Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
То није ресторан него радња која продаје на меру. Има свих риба (печених), лигњи, кромпир салате, чак и малих лепиња.

http://www.riba-na-zaru.rs/

aha sad vidim post

e sad reci mi jel ovo cena po komadu ili na 100gr
jel stvarno zar ili je plin?

- - - - - - - - - -

Има у Деспота Стефана преко пута Ботаничке, има код Офковог стадиона, кад сиђеш на станици. Види, дала сам линк.

Има и у Цара Душана.

u cara dusana???? gde bre tu ima? nisam videla

Ovi u jednom delu restorana samo to rade, ribu na zaru. Udesili bi se da nesto upropaste, malo mesto odmah se zna. Jednom su je samo ispekli pre vremena, pa zatvorili u foliju, dok je dosla kuci bila je kao kuvana. Posle opomene nije se vise ponovilo, a obicno svake subote uzimamo pastrmke, sveze, gazda ima ribnjak koji je na reci, ma odlicna riba. Inace ne mogu svaku ribu da jedem.
ove bas briga
bio je dogovor za toliko sati ujutru da bude gotova, pakuje se i putuje u drugi grad sa nama
uzeli, odneli, servirali, kuku majko ziva :pljus:
hebasmo im majku posle al sta se njih tice u ovoj dzungli, ako ti neces oce neko drugi

moji kolaci gotovi
jos sutra slag i ko nece da jede nek poljubi pa ostavi
ono testo sto je domacica okacila link,sa kakaom,ali nisam htela da ga natapam mlekom,nego sam ga vrelog namazala sa pavlakom koju sam zagrejala na sporetu u njoj rastopila cokoladu i ubacila kokos
i ispecena dva prsta,sinopen sam stavila

Onom ručnom žicom, ne mikserom? Mislim, svejedno je čime mutiš, meni u stvari nije jasno od čega se ta masa stegne? :think:

Da, rucnom zicom. Pa ovo je, rekla bih, promer koji mora da se ispostuje da bi masa bila kako treba. Treba joj vremena da odstoji na hladnom i onda je odlicnog ukusa. Moji vole kokos i ovo su progalsili najlepsom kremom od kokosa. I ja sam mislila da ce biti preslatko, ali oni kazu da je taman.

Ne znam jesi li pravila one kreme kad se samo zagreje pavlaka, pa se unutra istopi cokolada i izlije se na koru, bez mucenja (mora u kalupu)? To je skroz tecno, ali se stegne za neko vreme, i krem se sece najnormalnije. Tako i ovo sa kokosom.

to je ka pijaci deo :think:
nisam videla ribu tu nigde :think:

jesi sigurna da nije zemunski cara dusana

pa bre jela si vidi se i oseti
ako je pravi zar ima pruge i oseca se dim
ako je plinska ploca to je ko kuci da przis

Има пруге.

За Богословију и Деспота Стефана сам сигурна, ово треће нисам видела па не знам.

moji kolaci gotovi
jos sutra slag i ko nece da jede nek poljubi pa ostavi
ono testo sto je domacica okacila link,sa kakaom,ali nisam htela da ga natapam mlekom,nego sam ga vrelog namazala sa pavlakom koju sam zagrejala na sporetu u njoj rastopila cokoladu i ubacila kokos
i ispecena dva prsta,sinopen sam stavila

eto moze i cokolada u pavlaku
jos bolje taman ce da pomogne pri stezanju
vis da moze, sta ce ti forumasi ;)

- - - - - - - - - -

Има пруге.

tako mi kazi :)
bas cu da pronjuskam za cd, ali nisam videla ribarnicu

Da, rucnom zicom. Pa ovo je, rekla bih, promer koji mora da se ispostuje da bi masa bila kako treba. Treba joj vremena da odstoji na hladnom i onda je odlicnog ukusa. Moji vole kokos i ovo su progalsili najlepsom kremom od kokosa. I ja sam mislila da ce biti preslatko, ali oni kazu da je taman.

