Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
imam ja :)
i preko leta stalno sve obroke jedemo na terasi
sad hocu da stisnem sestrica dok je na odmoru da odradi fizicki deo posla, da napravimo ognjiste u basti, malo bastu reorganizujemo i da svakog vikenda kuvamo neki kotlic ili pecemo sukanu pitu ispod saca :)

Ubice te pite... :lol:
Salim se... ;)

Mi imamo rostilj, kuvamo kotlice, pasulje, pecemo ribu, sac... sve je to extra...

Ubice te pite... :lol:
Salim se... ;)

Mi imamo rostilj, kuvamo kotlice, pasulje, pecemo ribu, sac... sve je to extra...

ma ubice me emocije
kad sam bila dete, komsiluk se bas druzio
i onda leti svako vece je neka druga nesto spremala za sve koji su se okupljali
i secam se da su cesto spemali to nesto ispod saca i da je citav kraj mirisao
celo detinjstvo mi je proslo u mirisima, valjda mi je zato nos tako osetljiv danas :)

Imam paket domaćih pilećih iznutrica (kompletić bubac,srce, džiga pa tako tri puta), pa moram da pitam jeste li ih restovali tako nekad na gomili?
Moja svekrva ih samo peče, al meni su bubci užasno žilavi, ja sam mislila da srca i njih udavim pa tek posle da dodam džigericu i malo paradajza i nekih začina, da to napravim jestivim.
Mi kući bubac i srca stavljamo u supu, a džigericu posebno pečemo, stvarno ne znam šta da radim s ovim, dođe mi da nahranim mačke.

Imam paket domaćih pilećih iznutrica (kompletić bubac,srce, džiga pa tako tri puta), pa moram da pitam jeste li ih restovali tako nekad na gomili?
Moja svekrva ih samo peče, al meni su bubci užasno žilavi, ja sam mislila da srca i njih udavim pa tek posle da dodam džigericu i malo paradajza i nekih začina, da to napravim jestivim.
Mi kući bubac i srca stavljamo u supu, a džigericu posebno pečemo, stvarno ne znam šta da radim s ovim, dođe mi da nahranim mačke.

...pilece bubrege moras iseckati sitnije ako hoces da ih przis-dinstas, sta vec...a dzigu dodaj kasnije jer joj manje vremena treba..moze lep gulas pileci da se napravi tako...

dinjstanje na punoooooooooooo luka...mljaaaaaaaac

@ tema: supica, spanaća puno i džiga miga sminjska sa punooooooo belog lukaaaaaaa....:zaljubljena:

Tako sam i mislila - prvo bubce (želuce a ne bubrege Afro :lol:), onda srca i na kraju džigu.
I kao prilog pirinač. Vuče mi na pirinač. I na hrpu zelene salate sa mladim lukom i rotkvicama.

- - - - - - - - - -

A imam i još jedan paket sminjske :p džige, to bi isto trebalo u skorije vreme da izedemo, bliži joj se treći mesec u zamrzivaču.

Tako sam i mislila - prvo bubce (želuce a ne bubrege Afro :lol:), onda srca i na kraju džigu.
I kao prilog pirinač. Vuče mi na pirinač. I na hrpu zelene salate sa mladim lukom i rotkvicama.

- - - - - - - - - -

A imam i još jedan paket sminjske :p džige, to bi isto trebalo u skorije vreme da izedemo, bliži joj se treći mesec u zamrzivaču.

...meni bubac bzvz pa sta cu :lol:

- - - - - - - - - -

...pa da mozes tako....uz pirinac ce lepo da ide...

Bubci se dinstaju,malo uprze ako tako zelite ali dinstanje je obavezno da ne budu zilavi.Omiljeni su mi skuvani,izvadim iz vode posolim i ne znam da stanem koliko imaju sjajan ukus.

Srca izdinstaj,skuvaj,przi,nebitno svakako su fina.Volim kuvana,mogu da ih jedem do besvesti onako malo posoljene.

Dzigericu iseckaj i isprzi.To se ne dinsta.

Obicno przim dzigericu i srce,bubci su odvojeni a ako ih ima dinstanje pa przenje,zacin za piletinu i udri.
.........

Peceni krompirici i kupljena piletina pecena.

e ja to ne spremam nikad
ali znam po kevi, sve osim jetre, ona prvo dinsta da omeksa, pa onda na kraju uprzi sa zacinima il cime vec oce u tom momentu
moras da ih omeksas zilvo je to
jetru ne mora, ona moze tanko secena da se przi odmah

- - - - - - - - - -

e sad vidoh vec su te opravile zenske

tema: corbast grasak, zelena salata...nesto mi danas nije do mesa, pa ko oce da doda uz ovo meso ima belo meso ili ribe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back