Šta kuvamo danas six

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moja cerka voli americke palacinke, pa mislim da sam joj konacno ubola dobar recept, ko voli nek isproba.
http://korisnisavjetiirecepti.work/cokoladne-americke-palacinke-za-prste-polizat/

Punila sam ih dok sam pekla (kremic, dzem od kupina, dzem od sljiva, visnje, svako nesto drugo voli) i malo prelivene istopljenom cokoladom.

Pogledajte prilog 479779

auu sto je dobar recept
ja ih obozavam, pravim ugl sa vocem, ubacim voce u testo pa tako przim zajedno
ili bez icega al jedem uz vocnu salatu
ovu varijantu cu probati obavezno :ok:

najukusnije i najbarsunastije sam jela ofkors de drugde no u usa :lol: kako su onako ukusne bile ne znam, sumnjam da li je neka gotova mesavina, oni su puni tih cudesa, sve smesano samo dodas mleko, pa da je puno aromama i aditivima...sta god da je bilo bile su predobre
naseckam dinje i uzmem te palacinke i to jedem, na njima sam prezivljavala bukvalno :lol:

Poslednja izmena:
Ja sam cerki za ljubav isprobavala vise recepata, neki su bili kao ok, neki nikakvi; a mozda ja nisam merodavna jer ne volim. Ove sam probala, nemam zamerki na recept, po prvi put.

Ne treba da se peku na jakoj vatri (kod mene je ringla do 10, ja pekla na 6). Imam godinama neupotrebljen neki maleni, minijaturni teflon - tiganj, sad znam za sta mi je trebao u zivotu, setila sam ga se na vreme. :lol:

jao kad pomenu tiganj
imala ex svekrva tiganj za jaja, probacu da nadjem na netu sliku, to je teflonski tiganj izdeljen na nekoliko okruglih polja, u koja se sipa po jedno jaje, i tako isprzis nekoliko jaja odjednom a odvojena
to naravno niko zivi koristio nije, ko i pola gluposti za kuhinju koje je ona nakupovala godinama, stajalo na tavano sa fritezom, pekacem za picu i sl glupostima
ja ga jedan dan nadjem slucajno i odmah mi sine za sta ce mi sluziti
sjajne male americke paracinke sam dobijala u njemu :lol: ni jedan drugi klasican teflonac nije tako dobro przio ko to malo smesno cudo, ravnomerno i sa strane hvatao
jaja naravno taj tiganj nikad video nije, ali sam ga izakala za palacinke

- - - - - - - - - -

na ovu foru

s-l300.jpg

Ja sam cerki za ljubav isprobavala vise recepata, neki su bili kao ok, neki nikakvi; a mozda ja nisam merodavna jer ne volim. Ove sam probala, nemam zamerki na recept, po prvi put.

Ne treba da se peku na jakoj vatri (kod mene je ringla do 10, ja pekla na 6). Imam godinama neupotrebljen neki maleni, minijaturni teflon - tiganj, sad znam za sta mi je trebao u zivotu, setila sam ga se na vreme. :lol:

..da ne treba, ni one sto ona vec pravi ne pece na jakoj vatri, i zaista ima puno recepata, probala sam nekoliko, i definitivno mi je taj njen najbolji, gde ga je
nasla ne znam, nisam ni pitala...ona ih pravi par puta kad dodjem jer zna da volim, a vole i deca, pa nam ugadja :) meni cak zna da napece da ponesem
pa zamrznem i onda samo ugrejem u mikro, budu kao da su ovog trena iz tiganja...isto u teflon tiganju pece...

jao kad pomenu tiganj
imala ex svekrva tiganj za jaja, probacu da nadjem na netu sliku, to je teflonski tiganj izdeljen na nekoliko okruglih polja, u koja se sipa po jedno jaje, i tako isprzis nekoliko jaja odjednom a odvojena
to naravno niko zivi koristio nije, ko i pola gluposti za kuhinju koje je ona nakupovala godinama, stajalo na tavano sa fritezom, pekacem za picu i sl glupostima
ja ga jedan dan nadjem slucajno i odmah mi sine za sta ce mi sluziti
sjajne male americke paracinke sam dobijala u njemu :lol: ni jedan drugi klasican teflonac nije tako dobro przio ko to malo smesno cudo, ravnomerno i sa strane hvatao
jaja naravno taj tiganj nikad video nije, ali sam ga izakala za palacinke

