Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sutra imamo neke goste na ručku, veeelike gurmane i sada ja bih da spremim nešto lepo, gurmansko, al pojma nemam šta
jedno će biti belop meso sa slaninicom i kačkavlejm i pavlakom pa zapečeno a drugo bih sa mlevenim mesom nešto, al da je provreno mooolim vas : )

meni se ovo dopada, jednostavno, neobicno a opet lako prepoznatljivo :D

ARGENTINSKI ĆEVAP
POTREBNO JE
300 g mlevenog mesa, 300 g krompira, 1 jaje, 2 čena belog luka, peršun, biber, so, suvi biljni začin, soda bikarbona
PRIPREMA
Obarite krompir, pa ga narendajte na najkrupnije rende. Kada se ohladi, pomešajte ga sa mlevenim mesom, dodajte jaje, seckani beli luk, peršun, so, suvi biljni začin i na vrh noža sodu bikarbonu. Dobro umesite, formirajte ćevape i pecite na vrelom ulju dok ne porumene. Služite ih uz krompir pire ili tartar sos.

http://zena.blic.rs/Kuhinja/4389/Savrsen_rucak_od_mesa_Probajte_3_nova_specijaliteta

neko je ovde pisao neki recept o rolatu od mlevenog mesa, e to je ilo kul, al ne mogu da nadjem taj recept nigde
i šta bi išlo kao prilog uz to silno meso?
možda samo krompir ili imate neki predlog još?

Ja cu danas da pravim pitu sa pecurkama.
Jel neko ima sacuvan recepAt za onaj ciz kejk sto je tara pravila decku, a boka muzu za rodjendan? Ne secam se ko ga je postavio :rumenko:

lako da lakse ne moze..i ukusno da ukusnije ne moze..PRAVI CHEES!!!

(pazi taro) korica:
300gr mlevene plazme..mora plazma, ne valja ni jedan drugi..i to - samo plazma original!!!
pomesati sa 125 gr otopljenog putera..ja u ciniju ubacim plazmu, pa na to stavim kocku putera i ubacim u mikrotalas na 1min..puter skroz otopljen, viljuskom dobro sjedinim sa plazmom, a onda u to ubacim saku krupno tuckom usitnjenih badema ili pecenih lesnika..masu koja je i dalje rastresita (sva je u mrvicama taro) prespem u posudu u kojoj cu da formiram tortu..u knjizarama se prodaju kalupi, forme..kako god da se zovu, od tanke stakleno providne plastike za jednokratnu upotrebu (za ketering)sa preklopljenim poklopcem..kostaju 30-40 din..od kad sam ih otkrila samo njih koristim za chees..

one mrvice plazme sa puterom i bademom prespem u tu posudu i cvrsto rukom pritisnem dok ne formiram koricu..

fil:
3 kutijice maskarpone sira i 1 kutija rikote (moze da se zameni sa ela sirom i vaj kremom), to je 1kg se pomesa sa 150 gr secera u prahu..u to se dodaju dve vec umucene slatke pavlake (bolja je biljna jer ima `samo` 21% masti za razliku od kravice sa 36% i lagano sve sjedini rucno..
fil se nanese na formiranu koricu.

chees sam pravila i sa svezim, ali je bolje zamrznuto voce..
maline i kupine, ja stavljam 1 kg, odledim i ocedim od viska soka koji otpuste..ocedjeno voce poredjam po filu..

i preliv:

2 kesice preliva za torte ( ne zele) se lagano razmute sa 3 kesice vanilin secera u 1/2 lit vode ( ja dodam i onaj sok od ocedjenog voca) i polako zagrevaju na laganoj vatri do granice kljucanja,,ali da ne prokljucaju..i onda se uz mesanje lagano par minuta prohlade..kasikom polako tecnost pre nego sto se ucvrsne prelivati preko voca..ne sme da se sipa naglo da se krem ne bi podigao i zamutio preliv.

