Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bude malo slatkasta turšija, ali ne previše. Možeš smanjiti šećer na 200. A morska so mi je jedne godine upropastila svu zimnicu i kiseli kupus. I baš mislim da je bila Paška, koju inače upotrebljavam kad nemam one iz mrtvog mora.

mozda sam ja nestrpljivam, malo mi ona 1 casa, pa da cujem i vasa iskustva... svasta citam po netu ali se drzim nekog recepta wellness mame samo mi nedostaje melasa (sirup od scerne trske) nigde to nisam mogla da nadjem
Има у радњама здраве хране увозна из Мађарске ко да ми немамо шећеране... мсм меласа је иста и од шећерне трске и од шећерне репе, а и румови од тих меласа, не дај да те возају.
Наше шећеране продају меласу за сточну храну, али то тебе не интересује, мсм да је најмање паковање 50 литара.

Има у радњама здраве хране увозна из Мађарске ко да ми немамо шећеране... мсм меласа је иста и од шећерне трске и од шећерне репе, а и румови од тих меласа, не дај да те возају.
Наше шећеране продају меласу за сточну храну, али то тебе не интересује, мсм да је најмање паковање 50 литара.

nisam ja to mogla da nadjem u prodavnicama zdrave hrane - guglala sam niko ne prodaje...ima li ta prodavnica telefon da narucim?

nisam ja to mogla da nadjem u prodavnicama zdrave hrane - guglala sam niko ne prodaje...ima li ta prodavnica telefon da narucim?
Виђао сам по НС-у, паковања у флашицама од 0,25 и 0,5 литара, увоз и Мађарске, ако имаш неког у НС-у, или неко иде у Мађарску нека ти донесу.

:sad2:

obican domaci

- - - - - - - - - -

Bude malo slatkasta turšija, ali ne previše. Možeš smanjiti šećer na 200. A morska so mi je jedne godine upropastila svu zimnicu i kiseli kupus. I baš mislim da je bila Paška, koju inače upotrebljavam kad nemam one iz mrtvog mora.

kako ti je mogla so upropastit zimnicu?
a paske nije bilo za kupit ovdje, koliko znam, do prije par mjeseci :lol:

dobila sam malu kasicicu koju stavim u casu vode u kojoj razmutim 1 kasiku secera, posle 24 sata procedim i drzim jos 24 sata u frizideru pa pijem....prija mi ali nesto se i ne razmnozavaju...citam da je to mozda zbog toga sto koristim filtriranu vodu ali ne smem onu iz cesme hlor bi ih ubio mnogo su osetljivi

Ne razmnozavaju se tako...cekaj da nadjem kako tacno bese, zaboravila sam detalje.

- - - - - - - - - -

moja mater to uzgajala ljetos
pa se smorila
ide nesto voce, grozdjice...kao kefir samo besmisleno, jel to to?
A sto "besmisleno" to su zdrave pecurkice. :lol:

- - - - - - - - - -

Evo Adriana, ja sam ovako: http://japanski-kristali.blogspot.mk/

Moji u kuci su voleli taj napitak, ja i ne bas, ne znam zasto. I onda nisam bila kuci, pa razdelila, racunajuci da cu da uzmem od nekog opet, pa ispade posle da niko nema. A nisam onda znala da mogu da se smrznu, kad se odmrznu isto se ponasaju, ozive opet u proceduri.

Ne razmnozavaju se tako...cekaj da nadjem kako tacno bese, zaboravila sam detalje.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Moji u kuci su voleli taj napitak, ja i ne bas, ne znam zasto. I onda nisam bila kuci, pa razdelila, racunajuci da cu da uzmem od nekog opet, pa ispade posle da niko nema. A nisam onda znala da mogu da se smrznu, kad se odmrznu isto se ponasaju, ozive opet u proceduri.

meni je ukus super ovako kako ih wellness mama pravi - samo obican beli secer i voda (na 1 cup vode 1 kasika secera i 1 kasika kristala) htela sam da ih brze razmnozim...ne razmnozavaju se nesto ni mojoj drugarici a ona stavlja suvo voce i zuti secer i kokosovu vodu - sa tim mi smrdi uopste mi se ne dopada maltretira ih samo tako ...negde procitah da melasa moze da se zameni sa 1 ljuskom jajeta na 1l vode pokusacu tako...u ns-u nema melase zvala sam

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

zato sto ja obozavam kefir pa mi ovo dodje ko da me zaebava neko :lol:

modesti zamrzavaju se u posecerenoj vodi kao kefirna zrnca u mleku?
...pa sto ih ne zamrznu, sad bi imala

Pa nisam znala...to je bilo pre vise godina, nesto nisam ni istrazivala, a po nekoj mojoj logici je bilo nemoguce da ostanu zivi posle smrzavanja. I eto, pogresna logika. Kazu da se smrznu ocedjeni kristali, samo oni. I kad se odmrznu nanovo, produzi se sve kao pre.

Pa nisam znala...to je bilo pre vise godina, nesto nisam ni istrazivala, a po nekoj mojoj logici je bilo nemoguce da ostanu zivi posle smrzavanja. I eto, pogresna logika. Kazu da se smrznu ocedjeni kristali, samo oni. I kad se odmrznu nanovo, produzi se sve kao pre.

ja sam citala da ih treba dehidrirati...probacu obe opcije samo da se namnoze... mnogima uginu zbog lose vode ili temperature...leti se brze razmnozavaju zimi su kao u polu hibernaciji pa ljudi grese i utopljavaju ih a to ih ubija ... one kefirne su neunistive

- - - - - - - - - -

Kad sam ja njih dobila uopste nisam znala da su to kristali i za jednu i za drugu upotrebu. A dobila ih od jedne bake koja nije znala sta sa njima (neko joj doneo, sa ovim receptom) pa mi ponudila "da ne baci". I dugo sam ih imala, nekoliko godina redovno pravila, sad ih nekoliko godina nemam. :roll:

ti si sa svojim pravila i mlecni i vodeni kefir?

pisu svasta po netu ispade da i sidu leci... meni je odlican kao probiotik bas mi prija da ga pijem - neke male problemcice sa probavom mi je resio a i smiruje me lepse spavam

Moja kuma je sa njima izlecila neke silne kozne alergije, koje nisu mogle da joj smire nikakve masti.

- - - - - - - - - -

ja sam citala da ih treba dehidrirati...probacu obe opcije samo da se namnoze... mnogima uginu zbog lose vode ili temperature...leti se brze razmnozavaju zimi su kao u polu hibernaciji pa ljudi grese i utopljavaju ih a to ih ubija ... one kefirne su neunistive

- - - - - - - - - -

ti si sa svojim pravila i mlecni i vodeni kefir?

Ja pravila samo vodeni, nisam tada znala da moze i mlecni. Mislila sam da su to razliciti kristali.

- - - - - - - - - -

Cuvala sam ih na sobnoj temperaturi, jer ne vole hladno, ne "rade" onda, nema efekta.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back