Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svinjska rebra i krompir u rerni, i parče od vrata za muža. Deci pohovane krmenadle, Spanać za sve, sem za Dušana. On ga ne voli. Kolači na kukurzovini za dezertiranje.

Vetar mi pokvario sve planove. Izvadila sam gomilu mesa iz zamrzivača, jer je trebalo da imam radnike. Međutim, ne može da se rasađuje zbog vetra koji duva kao blesav. :( Onda sam deo mesa spremala nama, i pošto sam imala vremena, otišla u baštu i nabrala spanać, koji inače ne bih kuvala radnicima.

...izrendala tikvicu, iseckala jedan mladi crni luk veci, cen belog luka, kasicicu ljute tucane paprike, malo bibera i soli...umutila 2 belanca i sve to sjedinila..eno stavila u rernu
da se pece..trebalo je da ispadnu kao neka vrsta cuftica, ali je bilo malo redje, a nisam htela da stavljam brasno...mirise lepo...
..eto meni vecre uz jos nesto....:)

A to
ne zaleci se :lol:

- - - - - - - - - -

Nisam ni ja od zimus
Kad su udarile vrucine sve sam nesto lagano spremala ...
Jel ih volis vise uz testeninu, krompir, hleb....?

...ja uz rizu :)
...eventualno moze testenina...samo da nije krompir.....hleb inace ne jedem samo ujutro....

- - - - - - - - - -

...da ni ja nisam pravila od kad su deca otisla.....a volim bas...

- - - - - - - - - -

...ovo sa tikvicama ispalo onako....nesto im fali, a sta ne znam...mozda malo brasna, ali namerno nisam htela....

..tih cufti ima svud po Evropi...samo kod nas nema....e meni se dopada sto tamo kod vas preko imaju i palacinke gotove..pa kupis i motas kad ti se hoce koliko ti se hoce....ostalo
cuvas u frizideru....jes da ja to tesko da bi kupila, a opet ni tortilje skoro nikad ne kupim, ne znam sta bi sa njima...i puno toga bas nikad, nemam naviku...

takav im je i ukus : )))

za rucak grasak s curecim krilcima i dimljenim rebarcetom

sad pravila projice - kukuruz, heljda, lan i u kalupu za hljebic kao projaricu
al sa kackavaljem, pecenicom, slaninicom, vlascem i origanom po vrhu
za veceru gospodjici bebi Iki : )

takav im je i ukus : )))

za rucak grasak s curecim krilcima i dimljenim rebarcetom

sad pravila projice - kukuruz, heljda, lan i u kalupu za hljebic kao projaricu
al sa kackavaljem, pecenicom, slaninicom, vlascem i origanom po vrhu
za veceru gospodjici bebi Iki : )

....to ti savrseno zvuci :) prijatno bebi Iki :heart:

...verovatno i jeste takav ukus, ali eto prosto mi nekad padne na pamet kako bi bilo fino da imamo mi tako da kupimo,
bez obzira sto verovatno nebi ni kupovala...

Affro, da bi to uopste moglo da se pojede, treba da se premaze maslacom, poprska sa par kapi vode I stavi u mikrotalasnu na minut. Mada mu nije takvo uputstvo, ovaj recept je rezultat dugotrajnog istrazivanja. Znaci, brze napravis palacinke. A kad otvoris, ako ne pojedes, isusi se svo, mozes da ubijes coveka sa njima. Ne propustas nista sto se toga tice, veruj.

..pa da nije ni slicno, ali ajde prodje, nema za dobru svinju lose pomije :)

..mogu ja i sa testeninom, volim je, ali izbegavam...manje se krecem i onda mi se sve zalepi zivo...

nista nije gora od belog pirinca
beli pirinac, beli hleb, krompir i testenine ti je potpuno isto, ako izbegavas jedno onda ne smes da zamenjujes drugim
jedino ako ti furas integralni pirinac pa ajde malo je bolja varijanta

- - - - - - - - - -

Ovde imaju da se kupe gotove cufte, msm, zive, samo gotove, u lopticama, I odlicne su. Jedna od retkih stvari koja mi se svidja kako je zacinjena.

prelepe su :heart:

Affro, da bi to uopste moglo da se pojede, treba da se premaze maslacom, poprska sa par kapi vode I stavi u mikrotalasnu na minut. Mada mu nije takvo uputstvo, ovaj recept je rezultat dugotrajnog istrazivanja. Znaci, brze napravis palacinke. A kad otvoris, ako ne pojedes, isusi se svo, mozes da ubijes coveka sa njima. Ne propustas nista sto se toga tice, veruj.

..ma znam,ali ja tako volim da i mi imamo sto ima svet pa nema veze da li bi se to uopste u mojoj kuci jelo...:)

- - - - - - - - - -

nista nije gora od belog pirinca
beli pirinac, beli hleba krompir i testenine ti je potpuno isto
jedino ako ti furas integralni pirinac pa ajde malo je bolja varijanta

- - - - - - - - - -

prelepe su :heart:

.moguce, ali i pirinac mi je lepsi ako ostane, a sa testeninama ne znam sta cu....i navika je to, oduvek sam radje jela pirinac od svega toga...a integralni nemam naviku da kupujem
skup je bio, bar neko vreme,sad nisam ni gledala...

nije moguce, nego jeste :aha: umesto sto citas o ruskim cajevima citaj o ugljenim hidratima pa ces skuziti
ako ne smes jesti jedno ne smes ni drugo
a stvar ukusa je nesto sasvim drugo, nego ti napisa gore izbegavas testeninu da te ne ugoji, pa sestro beli pirinac isto srranje drugo pakovanje, jaka stvar dal si pojela u obliku zrna (u ovom slucaju oguljeno) ili si to isto zrno samlela pa pojela ko testeninu...unela si ogromnu kolicinu uglj hidrata
ako je zbog ukusa onda ok, jedi sta oces....ali a ako je zbog dijete onda ne umes da je drzis, evo ti jedan spenk po guzi
spenkuje lez.gif

- - - - - - - - - -

oko 150 din je pola kile integralnog pirinca
to mu dodje duplo skuplje od obicnog
da je jeftin nije to stoji, al ako ti je za zdravlje i govvna se plate i pojedu :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back