i gotovo..
ubaciti u frizider, ohladiti najbolje preko noci i sutra - za 5 min nestane citava kolicina

jesam li bila jasna, kratka i koncizna
sve pohvatale?

rolat od mlevenog mesa sa sampinjonima

500g mlevenog juneceg mesa
300g sampinjona
0,5dl mleka
5 kasika ulja
3 cena belog luka
2 glavice crnog luka
kriska hleba
1/2 kasicice mlevenog bibera
2 kasicice soli
2 kasicice pšersunovog lista
2 jajeta

hleb potopiti u mleko, pecurke iseci na tanke reznjeve. Na zagrejanom ulju isprziti sitno iseckani crni luk, kad porumeni dodati pecurke, sitno seckani beli luk, kasicicu soli i biber. Sve prziti dok ne ispari sok od pecurki. Potom dodati dva razmucena jaja i prziti dok se jaja ne zgusnu, pa dodati seckani persunov list. Mleveno meso, ocedjen hleb i kasicicu soli rukom dobro umesiti u glatku smesu, pa je razviti kao kvadrat, pokriti pripremljenim nadevom i saviti u rolat. Alu foliju premazati uljem, staviti u nju rolat, spustiti u pleh i peci 1 sat na 200 stepeni. Prijatno!

sad cu i sliku da nadjem, negde na kompu mi je...

Uploaded with ImageShack.us

Poslednja izmena:
lako da lakse ne moze..i ukusno da ukusnije ne moze..PRAVI CHEES!!!

(pazi taro) korica:
300gr mlevene plazme..mora plazma, ne valja ni jedan drugi..i to - samo plazma original!!!
pomesati sa 125 gr otopljenog putera..ja u ciniju ubacim plazmu, pa na to stavim kocku putera i ubacim u mikrotalas na 1min..puter skroz otopljen, viljuskom dobro sjedinim sa plazmom, a onda u to ubacim saku krupno tuckom usitnjenih badema ili pecenih lesnika..masu koja je i dalje rastresita (sva je u mrvicama taro) prespem u posudu u kojoj cu da formiram tortu..u knjizarama se prodaju kalupi, forme..kako god da se zovu, od tanke stakleno providne plastike za jednokratnu upotrebu (za ketering)sa preklopljenim poklopcem..kostaju 30-40 din..od kad sam ih otkrila samo njih koristim za chees..

one mrvice plazme sa puterom i bademom prespem u tu posudu i cvrsto rukom pritisnem dok ne formiram koricu..

fil:
3 kutijice maskarpone sira i 1 kutija rikote (moze da se zameni sa ela sirom i vaj kremom), to je 1kg se pomesa sa 150 gr secera u prahu..u to se dodaju dve vec umucene slatke pavlake (bolja je biljna jer ima `samo` 21% masti za razliku od kravice sa 36% i lagano sve sjedini rucno..
fil se nanese na formiranu koricu.

chees sam pravila i sa svezim, ali je bolje zamrznuto voce..
maline i kupine, ja stavljam 1 kg, odledim i ocedim od viska soka koji otpuste..ocedjeno voce poredjam po filu..

i preliv:

2 kesice preliva za torte ( ne zele) se lagano razmute sa 3 kesice vanilin secera u 1/2 lit vode ( ja dodam i onaj sok od ocedjenog voca) i polako zagrevaju na laganoj vatri do granice kljucanja,,ali da ne prokljucaju..i onda se uz mesanje lagano par minuta prohlade..kasikom polako tecnost pre nego sto se ucvrsne prelivati preko voca..ne sme da se sipa naglo da se krem ne bi podigao i zamutio preliv.

i gotovo..
ubaciti u frizider, ohladiti najbolje preko noci i sutra - za 5 min nestane citava kolicina

jesam li bila jasna, kratka i koncizna
sve pohvatale?

E taj!

Hvala ti :zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back