Ne znam jesi li pravila one kreme kad se samo zagreje pavlaka, pa se unutra istopi cokolada i izlije se na koru, bez mucenja (mora u kalupu)? To je skroz tecno, ali se stegne za neko vreme, i krem se sece najnormalnije. Tako i ovo sa kokosom.

Još jedno pitanje, i neću više. :) Znači, zagrevaš tu slatku pavlaku dok mutiš žicom?

Znam to za sl. pavlaku i čokoladu. Ja prelijem vrelom sl. pavlakom čokoladu izlomljenu na kockice. Posle sjedinim žicom, i to je to.

more mani moral, nego daj dva parceta :zplez:

- - - - - - - - - -

jao elektricna, vidi im sliku na sajtu
plinski sporet pa ploca sa rebarcima :fdlan:
moracu onda ocima da vidim kako peku pa tek onda da porucim ako je zar, fala imam i ja tiganj kuci :lol:
mozda je samo slika pa stavljena onako....

Ја видим ово

meni2.jpg

Još jedno pitanje, i neću više. :) Znači, zagrevaš tu slatku pavlaku dok mutiš žicom?

Znam to za sl. pavlaku i čokoladu. Ja prelijem vrelom sl. pavlakom čokoladu izlomljenu na kockice. Posle sjedinim žicom, i to je to.

Za baunti krem, ne, ne zagreva se nista. Tako hladno sve umesas.

I vec sam napisala gore, nisam pokusavala da petljam sa komadima ove mase, nego izlijem u modlu otopljenu cokoladu (u zavisnosti od toga koji je procenat kakaa, plus margarin, da bi mogla da se sece) pre nego postane pretvrda sipam ovu kokos masu, preko opet cokoladu i kad se stegne, vrucim nozem polako isecem na kocke.

A sve se nesto mislim da bi u onim silikonskim kalupima ovo bilo savrseno izvedeno, samo da budu odgovarajuce velicine. Ako me ne mrzi sutra idem da potrazim odgovarajuce kalupe, pa da probam. Ove koje imam su mali.

kolac je super:konfete: na terasi se vec stegao i lepo ohladio.mozda sam mogla i da ne sunem 200gr kokosa u krem,al modesti je kriva,pitala je zasto malo?:lol:
lepo se i sece,mada niije na izgled nesto jer i kora je braon i fil je braon,al kad dodje slag,bice super
mada mozda na to ni ne ide slag?:think:

Ma sta ce ti slag? Ne treba, veruj.

jel?
mozda umutim pa na tanjir pored,ako neko hoce.a kod mene svi hoce
nisam vam rekla da mi je dete reklo da hoce da prekine dijetu za kandidu,zaredjali mu se rodjendani,spavanje kod drugova(inace celu noc ne spavaju,dodje ujutru kao izvrnuta carapa) i nova godina
sta cu,bolje da mu kazem ok ,nego da me laze.
kupila sam kapsule ulja divljeg origana,pa to pije redovno.ide i bozic i kopaonik,nek nastavi kad prodje raspust

jel?
mozda umutim pa na tanjir pored,ako neko hoce.a kod mene svi hoce
nisam vam rekla da mi je dete reklo da hoce da prekine dijetu za kandidu,zaredjali mu se rodjendani,spavanje kod drugova(inace celu noc ne spavaju,dodje ujutru kao izvrnuta carapa) i nova godina
sta cu,bolje da mu kazem ok ,nego da me laze.
kupila sam kapsule ulja divljeg origana,pa to pije redovno.ide i bozic i kopaonik,nek nastavi kad prodje raspust

Ako vole deca stavi, ali zbog mene ne moras. :lol:

Nek pije dete kapsule i nek se pridrzava koliko mu praznicna situacija dozvoljava. Pa posle kako treba.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back