Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
12961445_10207547074049439_4836663778206227436_o.jpg

12719150_10207547074009438_5997327153719197523_o.jpg

12671702_10207547074089440_4915128316043166957_o.jpg

Juce bio paprikas od prekjuce a danas imam pasulj. Mama kuvala juce i donela.
Dva dana bez kuvanja. Sta cu s tolikim slobodnim vremenom? Nisam navikla... :lol:
Popodne obavezne jagode... uvece klinci smazu bananu... kivi im sveki stalno daje... i jabuke...
Medo voli zelenu salatu... piju sok od cvekle... deca vole sve...ja sam problem :rumenko: ja mogu da zivim na vocu, ali povrce ne volim bas kako bi trebalo

Juce bio paprikas od prekjuce a danas imam pasulj. Mama kuvala juce i donela.
Dva dana bez kuvanja. Sta cu s tolikim slobodnim vremenom? Nisam navikla... :lol:
Popodne obavezne jagode... uvece klinci smazu bananu... kivi im sveki stalno daje... i jabuke...
Medo voli zelenu salatu... piju sok od cvekle... deca vole sve...ja sam problem :rumenko: ja mogu da zivim na vocu, ali povrce ne volim bas kako bi trebalo
Почни од зелене салате, белиЈ лооЦк&сланина, црниЈ лооцК&ладњача + грЕцијски Џогурт, љуте папричице иду уз много што шта, рен уз кувану шуЊку, а иде Ускрс, летње салате са парадајзом, паприком и луком, стараши и летња вечера Но1 шуЊке и парадајза!

Bi da zahvalimo - ovo je ubjedljivo najbolji recept za krofne koji sam probala ; )

Drago mi je da vam se svideo recept. Da zahvalimo i Miri Banjac, jer je njen!

Ja sam ovih dana u znaku sarmica. Prekjuče pravila sarmice od zelja. Divno sam našla na pijaci, neki listovi su bili toliko veliki da sam ih sekla i pravila po dve sarmice od jednog lista. I sve sam ja to lepo umotala, stavila u zemljanu posudu i ostavila mojima da naliju vodu i gurnu u rernu. Oni su to uradili i zaboravili. Sva voda je isparila i ostale su potpuno suve, što su oni "popravili" tako što su pojeli 2/3 kantice kiselog mleka uz njih.
Pošto mi je ostalo malo fila, a našla sam u frižideru i zaboravljenu polovinu kelja od prošle nedelje, blanširala sam nekoliko većih listova i napravila sarme i od kelja. Ostatak kelja skuvala kao varivo. Uz to obilje zelene salate s lukom, sremušem.. a ja sebi dodam još rendanu cveklu, šargarepu i celer.

Vidi se da je muska kuhinja :)

Dva tanjira postavljena....bice da je to posle zenska ruka pozlatila....
Moj komsija prica kad je poceo da zivi sam,svaku noc mu bilo drustvo,a niko sudove da pere,pa on morao da dovodi neke...kao na kafu,pa one posle operu i kuhinju da se pokazu kako su dobre i u krevetu i u kuhinji
Danasnje devojke su drugacije,nece ni jedna da osteti nokte...

Baš mi se svidja ova malo haotična kuhinja, ali prava radna atmosfera. Moja mama ima isti takav šporet, a imala sam i ja samo braon. Ne mogu da ga prežalim, koliko mi je bio bolji od sadašnjeg Hansa sa ravnom pločom i plinom. Ali renovirali kuhinju, sve novo, pa da bude po poslednjoj modi ugradna rerna i ploča. Ali starog Radeta (Končara) smo dali kumovima za vikendicu, pa mi drago da i dalje nekom dobro služi.

Imam i istu kutiju od Don kafe (iako sad u nju sipam Grand).

A baš me zanima kako izgleda to gore sa čega vise sve one interesantne stvari.

