Šta kuvamo danas six

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mama stavila kupus u subotu, u utorak joj se već ukiselio. Ribanac.
Ovaj u glavicama očekuje do kraja nedelje, jedva čekam sarmu.
Uželeh se kiselog kupusa onoliko, prošle zime sam ga jedva jela, sad ću da ga jedem za sve pare.
I čvarke ću da kupim!

E, što vam zavidim zbog tog kiselog kupusa. Kod mene u kući, kiseli kupus se uvek kupovao (što na Kaleniću ili prodavnici). Ne znam ni gde bih kiselila kupus....
Kada odem iz glupog grada, moliću lepo da me naučite kako da napravim svoj kiseli kupus.
Hvala unapred.

moj tata je nabijao ribanac,a mama iz kreveta vice,cime to nabijas.on kao ma ne brini ,sve jeok...pa mama poslala med sestru da spijunira,ona devojcica dosla i mami kaze,u staklenu vazu(debelo staklo,stara je sigurno 50 godina) je stavio drzalje od lopate pa sa tim nabija
mama je ko vetar dosepala sa hodalicom do kuhinje da mu drobi da se mane corava posla:lol:
inace je uvek mama stavljala kupus

Rucak imam od juce..:lol:
Za veceru cu izmesiti zeljanik po jednom starom, starom receptu..bas cu da ga slikam veceras da vam pokazem kako to izgleda...:)

Зељаник?

Звучи као да имаш неке везе са мојим крајем, а и то што месиш по старом рецепту ми је сумњиво :)

Сад ми се једе зељаник, онако са рупом у средини, види се само запечено зеље са јајима и сиром, а около танке, хрскаве корице, мљац...

Зељаник?

Звучи као да имаш неке везе са мојим крајем, а и то што месиш по старом рецепту ми је сумњиво :)

Сад ми се једе зељаник, онако са рупом у средини, види се само запечено зеље са јајима и сиром, а около танке, хрскаве корице, мљац...

E, bas taj s tim sto moja deca vole kad ga pravim sa kupusom ili prazilukom...:D
Pa ne znam odakle si al meni je jedna od baka poreklom makedonka i ona me je naucila kako se razvlace i motaju te kore..
Na kraju zeljanik izgleda kao cvet...a toliko je to dobro da ko nije probao ne zna sta je propustio...:lol:

moj tata je nabijao ribanac,a mama iz kreveta vice,cime to nabijas.on kao ma ne brini ,sve jeok...pa mama poslala med sestru da spijunira,ona devojcica dosla i mami kaze,u staklenu vazu(debelo staklo,stara je sigurno 50 godina) je stavio drzalje od lopate pa sa tim nabija
mama je ko vetar dosepala sa hodalicom do kuhinje da mu drobi da se mane corava posla:lol:

Al me nasmeja :)
Tako bih i ja, kao tvoj tata, verovatno:)

- - - - - - - - - -

E, bas taj s tim sto moja deca vole kad ga pravim sa kupusom ili prazilukom...:D
Pa ne znam odakle si al meni je jedna od baka poreklom makedonka i ona me je naucila kako se razvlace i motaju te kore..
Na kraju zeljanik izgleda kao cvet...a toliko je to dobro da ko nije probao ne zna sta je propustio...:lol:
Molim vas, dajte mi recept. :sad2:

Тачно сам знала, ја сам са Југа, то су ти зељаници :lol:

Најбољи је од пера младог црног лука...

Али то може само у пролеће:(

Тачно сам знала, ја сам са Југа, то су ти зељаници :lol:

Најбољи је од пера младог црног лука...

Али то може само у пролеће:(

imas i sada na pijaci mlad crni luk :)

ja sam spremila kineze sa piletinom, kikirikijem i sedam vrste povrca
za deset osoba
prava sam kuvarica, promenicu delatnost :)

:lol::heart:

Гледам кување,пре пар година сезона.Дали им свињске главе.Али ипак нису тражили да људи сами одвоје.Дали су им све одвојено.Можда због уштеде времена.
Одушевило ме је што је било споменуто месо крокодила.Радо би то пробала.

Не могу да једем.Неке нереалне комбинације би али оне не иду заједно.

skuvala veliku supu za nekoliko dana i skuvala potaz od bundeve za dva dana:roll:
nesto mi pao pritisak,sta li pa malo brljam
a sto mi je potaz dobar,stavla sam neki meksicki zacin izz maksija ,bas mu je dalo neki dobar smek
sutra cu karbonaru njima,a ja cu isto spagete,al ne volim karbonaru.meni je dobro i samo sa maslinovim i parmezanom

kako praviš tu bundevu smokvać? ako nije problem

kako kad.danas sam na maslinovom isprzila crni luk,pred kraj dodala beli i na kocke bundevu.kuvalo se oko pola sata.izmiksala stapnim mikserom i u tanjir stavim kasiku kisele pavlake i ljuto maslinovo ulje
inace stavim samo da se kuva luk,sargarepa i bundeva pa ispasiram
od zacina taj meksicki i muskatni orascic i biber
moze sta imas i sta volis

iskreno ja ne znam koja je bundeva za kolace,a koja za corbu,valjda ma razlike.oba je vila ona tanja ,duguljasta/zdrava je,a i prija ovako gusta.secam se kad sam pazila sta jedem stavljala sam kasiku kiselog mleka umesto pavlake.sad me svi gnjave da sam premrsva,pa ajd kao,moze i pavlaka

E, ja zaboravila...evo kako izgleda zeljanik...:)

Priprema za pecenje..

IMG_20171115_214241 (2).jpg

..gotov...:)

IMG_20171115_221129 (2).jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back