Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..pa da, i cvarci kad se prave a ne skine se ta kozura posle pucaju zubi, koga mrzi posle obicno ide kod zubara :)

- - - - - - - - - -

...kakve su im?

najbolje na brdu, a na brdu u pozeskoj imas samo jos onaj duo gril kod pijace, kod njih su mi bile odvratne i otvoren je kod skole josif pancic (malo pre skole) kod stanice jods jedna kiosk, ali tu nisma probala, ne znma kakve su..nesto mi ne deluju dobro.

najbolje na brdu, a na brdu u pozeskoj imas samo jos onaj duo gril kod pijace, kod njih su mi bile odvratne i otvoren je kod skole josif pancic (malo pre skole) kod stanice jods jedna kiosk, ali tu nisma probala, ne znma kakve su..nesto mi ne deluju dobro.

...ima pink panter i u zarkovu, nisam jela ali ih hvale puno....to sam videla kod stanice....kod mene u naselji ima neka kao kuvana hrana za poneti i imaju i rostilj, e tu sam par puta
jela uvek im je sveze i dopada mi se sto je lepinja taze ispecena pa bude hrskava i uvek spremaju sveze, malo se ceka ali da ne zalis....prave ako sebi...jedino sto ne rade recimo
uvece kasnije kad bude gladnih....
...one letke o nekima cuvam pa kad dodju deca ovi vec zatvorili :)
...jedno vece jedva nadjosmo gde se moze naruciti pizza posle 23h, a ova moja trudnica ili da jede il da se poradja :lol: i tako :)

Nugat torta za srebrnu svadbu. Izgled torte je daleko od Domaćicinih, ali sama sam je pravila (po njenom receptu), pa još na sprat. Ćerka ukrašavala ostacima fila pomešanim sa šlag kremom (koji je curio), a mladenci na torti kao iz turske serije. Ali svi smo se dobro zabavili, a ukus torte je fenomenalan.

Pogledajte prilog 367225

nugat3.jpg

nugat presek.jpg

Pogledajte prilog 367228

Bi, još jednom čestitke za srebrni jubilej.

Torta je super, ova tvoja, amaterska, bez obzira na tacnu. A inače, to je najukusnija torta koju sam u životu probala.

Hvala! Mene je privukao beli fil sa pečenim lešnicima i eurokrem blokom kog mnogo volim. Medjutim, u celoj kompoziciji on se ne oseća. Jel sme toga da se stavi malo više? Da ne pokvari nešto. Možda se ne oseća on konkretno, ali mu daje neki šmek. Ne mogu da procenim. I nekako mi je taj beli fil mnogo tanak. Ali s obzirom da je od šlaga, moguće da ne bi izdržao kore i filove koji dodju gore....

- - - - - - - - - -

Evo i link ka receptu, nek se nadje: http://forum.krstarica.com/showthre...ANAS-2-deo?p=19253798&viewfull=1#post19253798

Nugat torta za srebrnu svadbu. Izgled torte je daleko od Domaćicinih, ali sama sam je pravila (po njenom receptu), pa još na sprat. Ćerka ukrašavala ostacima fila pomešanim sa šlag kremom (koji je curio), a mladenci na torti kao iz turske serije. Ali svi smo se dobro zabavili, a ukus torte je fenomenalan.

Pogledajte prilog 367225

Pogledajte prilog 367226

Pogledajte prilog 367227

Pogledajte prilog 367228

Torte lepo izgleda, ali osmeh na prvoj slici ju je zasenio :D

Hvala! Mene je privukao beli fil sa pečenim lešnicima i eurokrem blokom kog mnogo volim. Medjutim, u celoj kompoziciji on se ne oseća. Jel sme toga da se stavi malo više? Da ne pokvari nešto. Možda se ne oseća on konkretno, ali mu daje neki šmek. Ne mogu da procenim. I nekako mi je taj beli fil mnogo tanak. Ali s obzirom da je od šlaga, moguće da ne bi izdržao kore i filove koji dodju gore....

- - - - - - - - - -

Evo i link ka receptu, nek se nadje: http://forum.krstarica.com/showthre...ANAS-2-deo?p=19253798&viewfull=1#post19253798

Ništa neće da pokvari, stavi slobodno više i lešnika i eurobloka.

Данас габленц код кумова с обе стране, једна посна као што и треба, друга баш и није испунила услове, паде ован од 80 кила(!!!) и 'леба бела(!!!) ко у епској песми о боланом Дојчилу, само није било да копљем прикуцам црнА АраБина(можда каквА мигранта?!?(:mrgreen:)за тврђавска солунска врата(:mrgreen:)), за вечеру ћемо црне хурке, што би екс комшија Геза рекао фекете урке... салатица коопоос реебанац, подразумевано!

skuvala supu iz kesice, ispohovala belo, napravila pire i salatu
Minđušica je napravial palacinke
za veceru jedemo dzigericu

mada ja necu jesti nista, jedva zivim koliko sam se najela i sada pijem caj od nane
ko mi reko da radim sad???
ko
ko
ko???
moja firma to su jedne debilcine! (neki ljudi)

Nije dimljena, bila zamrznuta pa sam je začinila korijanderom (tako radi Džejmi) i poređala po izdinstanom kupusu pa zapekla. A da bi neutralisala miris kuhinje na podvarak, ispekla sam turu medenjaka (uvek imam zamešeno po nekoliko kg testa jer je ono bolje kad odstoji desetak dana).

23866995525_d38628ec1f_o_d.jpg

prepeceni integralni hleb, malo maslinovog ulja preko, i istrljano belim lukom. ovo se u grckoj dobija pred rucak

23499067409_22c1ccdfb1_o_d.jpg

pita ćora, isla je dupla mera pa nije bas ispalo vizuelno naj, ali je ukus sjajan i pojedeno je u slast

Prilozi

• 23499067409_22c1ccdfb1_o_d.jpg
    23499067409_22c1ccdfb1_o_d.jpg
    58,3 KB · Pregleda: 5
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back