Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ко почне да користи плин на струју се више не враћа.
Ми смо на градској мрежи од кад смо се уселили у кућу 2003., а у родитељској кући од када је уведен у улицу 1991., пре тога на бутан боце још од око 80.
И на салашу је на бутан боце, али можда уведемо резервоар на ТНГ, кад се напуни траје и по преко пола године и мирна Бачка!

Pa to...imate odavno mrezu, imate iskustva. Moja majka nije dozvoljavala ni onu malu igracku sa spiritusom da upalimo na izletu. Plin nije smeo ni da se pomene. :lol:
Ono sto sam primetila je manji racun za struju, jer se kod mene redovno kuva, lako se primeti razlika.
I da nama dodje ruski gas, pa da opet vratimo grejanje na dugme. :zkez:

- - - - - - - - - -

jes vala ako te je pogodio shrapnel u guzicu ima da ti bude milo oko srca :D

Javices ovde kako si prosao. :lol:

Pa to...imate odavno mrezu, imate iskustva. Moja majka nije dozvoljavala ni onu malu igracku sa spiritusom da upalimo na izletu. Plin nije smeo ni da se pomene. :lol:
Ono sto sam primetila je manji racun za struju, jer se kod mene redovno kuva, lako se primeti razlika.
I da nama dodje ruski gas, pa da opet vratimo grejanje na dugme. :zkez:

- - - - - - - - - -

Javices ovde kako si prosao. :lol:
Зависи колико користиш Лерну, али она је најјачи гутач струје код електро шпорета, за праву уштеду трба ти шпорет с Лерном на гас, бољи је с директним грејањем, него преко грејног тела.

Зависи колико користиш Лерну, али она је најјачи гутач струје код електро шпорета, за праву уштеду трба ти шпорет с Лерном на гас, бољи је с директним грејањем, него преко грејног тела.

Ma koristim rernu, kao da nas nije cetvoro, nego 40. :lol:

Taman kad ste tu vi sa ravnim pločama, interesuje me da li pečete palačinke na njima i kako vam ispadnu? Ovdje gdje sam sad imam tu ploču i za jednu palačinku treba 10 min, ali bez pretjerivanja jer sam mjerila vrijeme. Naravno da poslije ne liče ni na šta i više nisam ni pokušavala da ih pravim.

Izgleda kao da se kolo grije, pa hladi, pa tako stalno. Kao da nije dovoljno jak pritisak tave jer kad kuham nešto u šerpi i kad je veća količina i pritisak na kolo onda održava temperaturu. Isto mi se desilo jednom na moru, u apartmanu je bila ta ploča, stavila sam džezvu za kafu i voda nikako da proključa, tačno se vidi kako se to kolo grije i zacrveni i onda se hladi i potamni, stiskala sam kašikom po dnu džezve da bi proključalo i da se ne bi hladilo. Da li sam ja baksuz, pa da sam oba puta naišla na neke pokvarene ploče ili šta je u pitanju?

Kući imam pola plin, pola struja. Sve radimo na plin, struju koristimo samo kad nestane plina dok se ne zamijeni boca. Na plinu sve brzo ide, palačinke su super, brzo regulišeš temperaturu, nije kao sa strujom.

I ja imam isti taj problem sa jednom pločom, a druga je ok. A nema šanse da nije dovoljan pritisak jer na nju uglavnom stavljam cepter lonac koji sam ima više od 2 kg. Ne znam da li sama ploča tu reguliše temperaturu ili ipak nešto nije u redu. Ja sam sklona da verujem da je do kvaliteta ploče - Hansa. Nije neka marka. Ali smo hteli 2+2 plin - struja, a takvih u tom momentu nije bio neki izbor, samo ta i Gorenje, koja je izgledala mnogo rogobatno. S obzirom da sam nezadovoljna i kako funkcioniše plin, i kako su rešeni oni gorionici i ono gvoždje, ne znam kako se zove to na sta se stavljaju šerpe, mislim da je do ploče. Sa žaljenjem se sećam mog starog Rade Končar šporeta kod kog je sve radilo kako treba. Bar je sad kod kumova u vikendici, nismo ga bacili. Renovirali kuhinju, pa da kupimo sve novo.

meni se ič ne sviđaju te ravne ploče, kuvala sam i na tome i na običnom šporetu ( moj je takav ) i običan šporet vodi za dve dužine, nek je to starinski, nek je ružno ( meni nije, to je šporet nije goblen :D ),ali radi kao satić, kad se isprlja oribaš, ploču moraš da tetošiš kao bebu bre :roll:

vecina se neće složiti, ali ja se slažem za to tetošenje. I ako je savršeno izriban, padne prašina na njega, a tako je upadljiva na onom crnom. I zašto te ploče nemaju poklopce kao šporeti, pa lepo poklopiš kad ne kuvaš.

A posebno je teško čistiti ga kad je kombinacija sa plinom oko tih gorionka i gvoždja

da se uključim sa komentarom,elem ni ja nemam taj moderni šporet
nego dve ringle i dva sa plinom,super kamb, stim što mm namešta
bocu ja ne smem jer sa plinom se nije zezati...ipak zadovoljna sam
imam ga nebrojano godina radi samo tako, kjad nestane plina
rade one dve na struju...a letos u apartmanu bio taj šporetić sa
pločom...e lepo mi iskidao zivci načisto, ono brisala sve šerpe
od vode da ne pukne ploča...

a znaš kako ga je teško očistiti kad gazdarica istopi neku plastiku na njemu, prašina mu dođe zanemarljiv problem :lol:
mada si u pravu, ceo dan samo da briskaš prašinčinu sa nje ako je ne koristiš, jeste sve to lepo i moderno, ali nekad moda nije praktična, samo neće ljudi da priznaju

u rerni mi je strudla sa makom.nasla u svesci zapisan neki recept ,bez kvasca.ide puter,koji sam zamenila mascu,kis pavlaka,jaje,mleko,secer i brasno
zbunilo me je to sto pise da se mak stavi u vrelo mleko i promesa,a iz recepta moje majke mak se kuva u mleku jedan sat.ja sam bogme ovaj moj kuvala pola sata dok sam pravila rucak i to se krckalo.kad sam vec nafilovala i kad sam trebala da je zavijem vidim da je testo premekano,jedva sam je zavila a o prenosenju u tepsiju ne bih pricala.jedva cekam da je nacnemo posle rucka da vidim na sta ce liciti
inace strudla je kolac iz moje mladosti,kao i lenja pita sa jabukama.moja nana je bila ekspert za nju,pasnije mama,al je meni recept uzasavajuci sa kvascem:lol:
secam se zimi kad nam dodje rodbila za zimski raspust ili 29 novembar to se obavezno mesilo.sad niti idemo u goste niti nam neko dolazi na nekoliko dana...

ko oce da kupi scholtess plochu :evil:

ogadiste mi kuvanje :D
Nebi ja to unosio u kuću , sve se vidi na njemu, još sam dao ortaku indukcionu ploču ( Luda neće da reaguje na prohrom :dash:) ,a 90% posudja mi prohromsko.
Još uvek koristim stari el šporet sa 4 ringle( Braon- ništa se nevidi na njemu:D, a i imam brusilice i šlajferice za čišćenje ) ćije ringle i rernu poznajem u stepen celzijusov.
treba se dobro upoznati i "sprijateljiti" sa šporetom -život je mnogo lakši i lepši :D

15046326_10207689434654590_1140029275_n.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back