- - - - - - - - - -

na ovu foru

s-l300.jpg

..da ne treba, ni one sto ona vec pravi ne pece na jakoj vatri, i zaista ima puno recepata, probala sam nekoliko, i definitivno mi je taj njen najbolji, gde ga je
nasla ne znam, nisam ni pitala...ona ih pravi par puta kad dodjem jer zna da volim, a vole i deca, pa nam ugadja :) meni cak zna da napece da ponesem
pa zamrznem i onda samo ugrejem u mikro, budu kao da su ovog trena iz tiganja...isto u teflon tiganju pece...

Jednim udarcem - 7. :lol:
Ja u vecem pecem po tri, ali kad sam se setila malog, morala sam da probam.

- - - - - - - - - -

Kad te ne mrzi napisi recept, da pribelezim. Pa sledeci put da isprobam. Inace, pojeli mi maline, nisam videla na vreme, pa im je veceras uskracena mirisljava malina. :lol:

Jednim udarcem - 7. :lol:
Ja u vecem pecem po tri, ali kad sam se setila malog, morala sam da probam.

- - - - - - - - - -

Kad te ne mrzi napisi recept, da pribelezim. Pa sledeci put da isprobam. Inace, pojeli mi maline, nisam videla na vreme, pa im je veceras uskracena mirisljava malina. :lol:

..nece da me mrzi samo da ne zaboravim ovako sludjena ovih dana, sve moram da pribelezim inace ne garantujem nista, pa da ne ispadne da sam slagala,
ako nema recepta za dan, dva slobodno me podseti...:ok:

Остало ми пире кромпира, читала рецепте за крокете, па закључила да сам ваљда већ толико искусна да могу и сама нешто одокативно да збрчкам.

Испали крокети као бомбона: пире кромпир, сир, бибер, со, јаје и брашно...

Само следећи пут морам да опробам Црвенкапин савет, ставићу кашичицу ракије да не упијају много уља, пошто је тесто мекано.

Чекам госпођицу да дође са рођендана, да да свој суд.

de ste zenice ! i emocija,naravno,ona ne voli da je zenica
elem,imam neke jadne girice u zamrzivacu,a bobi nema nista kuvano,obozava ribu,pa sam mislila da strpam u rernu,pa ako lici na nesto da jedem i ja
al ne znam dal treba da se peku zamrznute na najjacoj temp ili da se odmrzavaju ii...?

de ste zenice ! i emocija,naravno,ona ne voli da je zenica
elem,imam neke jadne girice u zamrzivacu,a bobi nema nista kuvano,obozava ribu,pa sam mislila da strpam u rernu,pa ako lici na nesto da jedem i ja
al ne znam dal treba da se peku zamrznute na najjacoj temp ili da se odmrzavaju ii...?
Možeš napola odmrznute, uvaljaš u brašno i na pek papir pa malo poliješ uljem i pečeš na najajčoj vatri par minuta

omeo me muz,trazio je da ga razbijem u remiju...mazohista:zcepanje: za to vreme one su se skoro cele odledile.sad cu,znaci u so,brasno i malo ulja,pa na papir
a domaciceeee moja nana meni uvek donosila lenju pitu sa jabukama u kutiji za cipele
fali mi nana,miris lenje pite mi vraca secanja

belanca,secer,brasno,malo rastopljenog putera i pomesano nesto ,ja sam stavila solju seckanih badema,jabuka,suvog grozdja i suvih sljiva

nije lepa slika i preslatko je,iako sam umesto 200gr secera stavila 150,al sam dodala kesicu vanilin secera

28383914_10211181580996066_49665525_n.jpg

- - - - - - - - - -

to je iz knjige vokija kostica

- - - - - - - - - -

a moje girice su bile preslane :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back