Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam se jako razocarala kad sam jela ceske knedle u pragu.to ko neka salama,pa seceno na parcad pa kuvano.a mislim da je bilo od brasna

Zabola si pogresan restoran.
Od prezli su najjednstavnije, nikakvo brasno.
250 ml vruce vode i prezle pomesas, treba da odstoji 5-10 minuta, u medjuvremenu skuvas vodu sa soli...par puta promesati u medjuvremenu, mokrim rukama oblikovati knedle, kuvati na slaboj vatri 15 minuta. To je to.

Ja ga pravim...kuvam ga bez mesa i dodam malo sirceta. Ne kuvam ga u cistom sircetu...tacno bih riknula.
To je kevina tetka pravila, posto je teca bio Slovenac, pa je on to jeo i meni ostalo da se crveni kupus jede. Ne topi se prilikom kuvanja ko beli.
Meni se sviđa tako spremljen...lagano, ukusno... nisam ni video da uvoze gore pakovanja sa gornje fotke, inače bih kupio.. nisam nikad sam pravio, niti neko od kuvarica u familiji....to samo podvarak cepa, crveni samo redndan za salatu valjda.. :lol:

Zabola si pogresan restoran.
Od prezli su najjednstavnije, nikakvo brasno.
250 ml vruce vode i prezle pomesas, treba da odstoji 5-10 minuta, u medjuvremenu skuvas vodu sa soli...par puta promesati u medjuvremenu, mokrim rukama oblikovati knedle, kuvati na slaboj vatri 15 minuta. To je to.

Ma ja sam bila u nekom jeftinom
Ima jednom da napravim za ledince da jedemo matorci i ja kad vec ovi moji nece,al na starinski nacin

Supica, praseci but i krompir iz rerne i zelena salata.
Sve odlicno ispalo,ako izuzmemo da mi je prasetina pri jednom od vadjenja eksplodirala - nemam adekvatniju reč, i vrela mast me oblila po sakama i isprskala ogroman deo kuhinjskog zida iza mene, dakle onaj bez plocica, kao i garderobu.
Umalo ne izginuh spremajuci rucak

uh, verujem da je strasno. Ja sam se jednom polila mascu dok sam topila čvarke, mesecima sam imala fleku... A ni zidu nece biti lako. Mi ono bese nismo videli tvoju novu kuhinju. :think: Sad vise i nije nova.

Domacie, bice mama valjda dobro.

Ja nisam odusevljana ceskim knedlama. Ni tamo, ni u domacoj radinosti koje sam pravila. Ni tim njihovim jelom "vepřo-knedlo-zelí" (svinjetina-knedle-kupus).

Ne znam...ni meni nije jasno.
Povremeno vadim pleh da prelijem koricu.Koliko sam ga spustila, nesto je krcnulo i mast se samo razletela....najvise po meni...
Dobro pa nije po licu, oku...

...jaaooo strasno,dobro si prosla...kako je moglo biti...mazi da ti ne izadju plihovi :sad2:

...i ja se ispekoh danas....al bas dobro, nije velika povrsina ali je mesto nezgodno i bolno....

Htela sam da te podsetim sta je da te zgrozim...al ne ide.

Tesko mene zgroziti :lol:
Mada juce nisam mogla da jedem lososa kad sam videla kako se muci u tiganju...mama stavila na slabu vatru,pa on onako nit se pece nit se kuva a ona od gore sipala onu vodu iz kese ,snicle lososa su bile zamrznute.ja kazem,to je bre otopljeni led,ona ne to je voda koju je riba pustila...a to se pretvorilo pored ribe u neku belu penu...evo i sad mi stomak pravi salto kad se setim
Inace je ona bog za pecenje ribe,sta joj juce bi....

Brate miNli....samo prezle. Naravno, mozes ti dodati sir ili sunku ili sta volis...i to smo radili. Ali osnovno su prezle i kao gore opisano se prave.

..pa sto se ljutis, nisam nikad ni cula da neko kuva prezlu, a jos manje da je to neki kao specijalitet...zivela sam uz ljude koji su proveli 10 godina u Pragu ali to ne cuh...doduse
oni su cesto jeli neku slatku vatijantu, neke knedle pa prelivene vanil kremom....to da, ali za slanu cula nisam....

Ne znam...ni meni nije jasno.
Povremeno vadim pleh da prelijem koricu.Koliko sam ga spustila, nesto je krcnulo i mast se samo razletela....najvise po meni...
Dobro pa nije po licu, oku...

e to što je krcnulo ne bi to uradilo da si pre pečenja secnula kožuru ili probušila rupe nožem, kad je koža cela ispod se topi mast i kad postane krta pukne od pritiska i prska na sve strane kao fontana, opasno to ume da bude baš, baš...

e to što je krcnulo ne bi to uradilo da si pre pečenja secnula kožuru ili probušila rupe nožem, kad je koža cela ispod se topi mast i kad postane krta pukne od pritiska i prska na sve strane kao fontana, opasno to ume da bude baš, baš...

jeste videli kako Džejmi Oliver iskriža kožu na male kvadratice, kao u svesci. A ja se bojim da mi tako iseckana nece biti onako fina hrskava, pa bocnem samo na nekoliko mesta, što u stvari napravim da ubacim so

jeste videli kako Džejmi Oliver iskriža kožu na male kvadratice, kao u svesci. A ja se bojim da mi tako iseckana nece biti onako fina hrskava, pa bocnem samo na nekoliko mesta, što u stvari napravim da ubacim so

pa i dovoljno je na par mesta zaseći samo, mada možda se lakše seče kad ima te kockice po sebi, nisam nikad probala...

- - - - - - - - - -

Nisam znala, ali doooobro cu zapamtiti za svaki naredni put.
Jos sam dobro i prosla...

bogami jesi, pa još kad neko kaže šta žene rade po kuhinji , kakav je to posao, pa opasan brate po život

Nisam znala, ali doooobro cu zapamtiti za svaki naredni put.
Jos sam dobro i prosla...

Ovaj rad, Dusanka.

images.jpg

- - - - - - - - - -

bogami jesi, pa još kad neko kaže šta žene rade po kuhinji , kakav je to posao, pa opasan brate po život

O Boze...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back