Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
potopila keva nocas pasulj da skuva sebi....ja vidim pa se i meni prijede, sad sam isplanirala nocas da potopim moj crni
sad se pitam kako ce to ovo g od poluzivog sporeta da izdrzi, cije mrcvarenje sa visesatnim kuvanjem pasulja ce da ga dokusuri :lol:
ako me nema znaci explodirali smo, pamtite me po zlu :lol:

Mi smo u subotu poklali svinje. Kuvala sam čorbu, paprikaš, pekla krmenadle i kobasice, i pravila salčiće. Svega je bilo i juče da se jede.
Danas kuvala gulaš od bubrega i mozga. Sutra ne znam šta ću, a prekosutra škembiće.

Sto ja volim taj paprikas kada se kolju svinje. Kada luk da gustinu i sve se onako stopi... jos uz vruc hleb koji se u to umace... Uh...:rumenko:

mada, ja tijesto za pizzu pravim s maslinovim
i nema neki izrazen miris i ukus u tijestu
obicno ljudi i ne izvale

- - - - - - - - - -

Ћути, синоћ сам и ја направила плех кифлица са 150 мл уља.
А у фрижидеру стоји маст.
Знамо за убудуће. :lol:

missim, ulje da neku prozracnost i mekocu biskvitima recimo; budu upadljivo elasticniji
pa ja nekad stavim s maslacem pola pola
al za kiflice kontam da bi opusteno mogla mast

Sada ja da budem partibrejker, pa da pitam, zar to nije malo mleka , a puno ulja + pavlaka? Koliko je pola šolje mleka, koje šolje? 1 - 1,5dl maksimalno, nemam veću šolju od 3dl.

ja sam odokativno stavila pola solje koja je oko 2,5deci inace
nije malo mleka, i ja sam mislila ali pavlaka to dosta nakvasi kad se umesa
a ulje celu solju ne bih stavila da mi pucas u glavu
ja sam odokativno iz flase malo sunula, od stipsu tolko, da sam imala puter u tom momentu samo bih njega malo stavila
kakvi solju zejtina dubijem arterije, neka fala, ja toliko za mesec ne pojedem zejtina :lol:

Najbolje bi bilo da maslinovo ulje moze da se naruci i donese bilo gde u Srbiji,da postoji par prodavnica istog za ljude koji vole i mogu da priuste sebi to.
1500 flasa,to je vise od tri kilograma svinjskog mesa,dva kilograma junetine npr.

Imamo domace stoji,ne jedemo,niko od nasih nije u tom fazonu da ga koristi.Beskorisno.

znam da bude drugacije, i meni licno najlepse
masto je isto ok moze, al meni licno sa puterom najlepse

no poenta je da se izbegne zejtina sto vise, bolje il maslinovo il puter mast sta god... samo zaobici tu soljetinu zejtincine :bljuc:

jeste, al htjela sam napravit prvi put kako je po receptu
dobro skoro kao po receptu :P

- - - - - - - - - -

E ja ću sa mašću. Ja bakin kolač pravim sa mašću, bude odličan.

pa da, ja isto gomilu stvari radim s mascu i super je mast

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back