Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da one tako zgurane stite jedna drugu od curenja jel da

da mi niste rekle ja ne bih nikad smela da tako isecem, bila bih ubedjena da ce sve po tepsiji da se razlije :lol:

a cek a da peces to ko rolat? da ne seces?
il ce biti gletavo u sredini :think:
mada ja kalcone kad pravim tako urolam tanko testo i ne bude gletavo u sredini

- - - - - - - - - -

auu dragisa pa nisu zgurane, znaci svaka je odvojena i opet ne curi
e svasta cu da cujem :eek:
pa fala zenske aj sta budem smuckala javljam, mislim da cu ipak prvo ove dragisine za debile kiflice da smotam :lol:

...da cek da probam da prebacim fotke ne uspeva mi bas preko blututa da to odradim, na starom telefonu su mi, a tamo nemam krstu instaliranu....aj probacu preko googla...ako uspem...

:rotf:

LDyBK2A.png

bemteludu...:rotf:
otplakah...

- - - - - - - - - -

a sto su trouglovi, sto se ne sece ravno? jel nesto spec razlog?

zbog sira i vojne muzike...:dash:

ma da stvar ukusa, ne volim nesto spec pa ni ne mesim
a nemam ja azdaje pa da moram kad zakmece volela ne volela :lol:
kuvam sta i kako ja volim

Ja sam nasledila paniku od moje majke - da mi deca slucajno ne jedu gluposti van kuce, sve umem da spremim i nista mi nije tesko i tako oduvek....bitno da oni pojma nemaju. :lol:

- - - - - - - - - -

Affro, ovo je usteda prostora i vremena. :lol:

Ja sam nasledila paniku od moje majke - da mi deca slucajno ne jedu gluposti van kuce, sve umem da spremim i nista mi nije tesko i tako oduvek....bitno da oni pojma nemaju. :lol:

- - - - - - - - - -

...pa to ti pricam, i sve stane u jedan taj veliki pleh evetualno kad sam se malo izvezbala jer je testo bas meko....onda sam imala i taj i jos jedan manji pleh :)
...sad cu da pisem recept, a pisala sam jednom mnogo je lep, malo komplikovaniji od tog Dragisinog...ali bas fine budu i kao listanto testo i meke kao dusa
i sutra dan...mada je nama bas retko ostajalo za sutra :)

- - - - - - - - - -

ali svaki dan, to je preduslov za genijalnost :lol:

isklikta se ona ko blesava, voli dete da nam miluje trokutice pa to ti je :lol:

- - - - - - - - - -

a ti si ih zguzila lepo, dragisa expresionisticki to raskalasno razbaca pa pece u dve ture :lol:

..pa nisam zguzila nego tako treba da se redjaju, jedna uz drugu fino se sloze...

- - - - - - - - - -

moja majka ima isti trip, sve zna da spremi
ali dzaba joj, imam taj gen propalice i rado jedem i van kuce iako i u kuci uvek bilo svega
ja sam u sustini vrlo jedna ekonomicna metla :navodnik:, jedem i u kuci i van nje i stojeci i sedeci i hodajuci, ma bre vrlo sam laka za izdrzavanje :rotf:

kako meni svekrva rece tebe lakse obuci no nahraniti, to apropo toga sto ich odecu ne furam al zato sve pojedem .... pa kad oce da mi pokloni nesto od odece za glavu se uhvati, jer nista bre necu, nista ne nosim, sve neke komplikacije, al kad treba se jede nema frke :rotf:

- - - - - - - - - -

ulepša mi veče ludačo...:rotf:

sluzimo narodu :lol:

trenutno sam pod teskom traumom od ovomesecnog racuna za struju, pa prvo sto sam pomislila, kad si okacila sliku dve tepsije, reko lele ja bih ovo zguzila u jednu pa kud puklo da puklo, da sto pre ugasim rernu :rotf:

Testo:
1kg brasna tip 500
500ml mlakog mleka
1 kasicica secera
2 " soli
200 ml ulja

Premaz za testo:
125g putera
2 zumanca

Nadev:
500g fera sira (moze sitan kao za gibanicu)

Premaz trouglova:
2 belanca umucena
Susam po zelji

Priprema:
Brasno kvasac so secer staviti u vecu vangli pa sioati ulje i mleko. Zamesiti testo od oko 800g brasna, umeseno je kad se odvaja od vangle i ne lepi za ruke. Ostaviti ga da se odmori jedno 20 minuta. Nadoslo testo podeliti na 4 dela pa svaki deo oblikovati lagano u loptice. Loptice ostaviti da stoje jos jedno 10 min., da se odmore.
Svaku lopticu razviti u tanji (ne pretanak) pravougaonik pa ga premazati razmucenim piterom i zumancima. Posuti sirom celu povrsinu pravougaonika, zarolati u rolat i seci trouglove pa redjati na pek papit u pleh. Kad sve 4 loptice idkoristis. Umitis belanca viljuskom pa cetkicim premazes sve trouvove, pospes susamom i stavis da se pece u zagrejanu rernu na 220 stepeni jedno 20 minuta do pola sata zavisi od rerne. Prijatno.

...da naglasim samo ide 1 kesica kvasca direktno u brasno nista se ne ceka da se dize vec sve zajedno.....eto....

:rotf:

- - - - - - - - - -

Testo:
1kg brasna tip 500
500ml mlakog mleka
1 kasicica secera
2 " soli
200 ml ulja

Premaz za testo:
125g putera
2 zumanca

Nadev:
500g fera sira (moze sitan kao za gibanicu)

Premaz trouglova:
2 belanca umucena
Susam po zelji

Priprema:
Brasno kvasac so secer staviti u vecu vangli pa sioati ulje i mleko. Zamesiti testo od oko 800g brasna, umeseno je kad se odvaja od vangle i ne lepi za ruke. Ostaviti ga da se odmori jedno 20 minuta. Nadoslo testo podeliti na 4 dela pa svaki deo oblikovati lagano u loptice. Loptice ostaviti da stoje jos jedno 10 min., da se odmore.
Svaku lopticu razviti u tanji (ne pretanak) pravougaonik pa ga premazati razmucenim piterom i zumancima. Posuti sirom celu povrsinu pravougaonika, zarolati u rolat i seci trouglove pa redjati na pek papit u pleh. Kad sve 4 loptice idkoristis. Umitis belanca viljuskom pa cetkicim premazes sve trouvove, pospes susamom i stavis da se pece u zagrejanu rernu na 220 stepeni jedno 20 minuta do pola sata zavisi od rerne. Prijatno.

...da naglasim samo ide 1 kesica kvasca direktno u brasno nista se ne ceka da se dize vec sve zajedno.....eto....

uf ovo je velika masa
aj tefterim al ja cu to prepoloviti
hvala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back