Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ništa, juče ofarbala jaja mramorno u foliji i lukovini, danas sveki pravila ručak: domaću mešanu supu, sarme, jagnjetinu i krompir sa spanaćem. Za salatu turšija, srce glavice, paprike s belim lukom i zelena sa rotkvicama i mladim lukom ♡

Mene zanimaju one knedle od Only Beera.Kako se to pravi ?

Pa napisao sam kako se prave.
Ovde ima gotovo da se kupi, ne znam da li ima kod vas. Uglavnom: 250 ml vruce vode se pomesa sa tim, u medjuvremenu se skuva voda, knedle se formiraju mokrim rukama....na laganoj vatri se kuvaju 15-ak minuta. Prosto skroz.

sk.png

untitled.png

pricam juce sa mamom o ceskim knedlama i ona mi kaze da smo mi to zvali lovacke knedle a ne ceske knedle,jer su isle uz lovacke snicle
one se prave tako sto se stari beli hleb ili stare kifle(al ko danas ima stare kifle?)iseckas na kockice pa proprzis na malo slaninice,isprzis i malu glavicu luka.to sve pomesas sa mlekom,jajetom,malo persuna,bibera i ako treba vrlo malo brasna da to poveze.prave se kugle,kao pola pesnice i kuvaju u slanoj kipucoj vodi
tako mi fali moja nana :heart: mora da je glupo,al secanje na nju su mi najaca kad se radi o nekoj hrani i davno zaboravljenim ukusima

Peću gibanicu posle, nemam snage za kuvanje, precrkla sam.

Jeli mala,a sto si ti prestala da fotkas ona tvoja divna jela?

- - - - - - - - - -

Paradajz čorba sa ikrom, faširi od sremuša i pasulja, minut pire i pita sa višnjama.

Sad si me podsetila,ikru ne volim,ali obozavam mlecac od malena.mojoj mami valjda bilo jednostavnije da detetu kaze da je to riblji mozak nego nesto drugo,tako da ja i sad pred gostima umem da se zaboravim pa da pitam,hoces mozak da ti sipam :zcepanje:

pricam juce sa mamom o ceskim knedlama i ona mi kaze da smo mi to zvali lovacke knedle a ne ceske knedle,jer su isle uz lovacke snicle
one se prave tako sto se stari beli hleb ili stare kifle(al ko danas ima stare kifle?)iseckas na kockice pa proprzis na malo slaninice,isprzis i malu glavicu luka.to sve pomesas sa mlekom,jajetom,malo persuna,bibera i ako treba vrlo malo brasna da to poveze.prave se kugle,kao pola pesnice i kuvaju u slanoj kipucoj vodi
tako mi fali moja nana :heart: mora da je glupo,al secanje na nju su mi najaca kad se radi o nekoj hrani i davno zaboravljenim ukusima

hvala...:cmok2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back