Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e, ako je klasicno tijesto za lijenu pitu ja to ne volim
al ovo djeluje drukcije na slici?

Nije ono sto se izlije. I ovo se mesi i bas bas je ukusno, a trpi sve filove.

250gr secera u prahu, 250gr margarina, 2 zumanca, jedno celo jaje, 1 prasak za pecivo, oko 500gr brasna (vanila i rendana korica limuna ko voli). Dobro je da testo, kao i sva ovakva testa, malo odstoji na hladnom, pre razvijanja.

Ova belanca sto ostanu se na kraju umute, doda se malo mleka i premaze pita.

(kad filujem jabukama, ne cedim ih, nego po testu pospem malo griza, pa narendam jabuke, pa secera, cimeta, opet malo griza, jabuke...i tako kolicinu koju volis. )

Nije ono sto se izlije. I ovo se mesi i bas bas je ukusno, a trpi sve filove.

250gr secera u prahu, 250gr margarina, 2 zumanca, jedno celo jaje, 1 prasak za pecivo, oko 500gr brasna (vanila i rendana korica limuna ko voli). Dobro je da testo, kao i sva ovakva testa, malo odstoji na hladnom, pre razvijanja.

Ova belanca sto ostanu se na kraju umute, doda se malo mleka i premaze pita.

(kad filujem jabukama, ne cedim ih, nego po testu pospem malo griza, pa narendam jabuke, pa secera, cimeta, opet malo griza, jabuke...i tako kolicinu koju volis. )

moram nac tekicu kasnije pa usporedit materin recept i ovaj
davno sam je pravila, ne sjecam se vise
uglavnom mrzim sto je to tijesto nekako pregusto, a sipko i previse ga ima za moj ukus
zato i ne jedem lijenu pitu
ovo tvoje djeluje nekako prozracnije na slici

uglavnom mrzim sto je to tijesto nekako pregusto, a sipko i previse ga ima za moj ukus

Odlicno je, probaj. Roni se i sa stajanjem nista ne gubi, naprotiv. A jeste malo nezgodno za razvalcenje ako hoces tanko kao ja (kida se), zato direkt na papir donju koru, a gornju isto, pa je samo sa papira skliznes preko. Ili iseces na kocke, pa lopaticom parce po parce prebacis.

Ja pravim lenju pitu sa duplo manjom količinom testa, jedva uspem da ga razvučem na površinu velikog pleha, tako da bude tanko i puno fila od jabuka. Dok je vruće volim je, jer je testo još tvrdo, prhko. Sutradan bude mekše, a naročito kada je tako tanko.

ok, sutra ti pisem njenu varijantu

Mozda mu konacno bude "testo iz detinjstva". :lol:

A smarao je on sa nekom pricom o nekom babinom rolatu koji pliva u vanila kremi...i nadjem ja recept (patispanj filovan sa nekom griz/coko kremom, smotan u rolat, pa preliven tecnijom jaja/vanila kremom), ali po mojoj proceni to je bilo previse tecno, pa sam zgustila kremu i ocena je bila - pa ukus je taj, ali ne treba da je premazano kremom, nego da (bukvalno) pliva u njoj. :lol:

- - - - - - - - - -

Liči na tvoj:150gr maslaca, 150gr šećera u prahu, 2 žumanca, 2kašike mleka ili pavlake(može i bez toga), brašno i ono ostalo.

Slicno znaci. Volim taj ukus.

Mozda mu konacno bude "testo iz detinjstva". :lol:

A smarao je on sa nekom pricom o nekom babinom rolatu koji pliva u vanila kremi...i nadjem ja recept (patispanj filovan sa nekom griz/coko kremom, smotan u rolat, pa preliven tecnijom jaja/vanila kremom), ali po mojoj proceni to je bilo previse tecno, pa sam zgustila kremu i ocena je bila - pa ukus je taj, ali ne treba da je premazano kremom, nego da (bukvalno) pliva u njoj. :lol:

- - - - - - - - - -

Slicno znaci. Volim taj ukus.

e, tako sam ja istripovana da je babin recept za kolac s kokosom najbolji
a to su zapravo cupavci napravljeni kao kolac
jer je babu mrzilo da svaki umache u cokoladu
lijepo smuckala biskvit, namazala pekmezom
o odozgo polila cokoladnu glazuru pomijesanu s kokosom u duploj kolicini
baba je zakon :lol:

e, tako sam ja istripovana da je babin recept za kolac s kokosom najbolji
a to su zapravo cupavci napravljeni kao kolac
jer je babu mrzilo da svaki umache u cokoladu
lijepo smuckala biskvit, namazala pekmezom
o odozgo polila cokoladnu glazuru pomijesanu s kokosom u duploj kolicini
baba je zakon :lol:

Moja srednja sestra je u familiji zaduzena za cupavce, jer sva nasa deca tvrde da samo ona ume da ih napravi lepo - a lepo je bilo tako sto je ona znala da ispece duplo testo, napravi u vangli cokoladni krem, u drugoj vangli sipa kokos i vikne decu da se igraju. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back