Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja pravila čorbicu od sveg povrća. Pa izblendirala i dodala pavlake.
I pire krompir, ali domaći.
I one hanine patlidžane, preporučujem, stvarno su super.
I kobasice domaće pečene.
I eto.

Juče smo bili kod mame na fiš paprikašu :D

Upoznajte „Gastroseksualca“

muškarca koji kuha da zadivi

Sve više muškaraca kuha u namjeri da šarmira žene, tvrdi nova britanska studija.

Najnoviji moderni muškarac je „Gastroseksualac“ po uzoru na poznatog britanskog chefa Gordon Ramsaya koji potiče svoje obožavatelje da pristupaju pripremi hrane sa strašću. Ovom novom trendu pridonosi i činjenica da sve više žena radi van kuće.

„Gastroseksualci“ pristupaju kuhanju kao svom hobiju, a ne kućanskim poslovima. Štoviše, njih čak 60 % priznaje da osim što uživa u redovitom kuhanju,preferira pripremati komplicirana jela.

Oni kuhaju zbog strasti, slave i zavođenja.

http://www.gastro.hr/index.php/hr/novosti/gastronomija/upoznajte_gastroseksualca

a na navedenom sajtu ima i more lepi recepata kao na pr:

Sladoled od guščje jetre i kavijara

Japan je carstvo neobičnih sladoleda, no čini se da ni Francuska ne zaostaje.

Naime, francuski proizvođač Phillipe Faur plasirao je na tržište 2 nova okusa sladoleda: guščja jetra i kavijar.

Novi sladoledi su osim kao običan desert, idealni za predjelo ili pak prilog glavnom jelu.

Sladoledi su dostupni u pakiranju od 15 ml zanevjerojatnih 18 € odnosno u pakiranju od 100 ml za 118 €. Pošiljke ovih ekskluzivnih sladoleda šalju se iz Francuske međunarodnoj klijenteli u posebnim pakiranjima koja sprečavaju da se proizvod otopi čak 72 sata.

Inače, linija sladoleda francuskog proizvođača sadrži impresivne 73 vrste različitih nekonvencionalnih aroma poput čilija, bosiljka i senfa, šafrana ili crnog tartufa.

Juce sam lepo 2 parceta belog mesa malo posolila, pobiberila i isekla na komadice pa pravac rostilj! Onda u dublju ciniju iseckala pola glavice kupusa onako na ne previse sitno. Kad se meso isprzilo kako treba samo krknula u kupus, tek onda prelila sircetom, opet posolila po ukusu i mljac mljac... sve pojedosmo bebac i ja! :mrgreen:

Juce sam lepo 2 parceta belog mesa malo posolila, pobiberila i isekla na komadice pa pravac rostilj! Onda u dublju ciniju iseckala pola glavice kupusa onako na ne previse sitno. Kad se meso isprzilo kako treba samo krknula u kupus, tek onda prelila sircetom, opet posolila po ukusu i mljac mljac... sve pojedosmo bebac i ja! :mrgreen:

Nemam ama bas nikakve ideje pa cu opet isto... :whistling:

Ispekao sam belo meso dodavsi mu po default-u soli i malo bio-zacina. U drugoj posudi sam izdinstao pecurke kojima sam pored default zacina dodao origana, kevine dusice i bosiljka. Belo meso sam isekao na kaisheve. U zemljanu posudu koju sam premazao puterom, ubacio sam kaisheve i izdinstane pecurke. Izrendah kackavalj preko toga i sve to pomesah sa jednom kiselom pavlakom. To se neko vreme peklo u rerni, taman da zemljana posuda ostavi svoj smek na klopi.
To je bio rucak. Za veceru nemam snage.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back