Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Raštan je jedna vrsta kupusa...imaš recept na predhodnoj strani....:D

Rinflajš se ne dinsta...već ti je napisano...to je meso od koga si
kuvala supu...i svo povrće koje si stavila u tu supu da bi bila
ukusnija.......to izvadiš na tanjir...dodaš kuvani krompir i neki
sos....supu zakuvaš i eto ti ručka za celu porodicu....:super:

Il da ti ja uprostim jer sam i ja neznalica pa da ti bude lakse sto nas je dve ( ukljucujuci poverljivu - tri )

Ja uzmem lepo expres lonac , stavim ribic , sargarepu, krompir, celer , nalijem vodu i krckam.
Kad procvrci ostavim jos 15 min na laganoj vatri ...i ta na na naaaaaa eto ti rimflajs.

otvoris lonac izvadis sve to, prelijes sosom od paradaiza ( proprzis braso na malo ulja, dodas malo soli i secera i 1/2 l tomatina , kad se ukrcka gotovo je ) i renom i rucak MLJAC !

A ti sedela i gledala tv :)

e,ja sam kada sam bila mala naterala baku da na silu otvori expres lonac u kome je barila krompir(pojma nemam kako mi je to poslo za rukom, mada znam da je to bio sam pocetak koriscenja istog u nasoj kuhinji),a ja sam bila mnogo gladna
elem, to je bila explozija strave i uzasa, krompir se razleteo svuda po kuhinji,po plafonu, svim elementiba baka je zaradila opekotinea ja sam premrloa od starah
i nikome ni dan danas nije jasno kako je uspela da ga otvori : S

Evo ja evo ja
Divan recepis sa crvenim paprikonima

Daklem , pilece belo meso iseci na kockice i proprzi u dubokoj šerpi :mrgreen: sa puno ulja.
U stvari ti treba vok al ako nemas snadji se !

Kad porumeni , izvadi to iz duboke šerpe :mrgreen: a u nju ubaci beli luk istno sekcan jedno 2 cena , i crveni paprikon isecen na kockice . Moze i zelena paprika i zuta , bitno je da je crvena dominantna , ostale dodajes zbog estetike.

Kad smeksa paprika , dodajes malu konzervu ananasa secenog na kockice i vratis onu piletinu u duboku serpu :mrgreen:

Sve to lepo promesas pa prelijes sa sosom koji si posebno pravila a sastoji se od : pola case vode ,2 kasike gustina, odokativno soja sosa, kocke za supu i 2 supene kasike meda .

Sos preliti preko paprika i mesa i mesati dok se ne stegne a to je vec posle dva tri kljuca :)

Aj pa prijatno ...

Uz to obavezno pirinac ...ipak je to kineska 'rana .

Mirka,a koliko je to odokativno soja-sosa,kasika-dve,deci,nemam pojma kako se on dozira?

Ma bre niko nije rekao da MORA u expresu nego da JA spremam u expresu....

Inace nemoj da ste tolike kukavice.
Toliko divnih jela skuvam u expres loncu za 15 min , i toliko olaksava zivot da vredi upustiti se u tu avanturu.

Evo sta najvise volim da spremam u njemu ...

velika glavica crnog luka isecka se na kockice,
3 cena belog luka secka se sitno
Sargarepa na kolutice oko 500 gr.
vode da prekrije povrce i jos prst dva vise.

Kad prokljuca , jos 10 min i kraj.

probajte...sargarepica je mekana ko dusa plus slatkastog ukusa.
Vegetu dodam pre nego sto cu jesti direktno u lonac i ostavim da prokljuca dok podgrevam ..

Mljac ...za mene nema lepseg recepta za š-repu :)

priznajem da sam po pitanju expresa kukavica...i imala sam dva...to mi bilo nešto komplikovano, namještala sam onoj poklopac po dva sata...ma, ne bojim se, nego eto...
kod tog prokletog kuvanja je stvarno najvažniji sastojak Ljubav...pa me moji za.jebavaju kad mi nije baš,baš ...nisi imala dovoljno ljubavi za nas danas...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back