Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
pricam juce sa mamom o ceskim knedlama i ona mi kaze da smo mi to zvali lovacke knedle a ne ceske knedle,jer su isle uz lovacke snicle
one se prave tako sto se stari beli hleb ili stare kifle(al ko danas ima stare kifle?)iseckas na kockice pa proprzis na malo slaninice,isprzis i malu glavicu luka.to sve pomesas sa mlekom,jajetom,malo persuna,bibera i ako treba vrlo malo brasna da to poveze.prave se kugle,kao pola pesnice i kuvaju u slanoj kipucoj vodi
tako mi fali moja nanamora da je glupo,al secanje na nju su mi najaca kad se radi o nekoj hrani i davno zaboravljenim ukusima
E to su knedle! Nije uopšte glupo i ja moju baku pamtim po kuhinji i jelima uz koje sam odrastala. Npr. spremam spanać sa jajetom, s nekim mesom, a pre neki dan sam rekla da mora da ga spremim s prženicama jer je tako moja baka pravila, i dok ga ne jedem u toj kombinaciji, kao da ga nisam ni jela. A koliko samo puta poredim jela, na svoju štetu, naravno, i samo konstatujem da nije kao bakino.
Danas svinjski vrat sa krompira od juče i napraviću varivo od kelja. Niko neće biti oduševljen, ali baš me briga, nismo ga skoro ni jeli ove zime.
mora da je glupo,al secanje na nju su mi najaca kad se radi o nekoj hrani i davno zaboravljenim ukusima