Mirka Šizika
Elita
- Poruka
- 20.421
SANDRININ CHEESE CAKE to kucaj u pretragu.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
SANDRININ CHEESE CAKE to kucaj u pretragu.

rolat sa mesom, al sa cim hoces da ga filujes?neko je ovde pisao neki recept o rolatu od mlevenog mesa, e to je ilo kul, al ne mogu da nadjem taj recept nigde
i šta bi išlo kao prilog uz to silno meso?
možda samo krompir ili imate neki predlog još?
Ja cu danas da pravim pitu sa pecurkama.
Jel neko ima sacuvan recepAt za onaj ciz kejk sto je tara pravila decku, a boka muzu za rodjendan? Ne secam se ko ga je postavio
rolat sa mesom, al sa cim hoces da ga filujes?
neko je ovde pisao neki recept o rolatu od mlevenog mesa, e to je ilo kul, al ne mogu da nadjem taj recept nigde
i šta bi išlo kao prilog uz to silno meso?
možda samo krompir ili imate neki predlog još?

eesa nečim lepim : )
ne znam bokice, hoću samo da bude ukusno
možda opet neka pavlaka i pečurke i kačkavalj ili ako imaš neku drugu ideju

ee
sekundicu mi daj
imam jedan bas takav
samo da ti otkucam
imam i sliku negde

lako da lakse ne moze..i ukusno da ukusnije ne moze..PRAVI CHEES!!!
(pazi taro) korica:
300gr mlevene plazme..mora plazma, ne valja ni jedan drugi..i to - samo plazma original!!!
pomesati sa 125 gr otopljenog putera..ja u ciniju ubacim plazmu, pa na to stavim kocku putera i ubacim u mikrotalas na 1min..puter skroz otopljen, viljuskom dobro sjedinim sa plazmom, a onda u to ubacim saku krupno tuckom usitnjenih badema ili pecenih lesnika..masu koja je i dalje rastresita (sva je u mrvicama taro) prespem u posudu u kojoj cu da formiram tortu..u knjizarama se prodaju kalupi, forme..kako god da se zovu, od tanke stakleno providne plastike za jednokratnu upotrebu (za ketering)sa preklopljenim poklopcem..kostaju 30-40 din..od kad sam ih otkrila samo njih koristim za chees..
one mrvice plazme sa puterom i bademom prespem u tu posudu i cvrsto rukom pritisnem dok ne formiram koricu..
fil:
3 kutijice maskarpone sira i 1 kutija rikote (moze da se zameni sa ela sirom i vaj kremom), to je 1kg se pomesa sa 150 gr secera u prahu..u to se dodaju dve vec umucene slatke pavlake (bolja je biljna jer ima `samo` 21% masti za razliku od kravice sa 36% i lagano sve sjedini rucno..
fil se nanese na formiranu koricu.
chees sam pravila i sa svezim, ali je bolje zamrznuto voce..
maline i kupine, ja stavljam 1 kg, odledim i ocedim od viska soka koji otpuste..ocedjeno voce poredjam po filu..
i preliv:
2 kesice preliva za torte ( ne zele) se lagano razmute sa 3 kesice vanilin secera u 1/2 lit vode ( ja dodam i onaj sok od ocedjenog voca) i polako zagrevaju na laganoj vatri do granice kljucanja,,ali da ne prokljucaju..i onda se uz mesanje lagano par minuta prohlade..kasikom polako tecnost pre nego sto se ucvrsne prelivati preko voca..ne sme da se sipa naglo da se krem ne bi podigao i zamutio preliv.
i gotovo..
ubaciti u frizider, ohladiti najbolje preko noci i sutra - za 5 min nestane citava kolicina
jesam li bila jasna, kratka i koncizna
sve pohvatale?

sasvim je ok bez pavlakemm, bokice ovu zvuči kul,samo ne znam da li da stavim i pavlaku, da ne bude prejako ili je ok i bez?
 ))
))
 ????
 ????ehehheCek da pitam u vezi ovog super duper recepta sa sampinjonima ....a sto se pleh poulji ako je meso u foliji????

))
))
sve ostalo je tako kao sto je napisanoBole tebe sto te ja citam i sto bi pravila po receptu od reci do reci

))
))