Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a jesi videla serpe u univeru? ja skupila brdo onih kupona i sad pocela da kupujem serpe, mnogo mi se svidjaju :D

kod mene je mali univer,ne verujem da imaju,tj nisam ih primetila.ja nasledila cepterov komplet od svekrve,a imam svoje ljubljene inoks jos iz podgorice.jesu teske,al vrede.mislim da necu kupovati serpu za zivota:lol:
inace lazu za taj cepter da ne zagoreva.ja jednom probala bez ulja i vode...:roll:

- - - - - - - - - -

Ео ко буши шатру!:mrgreen:

koju sad satru :lol:

kod mene je mali univer,ne verujem da imaju,tj nisam ih primetila.ja nasledila cepterov komplet od svekrve,a imam svoje ljubljene inoks jos iz podgorice.jesu teske,al vrede.mislim da necu kupovati serpu za zivota:lol:
inace lazu za taj cepter da ne zagoreva.ja jednom probala bez ulja i vode...:roll:

- - - - - - - - - -

koju sad satru :lol:
Pogotovo supa oće da zagori bez ulja i vode ;)
Verovatno si na jakoj temperaturi pekla pa je zato zagorelo. Ja meso redovno pečem bez ulja i vode i bude savršeno. Zagreješ dok kap vode koju baciš unutra ne počne da se kreće kao kuglica, onda zapečeš meso sa obe strane, poklopiš i isključiš. Posle pola sata je gotovo i savršeno

Pogotovo supa oće da zagori bez ulja i vode ;)
Verovatno si na jakoj temperaturi pekla pa je zato zagorelo. Ja meso redovno pečem bez ulja i vode i bude savršeno. Zagreješ dok kap vode koju baciš unutra ne počne da se kreće kao kuglica, onda zapečeš meso sa obe strane, poklopiš i isključiš. Posle pola sata je gotovo i savršeno

stvarno?tekk tako?a jel to kazes za snicle ili koje meso?

Šnicle ili piletina. E sad, ako je pietina sa kostima tipa batak i karabatak, onda, posle 15 minuta od iskljućivanja uključiš na 0.5 znači na najslabije što može i tako se peče još petnaestak minuta.
Ti nisi bila na tim prezentacijama pre 25 godina ?

svasta...pa ja sam tad rodjena:mrgreen:

- - - - - - - - - -

inace pricam juce sa devojkom mog sina,koliko koja vozi i sokiram se,ja imam dozvolu trideset godina:sad2:

danas paprikas, cvekla za salatu
desert strudle s orasima i makom
020.jpg

bila u neprijateljskim redovima, nisu imali nista sa onog prospekta ni jare, ni ovcicu, al su zato imali srnu..al ocu prvo da se konsultujem dal da je kupim. nesto mi je skupo, pa bolje ja da ne odlucujem. :lol:

- - - - - - - - - -

ako przis krmenadle onda samo na masti/ulju cemu vec..nije przeno, ako dodas vodu.

- - - - - - - - - -

ja sma stavila krmenadle u sargarepu i kuvala ih. :lol:

bila u neprijateljskim redovima, nisu imali nista sa onog prospekta ni jare, ni ovcicu, al su zato imali srnu..al ocu prvo da se konsultujem dal da je kupim. nesto mi je skupo, pa bolje ja da ne odlucujem. :lol:

- - - - - - - - - -

ako przis krmenadle onda samo na masti/ulju cemu vec..nije przeno, ako dodas vodu.
pa jel ti dodas vodu?
inace u idei prodaju zamrznutu divljac hiljadu i nesto din

pa jel ti dodas vodu?
inace u idei prodaju zamrznutu divljac hiljadu i nesto din

ako przim krmenadle, onda ne dodajem vodu. samo masnoca i krmenadle na toj masnoci.

ovo sam napomenula da ih ja recimo regularno kuvam i u jelu.

videla sam divljac sad..bila sam sad tamo u potrazi za jaretom, medjutim nisu imali, a vidim stoji da imaju divljac, nego mi nesto skupo, pa cekam da ruznija polovina odluci dal cemo jesti divljac ili ne. :lol:

skupo mi, jer pilici su po 230 din kg, pa neka pile kosta 400 dinara, ako je vece, krmenadle su 350-370 i ostane mi kusur da kupim i kilo skuse (230 je kod mene u ribarnici) ili pola kg mlevenog.

pa sramota me je:rumenko:
al ja to pitam svake godine kad jednom kupim krmenadle:zcepanje:
Pa ispeci ih u cepteru kako sam ti objasnila. U onoj plitkoj šerpi. Krmenadle staviš na onako ugrejanu šerpu, okreneš posle minut, jer kad se zapeku, one se odlepe (nema pomeranja kad staviš krmenadlu). I kad se zapeku sa sruge strane, isto minut, začiniš odgore i poklopiš. Isključiš pa otvoriš poklopac tek posle pola sata (ne ranije)

Pa ispeci ih u cepteru kako sam ti objasnila. U onoj plitkoj šerpi. Krmenadle staviš na onako ugrejanu šerpu, okreneš posle minut, jer kad se zapeku, one se odlepe (nema pomeranja kad staviš krmenadlu). I kad se zapeku sa sruge strane, isto minut, začiniš odgore i poklopiš. Isključiš pa otvoriš poklopac tek posle pola sata (ne ranije)

ja kuvam na gas?
i ne bih se ja bas igrala sa kilo mesa:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back