Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juce sam pekla piletinu (batake i karabatake) ali se nije pojela jer smo morali hitno do grada tako da cu je danas odkostiti,iseci na komadice pa sa tim mesom napraviti pilav.
Kasnije popodne napravicu neke kolace sa ananasom i piskotama pa da imamo i za sutra posto nam dolazi neko drustvao pa cemo peci skusu napolju na rostilju.

ja imam viska sljiva i logicno pravila bih knedle sa sljivama, jer obozavama da ih jedem ali mi je uvek bilo uzasno tesko da ih napravim,pa nikada nisam ni pokusavala. e sad ima li neko neki recept, po mogujstvu sto laksi, sa krompirom (jer sam nasla neke recepte sa grizom)?
najgore mi je to sto nikada nisam mesila neko testo...

e ovako
skuvaš krompire i izgnjaviš ih
(napomena za sve poverljive, prvo ih oljuštiš)
onda dodaš onako.. jedno jaje ili malo manje
i onda malo brašna i malo griza, a ne mora griz i od toga se napravi testo i onda ga razviješ i seckaš i onda u te komadiće stavljaš polovine šljiva a neko ih i pošećeri i praviš knedlice
i onda ih kuvaš dok ne isplivaju na površinu
i na kraju uzmeš pa propržiš prezle i uvaljaš knedle u njih

sigurno ti se posle svega ovoga i ne jedu, mene prošla volja pišući
p.s. valjda nisam yaboravila neki dodatak, ja mislim da nisam.

u stvari najbolje skuvaš više
i onda izgnjaviš nekoliko i vidiš otprilike koliko je to zapreminski, dal će ti podmiriti potrebu za knedlama
ako da onda cepaš dalje, ako ne onda dodaš još neki
a neiskorišćene pojedeš sa belim sirom za ručak
izi =)

moj recept za knedle- mikserom umutiti skuvani krompir + malo mleka+ malo soli,
u smesu se dodaje brasno do trenutka da se vise ne lepi skroz za prste( malkice hoce da se veze, ali ne lepi se skroz). nabrasniti radnu plocu, uzeti sljivu( ociscenu od kostice, parce testa pa obmotati, utapkati( ruke zastititi brasnom, da se testo ne ulepi)
staviti u kipucu vodu, kada isplovi- u przene prezle :)

tope se u ustima ,)

ja je mrzim iz dubine duše pre bi pasla nego nju da jedem, a ako je kuvana naročito
dolazi u obzir samo ono ko što moja mama sprema, uzme snopić boranije pa ga uveže slaninicom tanko sečenom pa zapeče, e to već može

e da, micicmacko ako mozes recept od corbe od saragrepe da napises,ako vec nisi?

mislim da nisam...evo kako ja pravim...isečem na veoma tanke kolutove 5 manjih slatkih šargarepa,one su najslađe koje nemaju te kvrgice...isto tako na kolutove isečem pola od jednog manjeg praziluka,na par minuta propržim na par kapi maslinovog ulja,i dolijem tek malčice vode i tako kuvam dok ne omekša...tada stavim u blender,izblendam vratim u posudu,i ako imam pileću supicu dolijem onoliko da ostane čorbasta,ili ako nema supice,onda od jedne pileće kocke napravim pa to dolijem...malo bibera,soli(lično mi volimo da bude malo slađe),majoran,i za ukrašavanje sitno seckan peršunov list...prijatno!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back