Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sporet sa ravnom plocom - sta kad padne metalni noz na to,kljucevi,sta god (krenes nesto da dohvatis i ispadne ti),iskipi nesto....
Crna je a na crnom se sve vidi,treba da se brise stalno.
Nema cime da se poklopi kada nije u upotrebi.
Da bi se struja ustedela koristeci to potrebno je imati tiganje,serpe i ostalo bas za takve ringle a to nije jeftino (ne secam se tacno ali po necemu se razlikuju od obicnih).

Sjajno je za fotkanje ko voli da prikazuje kako ima u fulu novu kuhinju,modernu i to (ima ljudi koji zive od toga) ali potpuno nepraktican za realnu upotrebu.
Dobar je za tv kad kuvar neki sprema,fino za gledanje.

Ravnu ploci imam od kada su se kod nas pojavile,i nista sto si napisala nije tacno,
Citirala sam te iz razloga sto pises napamet a nemas pojma..

Štrudlice

3dl mleka
200g masti
1 jaje
malo soli, malo šećera
brašna po potrebi
parče kvasca

Umutiti mast, jaje i malo soli. U mlako, oslađeno mleko staviti parče kvasca. Kada se podigne, sjediniti sa mašću, i dodavati brašna dok se ne dobije meko testo koje se ne lepi za ruke. Podeliti na tri dela. Ostaviti ga pokrivenog 10 minuta, pa onda rastanjiti oklagijom i filovati.

ovo moram hitno orobat
ja imam recept za strudlu, al je drukciji
i ovo sto sam probala nije bilo istog ukusa tijesto

Sporet sa ravnom plocom - sta kad padne metalni noz na to,kljucevi,sta god (krenes nesto da dohvatis i ispadne ti),iskipi nesto....
Crna je a na crnom se sve vidi,treba da se brise stalno.
Nema cime da se poklopi kada nije u upotrebi.
Da bi se struja ustedela koristeci to potrebno je imati tiganje,serpe i ostalo bas za takve ringle a to nije jeftino (ne secam se tacno ali po necemu se razlikuju od obicnih).

Sjajno je za fotkanje ko voli da prikazuje kako ima u fulu novu kuhinju,modernu i to (ima ljudi koji zive od toga) ali potpuno nepraktican za realnu upotrebu.
Dobar je za tv kad kuvar neki sprema,fino za gledanje.

imas ravnu plocu pa to iz iskustva pises?

ja sa mojom nemam nikakvih problema, a smor je cistiti bilo kakav sporet, bar meni

Štrudlice

3dl mleka
200g masti
1 jaje
malo soli, malo šećera
brašna po potrebi
parče kvasca

Umutiti mast, jaje i malo soli. U mlako, oslađeno mleko staviti parče kvasca. Kada se podigne, sjediniti sa mašću, i dodavati brašna dok se ne dobije meko testo koje se ne lepi za ruke. Podeliti na tri dela. Ostaviti ga pokrivenog 10 minuta, pa onda rastanjiti oklagijom i filovati.
A koliko je parče kvasca u pitanju?
Deluje mi jednostavno, ja imam nek recept, preukusna je, ali sad nema šanse da je mesim i premešavam,ovo deluje ok, rado bih napravila, al se bojim da ne preteram, tj da ne omašim:s

°

Ravnu ploci imam od kada su se kod nas pojavile,i nista sto si napisala nije tacno,
Citirala sam te iz razloga sto pises napamet a nemas pojma..

Citiram sad ja tebe jer kao ti uvredjena vlasnica iste kad se pise istina ne mozes to da podneses te iznosis neistine na moj racun a onda vredjas u nedostatku argumenata jer je napad najbolja odbrana.

Kad sam diskutovala o ovome,odrzavanju,kupovini,kad je sve to bilo na pocetku nisam bila ni uclanjena na ovaj forum a kamoli pisala ovde.

I ne,necu ni da diskutujem ni da raspravljam sa supermoderatorkom o tome da ne dobijem upozorenje ili ban jer ovde ima sjajnih ljudi koji na pp i u repkama daju sta god da treba savete,ideje,recepte kao i ja njima(jer imam neke kuvare koji im trebaju ali nema da se kupe) tako da zbog toga gotivim ovaj deo foruma.

Npr, pola onog kupovnog (ne znam koliko grama je to pakovanje, 10-20)?

°
Бар 20 грама, мада то је била наша мера док нису приватизовали и Фермин последњу домаћу фабрику квасца која је после тога мучки утамањена, па сад увозимо хунгарски квасац који је 40 грама паковање.

Citiram sad ja tebe jer kao ti uvredjena vlasnica iste kad se pise istina ne mozes to da podneses te iznosis neistine na moj racun a onda vredjas u nedostatku argumenata jer je napad najbolja odbrana.

Kad sam diskutovala o ovome,odrzavanju,kupovini,kad je sve to bilo na pocetku nisam bila ni uclanjena na ovaj forum a kamoli pisala ovde.

I ne,necu ni da diskutujem ni da raspravljam sa supermoderatorkom o tome da ne dobijem upozorenje ili ban jer ovde ima sjajnih ljudi koji na pp i u repkama daju sta god da treba savete,ideje,recepte kao i ja njima(jer imam neke kuvare koji im trebaju ali nema da se kupe) tako da zbog toga gotivim ovaj deo foruma.

