__Stela___
Domaćin
- Poruka
- 3.752
Isprobala sam neku vrstu cheesecakea s neta.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
izgleda interesantno. A sta je to odozgo?
Baš lepo izgleda. Volim sve kremaste poslastice, sa što manje testa.
Zato sam i napisala "neka vrsta cheesecakea" jer sam prvi put vidjela recept s pudingom, ali ukusan je fil. 

Lovacke snicle mesooooo daj taj nacin spremanja. Ako nije tajna
Inace cene su za kg Pomorandza 120,Limun 260,Banane 160.
Po receptu idu šljive, ali ja sam stavila breskve.
Tebi se ne bi svidio jer ide puding.Zato sam i napisala "neka vrsta cheesecakea" jer sam prvi put vidjela recept s pudingom, ali ukusan je fil.
![]()
Ja sam upravo završila ručak za sutra- čorbu od koprive i pitu sa sirom i blitvom. Dobili smo puno tog zeleniša pa da potrošim.
Ja sam upravo završila ručak za sutra- čorbu od koprive i pitu sa sirom i blitvom. Dobili smo puno tog zeleniša pa da potrošim.
to je ona svapska verzija s pudingom?
super izgleda
ja je ne volim jest, al mnogima se bas ta vise svidja
- - - - - - - - - -
ima neka ukrajinska verzija kolaca sa sirom
koja opce nema koricu, a bude kremasto i limunasto
pisem recept kasnije ako hoces probat

to je ona svapska verzija s pudingom?
super izgleda
ja je ne volim jest, al mnogima se bas ta vise svidja![]()
Ne znam da li je švapska. Pravila sam po ovom receptu, samo sam stavila 450 g sira i 250 g vrhnja, umjesto šljiva breskve i puding je bio s okusom slatkog vrhnja. Nisam ni ja bila sigurna hoće li mi se svidjeti ili ne, ali kad sam probala tu kremu svidjela mi se i onako nepečena. Sjekla sam dok se nije još skroz ohladila, sad je već čvršća.
http://www.maminajela.com/2014/09/torta-od-sljiva.html?m=1
E, hoću! Hvaaala![]()
ja ga nasla na vise mjesta kao neki njemacki ciz
i pravila
korica mu je super
i divno izgleda i super se sijece, al meni taj fil s pudingom ne lezi
- - - - - - - - - -
ja po pvom receptu pravim
samo kombiniram sta ja hocu - suho voce recimo, arancine...cokoladnu glazuru...ili cisto ovako kako je u receptu
i pravim duplu dozu ako je u obrucu za tortu
a ovu ako je onaj kalup za kruh
http://www.enjoyyourcooking.com/desserts/west-ukrainian-cheese-cake.html
Pravila sam prije i cheesecake po kvinsinom receptu, klasični, bez pudinga i sa šumskim voćem. Ona je pisala da ide ela sir, ali izgleda da se on prodaje samo u Srbiji, pa sam morala neki drugi. I njen recept je odličan. Ovaj put sam breskve već imala, vidjela ovaj recept, pa rekoh da isprobam.

samo mi fali da se otrujem.
Pilece krilo,papriku,pecurke.
Jagode,slag.
..........
Malopre prskala nesto protiv mrava te mi utrnula desna ruka,u frci da nije zbog toga popih mleko![]()
![]()
samo mi fali da se otrujem.

e za mrave imam provereni recept koji radi 100%
jedino ih sredi kineska kreda
imas u zavodu za zastitu ydravlja a ima ih i kod kineza
povues crtu i ne prelaze je, a nije otrovna

I ja obozavam jabuke ( ili sljive) sa tim kramblama....pa nisu mrvice...ne znam da li mi u nasoj kuhinji imamo takve mrvice, mislim da nemamo.
...ime mu je kramble kao sto je ciz kejk a ne kolac od sira, u nasem jeziku kolac od sira je nesto drugo a ne ciz kejk...kada bih mojoj baki kazala da napravi kolac od sira bogami ne bih dobila ni blizu cizkejka a kada bih joj kazala da stavi mrvice na tortu sigurno ne bih zatekla kramble Kvinsi.
Чудо би било да је другачије!Ja juče kupila neku kobasicu jer mi trebalo nešto da se brzo spremi, pa potrošila deo. I nije bila neka. Ostatak danas izvadila iz creva, dodala zelen, pečurke i napravila sos za špagete. Ispalo mnogo bolje nego kobasica kao takva.