poklopac, jer iih peces tako sto prvo razlijes kultacu one smese za palcinke u tiganj, pa preko nje stavis dve kasike belanaca, poklopis i ostavis kratko na ringli, ali ih ne okreces, zato je potreban poklopac,izvadis, stavis na tanjir pospes kakaom i secerom(ali ne u prahu) i tako redjas jednu preko druge,posipas kakaom i sereom, koji se tope i dobijes tortu od klizavih palacinki koja treba da izgleda ovako
img1878i.jpg

njamiii lol

Kako pohujes ananas sa sirom?

Kod nas danas corbica sa tikvicama i pilav sa pilecim mesom,a kasnije cu im najverovatnije mesiti kiflice sa sirom.

vako,uzmeš svež ananas koji očistiš i sečeš na kolutove,ili u konzervi onaj koji je sečen na kolutove,ocediš pa pohuješ kao meso ili povrćke...prvo u brašno,onda jaje,pa prezla i to ide u šerpu sa uljem,kada je jedna strana pečena i okreneš da se peče druga odmah staviš komad sira odgore,taman veličine koluta i to će se lepo početi topiti i malo slivati sa strane,taman tada je već i druga strana pečena,tada vadiš,u vatrostalnu staviš salvetu na to ređaš gotov pohovan ananas da se osedi od ulja i poklopiš da ostane toplo...ja pospem sa malo bibera sir kada stavim na ananas,ali i ne moraš...začini su nepotrebni inače...voila...

vako,uzmeš svež ananas koji očistiš i sečeš na kolutove,ili u konzervi onaj koji je sečen na kolutove,ocediš pa pohuješ kao meso ili povrćke...prvo u brašno,onda jaje,pa prezla i to ide u šerpu sa uljem,kada je jedna strana pečena i okreneš da se peče druga odmah staviš komad sira odgore,taman veličine koluta i to će se lepo početi topiti i malo slivati sa strane,taman tada je već i druga strana pečena,tada vadiš,u vatrostalnu staviš salvetu na to ređaš gotov pohovan ananas da se osedi od ulja i poklopiš da ostane toplo...ja pospem sa malo bibera sir kada stavim na ananas,ali i ne moraš...začini su nepotrebni inače...voila...

Ovo je :super: moram to probati...hvala Mici :zag:

uffffff :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back