Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
to je zato sto mi je toliko pomagala; sva se umotala u ukrasnu traku, mala snajderica, sjedi na kuhinjskom stolu i zapovijeda...i otima :D :D :D

....axaxaxaxxaxaxaaxa....dusa slatka, i kako koji uskras bude skidala moci ce da ga pojede :D divota jedna...

- - - - - - - - - -

..a vala mora i tebi neko da zapoveda dosta si bila raspustena....eto neko da te Ured dovede :lol:

imam ja super recept :D
na malo ulja proprzis 2, 3 cena belog luka i malo sitno seckane slanine (nije neophodno). tome dodas belo meso na kockice, malo vode kad ispari tecnost. zacinis cime volis, ja uvek stavim malo bosiljka. dodas 1dl belog vina, kad ispari nalijes pola litra neutralne pavlake. krckas jos malo i na kraju odvojeno proprzis saku susama, da dobije svetlo braon boju i dodas u sos.

Ja te kupovne soseve ne volim, a ni ne mogu sad u supermarket po jednu teglu, nije da mi je preko puta. Ovo s vinom ne mogu, nikad nisam ni kontala to dodavanje alkohola u hranu. Brate mili, sednes I popijes casu vina, sta ima sos da zalivam njim?

Danas salata od avocada paradajza i krastavca
20151218_130029-1.jpg

Ja te kupovne soseve ne volim, a ni ne mogu sad u supermarket po jednu teglu, nije da mi je preko puta. Ovo s vinom ne mogu, nikad nisam ni kontala to dodavanje alkohola u hranu. Brate mili, sednes I popijes casu vina, sta ima sos da zalivam njim?

Izvinte što upadam ovako iznebuha, ali kad se priča o dodavanju alkohola u hranu uvek se setim jedne od prvih (stranih) emisija o kuvanju (naravno, imali smo mi našeg (ondašnjeg našeg) Stevu Karapandžu) u kojoj su kuvale dve debele Francuskinje. One nisu štedele ni na čemu... prave jelo, pa u njega sipaju celu flašu armanjaka - konjaka, čijih 0,7 l, vidim na netu da košta blizu 2.000 dinara....
A kad ih voditelj pita za neko jelo za koliko je ljudi, one kažu za dvoje ovdašnjih (jug Francuske) ili 10-ak Parižana.

Izvinte što upadam ovako iznebuha, ali kad se priča o dodavanju alkohola u hranu uvek se setim jedne od prvih (stranih) emisija o kuvanju (naravno, imali smo mi našeg (ondašnjeg našeg) Stevu Karapandžu) u kojoj su kuvale dve debele Francuskinje. One nisu štedele ni na čemu... prave jelo, pa u njega sipaju celu flašu armanjaka - konjaka, čijih 0,7 l, vidim na netu da košta blizu 2.000 dinara....
A kad ih voditelj pita za neko jelo za koliko je ljudi, one kažu za dvoje ovdašnjih (jug Francuske) ili 10-ak Parižana.

to je brlja konjak, znaci njega ne bi ni u kuvanje stavio

glupace

meni su one krvave
kuvaju supu i u lonac gurnu celu patku, celu vezu zeleni, celu vezicu persuna, majcine dusice..kao za vojsku
ja bih od te patke supu kuvala citave godine :lol:

- - - - - - - - - -

danas mi je kuhinja van funkcije jer je kod molera dosla na red
cevapi i belo meso kod ive..men cevapi dzukelicama lepinja
karakter sam :)

Gledala si ih? Carice su! Mada, sigurno su odavno umrle od holesterola, visokog pritiska, preterane težine ili neke slične bolesti od previše kalorične hrane.
Не бих се кладио, Французи заиста једу далеко калоричнију у маснију храну од Американаца, али живе дуже, чак и банкротирани Грци надмашују Американце!
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_life_expectancy

Poslednja izmena:
Poznavaoče, kad već pominjemo takvu hranu, čini mi se da si ti nekom priliko pisao "recept" za svinjske kožure, kako se reš ispeku, pa se slatko pojedu ko čips, da neki nisu ni svesni šta jedu.
Ajde, molim te, ako ti nije teško, ponovi da ne tražim sada.

Poznavaoče, kad već pominjemo takvu hranu, čini mi se da si ti nekom priliko pisao "recept" za svinjske kožure, kako se reš ispeku, pa se slatko pojedu ko čips, da neki nisu ni svesni šta jedu.
Ajde, molim te, ako ti nije teško, ponovi da ne tražim sada.
Нису свињске већ живинске(коке, ћурке, морке, а могу и пловуше).
Одереш живинче, исечеш кожуру на квадратиће нпр 3*3, или 4*4 сантима и испржиш.
Ако је кожура од куване нпр коке, онда се мора оставити мало на страну да се оцеди.
Маст на којој се пржи може бити и она из супе ко користи испошћену супу, а може бити и од топљене масноће живине, ми увек имамо и Џивинских чварака јер не кољемо пилиће већ маторе коке, ћурке итд.
Углавном кад се испржи кожура се мало осоли и буде ко чипс, само пршти под зубиЧима!

Нису свињске већ живинске(коке, ћурке, морке, а могу и пловуше).
Одереш живинче, исечеш кожуру на квадратиће нпр 3*3, или 4*4 сантима и испржиш.
Ако је кожура од куване нпр коке, онда се мора оставити мало на страну да се оцеди.
Маст на којој се пржи може бити и она из супе ко користи испошћену супу, а може бити и од топљене масноће живине, ми увек имамо и Џивинских чварака јер не кољемо пилиће већ маторе коке, ћурке итд.
Углавном кад се испржи кожура се мало осоли и буде ко чипс, само пршти под зубиЧима!

Pa nije valjda da nešto slično ne može da se uradi sa svinjskim? Ja ću da probam. Pa ako ne budu valjale baciću ih. To im svakako ne gine, ovako ili onako

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back