Neces dobiti ban od ove supermoderatorke zbog neistomisljenosti i neznanja...
I nije uvreda kada sam ti napisala da pises napamet i da nemas pojma vec je cinjenica...
i kada pises o necemu sa cim n isi upoznata iz licnog iskustva ,onda se prvo obavesti o tome...
ne smeta mi kada pises da jedes zivotinjske iznutrice svaki dan..bas me briga
ali me iritira kada neko pise napamet i na osnovu predrasuda o necemu sto ne zna...
ravna ploca je dobra stvar, ekonomicna i laka za odrzavanje i ne lomi se tako lako
pod uslovom da je ne gadjas teskim predmetima a tako se ostecuju i obicni sporeti

Poslednja izmena:
I nije uvreda kada sam ti napisala da pises napamet i da nemas pojma vec je cinjenica...
i kada pises o necemu sto ti je stramo i nemas onda se prvo obavesti o tome...
mrzim kada neko pise napamet i na osnovu predrasuda o necemu sto ne zna...
ravna ploca je dobra stvar, ekonomicna i laka za odrzavanje i ne lomi se tako lako
pod uslovom da je ne gadjas teskim predmetima a tako se ostecuju i obicni sporeti

macolom bi se lepo razbila :malav:

- - - - - - - - - -

Ti stalno svoj bezobrazluk,nevaspitanje pokazujes tako sto se ubi da me proganjas pisuci sve najgore,podbadajuci da bi te izvredjala i dobila ban na temama ovog foruma.
A onda perfidne prozivke.Opet da puknem,izvredjam te ali jok.
Nadji svoj zivot i otkaci se.
pali
strela 2.gif

A koliko je parče kvasca u pitanju?
Deluje mi jednostavno, ja imam nek recept, preukusna je, ali sad nema šanse da je mesim i premešavam,ovo deluje ok, rado bih napravila, al se bojim da ne preteram, tj da ne omašim:s

°

Parče kvasca je 40g. Ja stavim celo i kada pravim kao što sam napisala, i kada pravim 1,5 meru. Nema bitne razlike.

Za ovo što sam napisala moglo bi pola tog parčeta, ali ja uvek stavim celo, zato što mi žao da bacim pola parčeta kvasca (celih 10 - 12 dinara), pa ga stavim u frižider, pa mi se onda vuče dok se sasvim ne sasuši. I opat ga bacim. Ovako odmah stavim celo, i ćao, zdravo.

imas ravnu plocu pa to iz iskustva pises?

ja sa mojom nemam nikakvih problema, a smor je cistiti bilo kakav sporet, bar meni

Najveci smor je definitivno prati sporet na gas.nema sanse da ga samo prebrises kad zavrsis kuvanje.mora da se ohladi zica,da je sklonis,kod mene stalno otpada gar,kod mojih ne,pa onda to je nize od nivoa gde su ringle,pa pomeris gorionik,pa zeza sa paljenjem.al nema sanse da bih se vratla na struju

Najveci smor je definitivno prati sporet na gas.nema sanse da ga samo prebrises kad zavrsis kuvanje.mora da se ohladi zica,da je sklonis,kod mene stalno otpada gar,kod mojih ne,pa onda to je nize od nivoa gde su ringle,pa pomeris gorionik,pa zeza sa paljenjem.al nema sanse da bih se vratla na struju
Та арматура се охлади за неколико минута, или је скинеш рукавицом и баЧиш у лавор/дубак од судопере с врелом водом и неким течним детерГентом за суђе нпр МЕР.
Потом извучеш горионике и обришеш абразивном страном сунђера, евентуалИше жицом.
ВерИ брзо и ефикасно.

Kako bre da izvucem gorionike? Ja samo brisem oko njih
Горионик ти је ,,насађен" на цевку за довод гаса(код мене је просто наклопљен, негде је са увртањем на навоју)... мсм горионик је онај метани, пљоснати део који има мноштво рупица на ободу кроз које истиче гас.

i kada pises o necemu sa cim n isi upoznata iz licnog iskustva ,onda se prvo obavesti o tome...
ne smeta mi kada pises da jedes zivotinjske iznutrice svaki dan..bas me briga
ali me iritira kada neko pise napamet i na osnovu predrasuda o necemu sto ne zna...
Iritira i mene promovisanje ovih ploca kao sjajnih kada to nisu a svako ima pravo na svoje misljenje te sam napisala svoje.
Ukusi su razliciti.
Vec godinama je velika diskusija oko toga.
Nema potrebe da se icim gadja - metalni noz padne na nju,sa visine kuhinjskog elementa na zidu,sklizne iz ruke i ona naprsne.
Potrebno je posebno posudje za ustedu energije o kojoj se prica kad je ona u pitanju - to su cinjenice.
Kljucevi pri padu izgrebu povrsinu.Udjes u zurbi,desi se da padnu i eto.
Mogu do detalja dalje da obrazlazem a nema svrhe jer kao sto sam vec napisala dugo traje diskusija oko ovog pitanja i svako ima svoj stav na tu temu.
Niti ce se moj promeniti zbog drugog niti tvoj -svako ima svoje vidjenje,nista novo.

Parče kvasca je 40g. Ja stavim celo i kada pravim kao što sam napisala, i kada pravim 1,5 meru. Nema bitne razlike.

Za ovo što sam napisala moglo bi pola tog parčeta, ali ja uvek stavim celo, zato što mi žao da bacim pola parčeta kvasca (celih 10 - 12 dinara), pa ga stavim u frižider, pa mi se onda vuče dok se sasvim ne sasuši. I opat ga bacim. Ovako odmah stavim celo, i ćao, zdravo.
Da, pa ja sam mislila da probam sa pola kvasca.
Ili možda odmah da naoravim duplu meru, neće da se baci :))))

°

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back