Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
170520162787_zpsnf5y1r7n-1.jpg

sta je ovo, ustipci? :)))

- - - - - - - - - -

ja sam jeo zobeno mlijeko, zobene pahuljice i od smedje rize, sok od domaceg bosanskog kivija i jabuka, strpao sta sam imao u sokovnik :))
poslije pica prshuto, domace brasno, misim u principu jeste pica dzank, ali to meni ne smeta zato sto sam sladak a i pametan sam

Kako pravite torte?

Kako omiljene filove za tortu?

Kako se pece kora a da ne bude spljeskana?Postoji li neka fora sa nacinom mucenja,sipanja?Nezno,u jednom psmeru,sta god?

:dash: :dash: :dash: Nekome je rodjendan uskoro i treba da se pravi torta,pogadjate,svi sem mene su zauzati :aaa: .

Samo da bude slatka i jestiva :pop: .

- - - - - - - - - -

*mala mi je tastatura,naravno da ima omaski u kuckanju.

- - - - - - - - - -

Kako pravite torte?

Kako omiljene filove za tortu?

Kako se pece kora a da ne bude spljeskana?Postoji li neka fora sa nacinom mucenja,sipanja?Nezno,u jednom psmeru,sta god?

:dash: :dash: :dash: Nekome je rodjendan uskoro i treba da se pravi torta,pogadjate,svi sem mene su zauzati :aaa: .

Samo da bude slatka i jestiva :pop: .

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

mutis belanca odvojeno od zumanaca, pa na kraju spojis i onda testo bude vazdusasto
fil zavisi od cega pravis tortu i kakvog ukusa hoces da bude

...pa kad ne zna da napravi najobicniji patispanj, bolje neka kupi keks i resi problem....ocigledno da ne zna nista od toga,
ne verujem da ce tu biti torte...ili neka kupi kore one sto je savetovala Domacica nekom i eto pola gotovo...

ti i ja o kolacima :rotf:
bezi s ove teme smajlikojitrciisveudaranogamaudupe

...cuti, cuti da nas ko ne cuje :rotf:

...nego danas me zove drugarica i prica da je izdala lokal nekoj poznatoj poslasticarnici, pitam pa kakvi su kolaci, a ona ce "pa znas da ja to ne volim, da su cvarci pa ajde"..a meni
doslo da placem, pa kako bre ne volis kolace....kaze ne volim to mi je bzvz....nista rekoh kad ti dostave, a ti prosledi na moju adresu, pa se setih da ni ja nebi smela to da jedem :(

mutis belanca odvojeno od zumanaca, pa na kraju spojis i onda testo bude vazdusasto
fil zavisi od cega pravis tortu i kakvog ukusa hoces da bude

Sjajno.Treba da ima 15 jaja,sta mislis,veci ili manji pleh?Ne bi da mi pufne u vis,a ne bi ni da nesto zeznem ako stavim u veci a nema dovoljno.
Cime bockas da vidis jel* peceno?

Fil je bitno da bude sladak.Imam puding u koji mogu da ubacim slatku cokoladu i to da bude njami.
Al* me zanima imas li nesto tvoje slatko,neki slatki fil,cisto da vidim sta moze drugacije?
Ima jos jaja ali ne mogu sve u kore jer msm da nemam dovoljno veliki pleh.

Koju slag penu koristis?To je obavezno,vole sve komplet.

Sjajno.Treba da ima 15 jaja,sta mislis,veci ili manji pleh?Ne bi da mi pufne u vis,a ne bi ni da nesto zeznem ako stavim u veci a nema dovoljno.

Fil je bitno da bude sladak.Imam puding u koji mogu da ubacim slatku cokoladu i to da bude njami.
Al* me zanima imas li nesto tvoje slatko,neki slatki fil,cisto da vidim sta moze drugacije?

Odgledaj neki recept, lakse ce ti biti tako nego da objasnjavamo ovde, jer ako si pocetnik oko torti treba mnogo detaljisanja. A ima vrlo jednostavnih recepata koji su krajnje efektni.

Evo nesto cokoladno, ako volis:

sad ako ces kremasto, ja bi od tih jaja napravila snenokle umesto torte
a ako ces bas tortu sa pudingom,onda kad pravis fil moras u puding da ubacis i puter ili margarin
obavezno, jer nesto mora taj fil posle da drzi cvrstim
stavi u veci slobodno, pa napravi vise tankih korica..kad se ispece korica, mozes da je preseces na pola, pa da stavis jednu na drugu i fil izmedju
imas sada i lepih jagoda, mozes i njih da iseckas i ubacis na fil u sredini..jagode se super slazu sa cokoladom
slag nije bitno koji je jer ide samo preko..vazno je samo da ga lepo umutis..mozes bilo koji c slag, toping, oetker..i oni jeftiniji i skuplji se podjednako lepo umute

sad ako ces kremasto, ja bi od tih jaja napravila snenokle umesto torte
a ako ces bas tortu sa pudingom,onda kad pravis fil moras u puding da ubacis i puter ili margarin
obavezno, jer nesto mora taj fil posle da drzi cvrstim
stavi u veci slobodno, pa napravi vise tankih korica..kad se ispece korica, mozes da je preseces na pola, pa da stavis jednu na drugu i fil izmedju
imas sada i lepih jagoda, mozes i njih da iseckas i ubacis na fil u sredini..jagode se super slazu sa cokoladom
slag nije bitno koji je jer ide samo preko..vazno je samo da ga lepo umutis..mozes bilo koji c slag, toping, oetker..i oni jeftiniji i skuplji se podjednako lepo umute

Odvojila sam jaja,tu su i orasi,prezle,brasno,prasak za pecivo,secer.

Da da da margarin,ima.

Taman da jedem i kupi se slag,cokolada ali slatka,crna,ukusna,pocnem da spremam.

zauz zaje.bava, videla dive na temi pa bi odamh da pravi tortu od 15 jaja, aham :malav:

dive se navukla na jaja :malav:
za dive belance, dzuleta zumance

13271978_10207571070333835_636092106_o.jpg

- - - - - - - - - -

Odvojila sam jaja,tu su i orasi,prezle,brasno,prasak za pecivo,secer.

Da da da margarin,ima.

Taman da jedem i kupi se slag,cokolada ali slatka,crna,ukusna,pocnem da spremam.

bice to super tortica!
baci posle slicicu :zag:

Jaoj, ovo oko torti :rotf:

Ja MRZIM palacinke, i da jedem i da sprema. Lakse mi je da napravim 2 torte nego 20 palacinki :confused: Stani kraj ugrejanog sporeta, pa prevrci :roll: Idi bre... Dok se kore peku skuvas fil, dok se one prohlade i preseku i on je ohladjen, umutis, filuje i teraj... A prckanje oko palacinki me izludjuje!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back