Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
15046326_10207689434654590_1140029275_n.jpg

ovo djeluje vrlo vrlo jestivo cak i meni koja ne jedem mak ;)

- - - - - - - - - -

Mislim da je to kao što ovde prave za Božić, tzv.bejgli. Samo u njih ide kvasac ili pzp.Testo bude prhko i gusto.
jesu to kao male strudlice?
ako jesu daj recept, molim te
ovdje to vidjam po pekarama i trazim recept vec dugo

Sporet sa ravnom plocom - sta kad padne metalni noz na to,kljucevi,sta god (krenes nesto da dohvatis i ispadne ti),iskipi nesto....
Crna je a na crnom se sve vidi,treba da se brise stalno.
Nema cime da se poklopi kada nije u upotrebi.
Da bi se struja ustedela koristeci to potrebno je imati tiganje,serpe i ostalo bas za takve ringle a to nije jeftino (ne secam se tacno ali po necemu se razlikuju od obicnih).

Sjajno je za fotkanje ko voli da prikazuje kako ima u fulu novu kuhinju,modernu i to (ima ljudi koji zive od toga) ali potpuno nepraktican za realnu upotrebu.
Dobar je za tv kad kuvar neki sprema,fino za gledanje.

jao smokvo daj malo nemoj si stipsa :balavi:
ja imam sjajnu strudlu u pekari u komsiluku, 30din parce, cesto uzimam

a sta cu da kuvam, najverovatnije nista, ne mogu da stojim a kamo li da stvaram pored sporeta, ima krmenadli u frizideru bacicu ih u rernu i gotovo, kupus ko salata
najradije bih dinstala kupus sa njima al ne mogu

e, to su te
sto sam se ja istripovala da nema tog recepta nigdje :lol:

Ja često pravim štrudle od ovakvog testa kao sa ovog linka što je postavila Elektrika. Samo ih ne pravim tako male, kao kifle, nego koliko mi je dugačak pleh. To je masno testo sa kvascem, prosto k'o pasulj. Ako te zanima, napisaću ti.

I imam staklokeramičku ploču koju obožavam. Jeste da nisam merodavna da pričam o kuvanju na istoj, jer ja na mojoj kuvam par puta godišnje. ali je volim kako izgleda. :)

Ja često pravim štrudle od ovakvog testa kao sa ovog linka što je postavila Elektrika. Samo ih ne pravim tako male, kao kifle, nego koliko mi je dugačak pleh. To je masno testo sa kvascem, prosto k'o pasulj. Ako te zanima, napisaću ti.

I imam staklokeramičku ploču koju obožavam. Jeste da nisam merodavna da pričam o kuvanju na istoj, jer ja na mojoj kuvam par puta godišnje. ali je volim kako izgleda. :)

pisi : )

Štrudlice

3dl mleka
200g masti
1 jaje
malo soli, malo šećera
brašna po potrebi
parče kvasca

Umutiti mast, jaje i malo soli. U mlako, oslađeno mleko staviti parče kvasca. Kada se podigne, sjediniti sa mašću, i dodavati brašna dok se ne dobije meko testo koje se ne lepi za ruke. Podeliti na tri dela. Ostaviti ga pokrivenog 10 minuta, pa onda rastanjiti oklagijom i filovati.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back