Ja cu otkostene batkove na grilu ,pored kajmak i uz to zelena salata,supa se kuva,al nece stici do rucka,svi ranije moraju da idu
A supa je u stvari proba,kilo kostiju od belog mesa i povrce,to za bobu,pa da vidimo moze li se jesti kao supa

Moj komsija prica kad je poceo da zivi sam,svaku noc mu bilo drustvo,a niko sudove da pere,pa on morao da dovodi neke...kao na kafu,pa one posle operu i kuhinju da se pokazu kako su dobre i u krevetu i u kuhinji

A zašto bi ijedna prala sudove koji je isprljao tamo neki sa svojim društvom?
Bouže smoki, u kome veku ti živiš?
Il se zezaš il si stvarno mama dva sina il sam ja bukvalista pa se ložim za bzvz :)))))

Bi meni mama dala njihov Koncar sporet. Noviji je i crn ima isto dve za plin. Preporodih se sa plinom hrhe. Super je. On

- - - - - - - - - -

Bi meni mama dala njihov Koncar sporet. Noviji je i crn ima isto dve za plin. Preporodih se sa plinom hrhe. Super je. Oni kao ti pravili kuhinju pa im on bio visak

e pa neće baš tako biti Smokvo moja draga...nikad, nigde i ni jednom dečku nisam oprala ni kafenu kašičicu a ne i sudove i kuhinju sredila, jel ti treba čistačica plati, ja sam ti devojka, ni mama ni spremačica...i to nije imalo nikakve veze sa noktima već sa odnosima u vezi....prvi dečko koji je u moju kuću ušao je postao moj muž i tad smo i objavili zvanićno da se venčavamo....meni lično se ne dopada kako se ovi klinci danas zabavljaju, to i nije to u onom što ta reč znači, odmah se kreće u neke mnogo ozbiljne relacije, uvode se porodice, a sve može da pukne posle 6 meseci i na šta to izađe...svi se osećaju neprijatno...možda sam ja zastarelih shvatanja, ali ne mora sve što je '' moderno '' da bude i dobro...

A zašto bi ijedna prala sudove koji je isprljao tamo neki sa svojim društvom?
Bouže smoki, u kome veku ti živiš?
Il se zezaš il si stvarno mama dva sina il sam ja bukvalista pa se ložim za bzvz :)))))
pa ti zaboravljas iz kog sam ja veka,a komsija je deset godina stariji,pa ti vidi... :lol:
nekad je stvarno bilo drugacije,moralo se udati:malav:
Može ako dodaš par nogica jer su kosti od belog mesa isto kao i belo meso...možda malo masnije...
e nema,ovo sam skuvala,kasnije cu da procedim i zacinim,ja kad bobiju kuvam ne stavim ni so,ima da pojedu sutra po tanjir,ne zvala se ja smokva
inace propade mi kilo otkoscenih batkova,samo snajka i ja jele ko da sutra ne postoji,ovi moji muski kazu da unutra ima zila i masno...cuj u batku:roll:

- - - - - - - - - -

e pa neće baš tako biti Smokvo moja draga...nikad, nigde i ni jednom dečku nisam oprala ni kafenu kašičicu a ne i sudove i kuhinju sredila, jel ti treba čistačica plati, ja sam ti devojka, ni mama ni spremačica...i to nije imalo nikakve veze sa noktima već sa odnosima u vezi....prvi dečko koji je u moju kuću ušao je postao moj muž i tad smo i objavili zvanićno da se venčavamo....meni lično se ne dopada kako se ovi klinci danas zabavljaju, to i nije to u onom što ta reč znači, odmah se kreće u neke mnogo ozbiljne relacije, uvode se porodice, a sve može da pukne posle 6 meseci i na šta to izađe...svi se osećaju neprijatno...možda sam ja zastarelih shvatanja, ali ne mora sve što je '' moderno '' da bude i dobro...

jao nista mi ne pricaj,mi se orodimo svake dve godine iznova :lol:

Pa nisi nedo zastarelih shvatanja, to je nekako normalno.
Mada, ok, i ja sam iz prošlog veka :malav:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back