gost 15307
Legenda
- Poruka
- 56.060
Jesi li ti u Hrvatskoj negde kada se tako lepo hranis?
jesam, kuci sam : )
i tuna je divlja

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jesi li ti u Hrvatskoj negde kada se tako lepo hranis?
Ja procitah palamudipalamida s gradela, blitva, salate...
Ja procitah palamudi
Danas muž kuvao nešto kao gulaš sa pilećom džigericom i šampinjonima.
A ja sam bila u Kineskom tržnom centru i otkrila samoposlugu njihovih prehrambenih proizvoda. Pa sam natenane pogledala šta ima, a ponešto i kupila. Šta ću raditi s tim još ne znam. Uzela sam jasmin pirinač (dobro, to ću kao i svaki), bambusove mladice, seckani koren bambusa, sodu za hleb, sušenu testeninu od tofua, puter od kikirikija (jeftiniji od svih koji kod nas mogu da se kupe, ko zna kakav je, to ćerka voli) i tamo napolju na kao pijaci sam uzela komadinu tofua od 1,1 kg (150 dinara), tako prodaju... Jel zna neko kako se to čuva i koliko dugo? Naravno u frižideru, ali možda mu treba neki presolac, bilo je u njemu, ali mi deo iscurio usput na pantalone![]()
Danas muž kuvao nešto kao gulaš sa pilećom džigericom i šampinjonima.
A ja sam bila u Kineskom tržnom centru i otkrila samoposlugu njihovih prehrambenih proizvoda. Pa sam natenane pogledala šta ima, a ponešto i kupila. Šta ću raditi s tim još ne znam. Uzela sam jasmin pirinač (dobro, to ću kao i svaki), bambusove mladice, seckani koren bambusa, sodu za hleb, sušenu testeninu od tofua, puter od kikirikija (jeftiniji od svih koji kod nas mogu da se kupe, ko zna kakav je, to ćerka voli) i tamo napolju na kao pijaci sam uzela komadinu tofua od 1,1 kg (150 dinara), tako prodaju... Jel zna neko kako se to čuva i koliko dugo? Naravno u frižideru, ali možda mu treba neki presolac, bilo je u njemu, ali mi deo iscurio usput na pantalone![]()
...jaaaooooooooooooo Stelaaaasta bi dala sad za taj tvoj tanjih pojma nemas
![]()
I ja je volim, ali je ovo prvi put da je sama pravim.![]()
Jasmin pirinač je, ako se dobro sećam (račun, naravno, nisam dobila, kao i u ostalim prodavnicama tamo) 230 dinara. Čini mi se da je na drugim mestima skuplji, mada ne mogu baš da kažem da sam tragala za njim.
Tofu ima specifičan ukus i miris, ne znam sa čim bih mogla da uporedim. Nisam ja baš oduševljena njime, ali malo za promenu. Ne očekujem ni da će se ukućanima svideti. Možda može da se zamrzne!? U prodavnicama zdrave hrane imaju mala pakovanja, pa možeš nekad da uzmeš da probaš, ali izadje dosta skuplje.
Ima tamo na platou interesantnih stvari i nudli (ali u prodavnici je veći izbor: od krompira, pirinča, pšenice, tofua...), kineski kupus, bio je i običan spanać, dajkon rotkva koju sam ja jednom kupila na mojoj pijaci, 3 x skuplja od obične, a nije mnogo drugačija.
Ja sam jednom ranije kupila rezance od pirinča i još nečega ne sećam se, ali tanke-tanke jer su mi širi bili preskupi. To se vuklo po kući, zakuvavala sam ih u domaću supu jer mi nekako nisu bilu ubedljivi u nekim drugim jelima. Jedva sam ja to potrošila, jer ne volim da bacam hranu. Nisu bili loši, samo nisam navikla na takve.
Kikiriki sam videla, ali nisam zapamtila cenu. Možda oko 500-600 dinara, nemoj me držati za reč.
medovik u frizideru
da obradujemo djeda![]()
...savrsena ti je, bas po mom uskusu...ajde ako te ne bude mrzelo napisi recept pa cu da pravim sebi bar pola mere sebi za dusu...![]()
...kikiriki im je bio oko 200 dinara za kg, ociscen sirov...
...definitivno moram da odem pa da vidim sta se nudi.....skup je jasmin ali vredi videces koja je to razlika...najlepsi je definitivno , samo cu ja opet cekati neko drugo vreme da ga kupim....
...ne volim ni ja da bacam, pa sam zato oprezna pri kupovini tih proizvoda od soje...a tu rotkvu nisam probala nikad...
..hvala Bi..![]()