Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja imam skuvano do cetvrtka, nista ne kuvam...:mrgreen:

- - - - - - - - - -

a inace danas blitva...skuvana kao kapama, ali umesto spanaca blitva i umesto jagnjetine guda. :lol:

- - - - - - - - - -

ima kutija sa socivom, izbunarila sam kesu slucajno iz plakara u kome drzim takve stvarcice (kad li sam to kupila?), ima kupus kutija od pre uz to ce se samo isprzi sv. but i kobaja, onda supa sa zeleni uz nju pirinac, njega cu samo da prelijem paradajzom iz tetrapaka, dve kutije boranije sa mesanim mesom malo seckanog buta, malo pileta i to taman do cetvrtka, a onda opet da smislim sta cu sto moze da se zamrzne. mozda becarac, mesano punjene tikvice i paprike...nisma videla patlidzane jos, gde ih kupujete?

- - - - - - - - - -

e mogla bih kutije iz friza da presecem tajlandskom corbom. :zjede:

Kuvam pasulj s rebarcima. Juce se razladio stan, danas duva vetar i sve mi je otvoreno, tako da se necemo ukuvati. Moj muz ga obozava. Mislim se da odem da trazim rastan posle za sarmice, al kanda je u dva kasno za pijacu :(

napravila sam žbrlj za medalju, kako sam se nadala dobro sam se udala,
ispekla plavi, paprike, ljute paprike, paradajz, obarila belo meso,
plavi, peprike očistila i sa belim lukom blendala, pa izblendala belo i pomešala sve zajedno,
paradajz i 1 crni lukac, par čenova belog izblendala posebno, dobila neku vrstu salse,
ispalo sve ukusno do besvesti i može da se njupa bez hleba,
i naravno da sam ljutim prstima istrljala oba oka, sad su crvene ko da mi mozak na rezervi :rotf:

plavi, peprike očistila i sa belim lukom blendala, pa izblendala belo i pomešala sve zajedno,
paradajz i 1 crni lukac, par čenova belog izblendala posebno, dobila neku vrstu salse,
i naravno da sam ljutim prstima istrljala oba oka, sad su crvene ko da mi mozak na rezervi :rotf:

kad se sve izblenduje da li sledi kuvaanje ili ne?

to nesto na foru pastete

baš tako izgleda i takve je gustine, može na hleb, krekere, tost...oduševljena sam

kad se sve izblenduje da li sledi kuvaanje ili ne?

ne, sve prvo pečeš, može zajedno, ali sam ja zbog tečnosti pradajz pekla zasebno,
blendanje kad sve oljuštiš i kad se paprika malo ocedi, s obzirom da se sastavlja sa belim mesom, ne mora mnogo da se čeka, meso je suvo i dobije taman dovoljno gustine da liči na paštetu

:lol: ja sam do ove godine imala zamrzivac i ostavljala povrce za zimu i ostavljala patlidzan i onda osim punjenog, pravila i jelo od patlidzana i crvenih pecenih paprika, isto sa dosta belog luka, a ubacim i ljutu da malo zarezi. jedino sto nisam stavljala paradajz i nije prolazilo kroz blender, nego samo kuvano i naravno prethodno je i patlidzan pecen, pre zamrzavanja.

Na kraju sam se častila i self made Ledenom čokoladom da si dignem raspoloženje :heart:
STswfWyl.jpg

To sa lubenicom pre mozes da se zeznes no s dinjom. Ovde kod mene nema onog sto svako leto dotera kamion, u maxiju i kod nakupaca ne kupujem. Uvek uzmem lub u Hrtkovcima, kad idemo kod moje mame, uvek bude ko secer

- - - - - - - - - -

Na moru sam uz milion prekrsaja jela i kardinal :zjede: ah to grozdje :aha:

- - - - - - - - - -

Na kraju sam se častila i self made Ledenom čokoladom da si dignem raspoloženje :heart:
STswfWyl.jpg

:super:
ovo tamane muz i cera, i nes sa sladoledom, i sve na tu temu
ja ne smem :(

Ova hi je bez veze sto ja vise ne mesim pituljice, kiflice, strudlu, ne pravim palacinke, kolace. Moji negoduju donekle, pa se onda smilujem, pa nastavim po starom. A kad bih opet zaredjala ustipke i projaru i makarone i spagete za veceru, ode linija u pm, ne mogu da odolim, ne mogu :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back