Modesti B.
gospođa Vineti
- Poruka
- 48.121
medovik u frizideru
da obradujemo djeda![]()
Aaaaa...daleko si.

Planiram i ja ovih dana, samo da prvo prodje strudla sa makom...ceka mak u frizideru svoj red. Ili da kod Stele odem, pa onda kod tebe malo....

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
medovik u frizideru
da obradujemo djeda![]()
Aaaaa...daleko si.![]()
Planiram i ja ovih dana, samo da prvo prodje strudla sa makom...ceka mak u frizideru svoj red. Ili da kod Stele odem, pa onda kod tebe malo....![]()
Aaaaa...daleko si.![]()
Planiram i ja ovih dana, samo da prvo prodje strudla sa makom...ceka mak u frizideru svoj red. Ili da kod Stele odem, pa onda kod tebe malo....![]()
kod nas ako dolazis ponesi kupaci : )
more jucer bilo 17, danas jos toplije
ako ne pocnu opet g.vna padat s neba
ja cu se zakupat naredni tjedan : )
Cekam ja lepo da se ugreje, do tad samo po plicaku bosim nogama.kod nas ako dolazis ponesi kupaci : )
more jucer bilo 17, danas jos toplije
ako ne pocnu opet g.vna padat s neba
ja cu se zakupat naredni tjedan : )
Pa sta cu, nego da otpakujem "zimske radosti, da ne smrznem.Kod mene ako dolazis ponesi kaput.![]()
kolac s brusnicom
kozije mleko
pa umesto visnje nabro brusnice i ubacio u kolacUzmem kultiju susenih i pojedem njaaaamiiiiii.
Prvi put vidim ovo,kako ga pravis?
Ne bih da gusim ali jel* ovo navika iz detinjstva msm kako mozes?
Dugo sam pila pravo domace kravlje mleko i samo to mi je ok.Ni jedno sem kravljeg danas ne pijem.
Kerefeko kako pravis Rusku,kako pomiris ukuse tvojih da se svima dopadne?
- - - - - - - - - -
*kutiju
pa umesto visnje nabro brusnice i ubacio u kolac
kozije je iz manastira,odem i po surutku i sira pride
nabro i maticnjak sad cu pravim sirup
ja posle kozijeg mleka imam utisak da sam lizala kozu
malo mleka, malo lizala..pola lit mleka ili jogurta - kao da je olizana cela koza
u isto vreme mi malo gadno, a ukusno
i mami i omamljuje
volim koze
a to kozije mleko je mog sestrica spaslo od bronhitisa..koza la viva![]()
...e pa blago tebi ti uzivas i hranis se zdravo...
za jetru delotvorno i za alergijea posle kozijeg mleka imam utisak da sam lizala kozu
malo mleka, malo lizala..pola lit mleka ili jogurta - kao da je olizana cela koza
u isto vreme mi malo gadno, a ukusno
i mami i omamljuje
volim koze
a to kozije mleko je mog sestrica spaslo od bronhitisa..koza la viva
i zdrav!manje viseEne, ti si ziv?
...pa da kazu da je najzdravije, jer samo koza iskljucivo brsti ovi ostali svasta nesto prezivaju...
Није препоручљиво за малу децу до 2-3 године, али ми маторци можемо да га пијемо и једемо производе од њега без проблема сем неких који су осетљиви на лактозу... да речем не мора свако да живи!Po nekima, kravlje mleko ni nije za ljudsku upotrebu. Navodno je kozije najblize nasem, majcinom. Ali zaboravih sada izvor informacija. Citala davno, u trudnoci...
Није препоручљиво за малу децу до 2-3 године, али ми маторци можемо да га пијемо и једемо производе од њега без проблема сем неких који су осетљиви на лактозу... да речем не мора свако да живи!
Кад смо излазили на терен у ЈНА сретали смо планинце који су целог живота претежно опстајали на сва три млека(овчијем, крављем и козјем) и имали су по преко 8 банки, а успут и већину зуба... иначе и на салашу имам два примерка који цео живот пију углавном кравље млеко и имају 79 и 83 године.
Po nekima, kravlje mleko ni nije za ljudsku upotrebu. Navodno je kozije najblize nasem, majcinom. Ali zaboravih sada izvor informacija. Citala davno, u trudnoci...
je l znate gde u BG ima da se kupe orasnice, ali ne one kiflice nego ušećereni orah (može valjda i lešnik, popularno je i susam), one kao table? ovako nekako:
![]()
može i od susama, ali bolje da je orah ili ako ima mešana, ako znate da ima u nekoj radnji ili poslastičarnici. ima kad onako prodaju na kilo bombone i ratluk, ali ne znam gde su sada
doći ću malo kasnije
je l znate gde u BG ima da se kupe orasnice, ali ne one kiflice nego ušećereni orah (može valjda i lešnik, popularno je i susam), one kao table? ovako nekako:
![]()
može i od susama, ali bolje da je orah ili ako ima mešana, ako znate da ima u nekoj radnji ili poslastičarnici. ima kad onako prodaju na kilo bombone i ratluk, ali ne znam gde su sada
doći ću malo kasnije
...e, da, sad sam se setila, ima njih i kod onih sto prodaju usecerene jabuke to sam videla...moja Čupavica voli tu jabuku pa uvek kupimo u Knezu ili na Kalisu, jes
da je nikad ne pojede..ali vazna je decija radost...e kod tih prodavaca ima tih oranica i tih secernih plocica sa sussamom i ne znam cim jos...