Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam neki kozji sir, nešto mi je čudan, neslan, pravljen po principu domaćeg, hm, trapista, uopšte ne znam šta da radim šnjime.
Prejak mi je za testenine bilo koje vrste, još jači da ga jedem samog pošto mi ne odgovara taj način obrade.
Možda da ga zveknem na tikvice/patlidžan pa u rernu sa bosiljkom i paradajzom?
Ima li neko ideju?

Направи топле сендвиче у рерни - тај сир, бели лук и плошке парадајза.

Da, ti sendviči zvuče dobro, samo ću kao osnovu iskoristiti tikvice/patlidžan, to imam a hleb ne, pa ne bih ni da ga kupujem.
Trojo, ja obožavam kozji sir al ako je pravljen kao... feta, recimo.
Ovo je neki tvrdi, prvi put se susrećem s njim, kapiram i ja da će biti lepši kad se malo otopi.

- - - - - - - - - -

Naiđoh na ovo, taman ću sutra da probam tu varijantu.

http://www.mooshema.com/2014/05/10/...dzan-vegetarijansko-paleo-lchf-hrono-frendli/

supa mi se jos skuva...a skuvala u medjuvremenu krompir sa svinjskim repovima i jednim svinjskim jezikom. probala sad malo, mljac, mljac...i jos nisam imala beli luk, zaboravila da ga kupim, nego samo proprzila crni luk, onda na taj luk stavila iskasapljen jezik i repove, da se i oni proprze i uhvate przeni smek, isekla krompir i malo sargarepe, cisto da ne bude monotono samo krompir (ni papriku nemam, pojedena :eek:) i to kuvala na malo vode. naravno so i biber. predobro je ispalo, pogotovo sto nisam imala ni beli luk, ni papriku da malo ubacim. sad to ima za dva dana (da, da krompir ce se jesti i u sredu). onda jednom supa, a posle toga ono sto je ostalo do kupusa sa piletom iz supe, a drugi put supa, ali cu u njoj skuvati indomie nudle i dodati one zacine u domacu pilecu supu (imam bas indomie piletinu) i pile i salata i dosta.

ispekla dva bataka u rerni i izvadila, ubacila pečurke da se peku, kad sam se rešila viška vode prelila sa svežim paradajzom izblendiranim sa belim lukom, bosiljkom, origanom, ruzmarinom, biberom, ljutom alevom paprikom i dopekla, za divno čudo ispalo veoma ukusno....od danas zabranjeno sve što ima uh u sebi, čak i na slici, izaći će mi tikvice i plavac na nos :neutral:

Poslednja izmena:
Napravih danas piclidžan, nije loše, štaviše odličan je bio, samo mi se onaj kozji sir ič nije rastopio pa sam krckala zapečene kockice njega pored patlidžana.
Nego, napomena za idući put - guliću ga il deblje seći, 7mm je malo, staviću na pek papir, pošto se zalepio za pleh bez obzira što sam podmazala, tako da se kora ispekla kao neka opna od salame :)))))
Od jednog srednjeg patlidžana sam imala za ručak i još mi je preostalo za kasnije.

ispekla dva bataka u rerni i izvadila, ubacila pečurke da se peku, kad sam se rešila viška vode prelila sa svežim paradajzom izblendiranim sa belim lukom, bosiljkom, origanom, ruzmarinom, biberom, ljutom alevom paprikom i dopekla, za divno čudo ispalo veoma ukusno....od danas zabranjeno sve što ima uh u sebi, čak i na slici, izaći će mi tikvice i plavac na nos :neutral:

Opaa neko nam je to resio da se malCe stese..ako, ako, na istom smo zadatku :D

kupila sam tri mala plava patlidžana, imam kilo paprike šilje, kilo paradajza, jedno belo meso, beli luk,
ispekla bih plavac i paprike, paradajz dinstala sa belim lukom, obarila belo meso, sve to izmiksala kao paštetu,
pitanje je čime da zamenim hleb, testo, krompir, pirinač, a da može ovo odozgo da se jede za doručak i večeru?
ta dva obroka su mi najvažniji zbog tableta, ne sme na prazan stomak da se piju,
i nisam sigurna da je ovo pravo mesto za dilemu, ali ne znam gde da postavim, zdravlje, dijeta...?

kupila sam tri mala plava patlidžana, imam kilo paprike šilje, kilo paradajza, jedno belo meso, beli luk,
ispekla bih plavac i paprike, paradajz dinstala sa belim lukom, obarila belo meso, sve to izmiksala kao paštetu,
pitanje je čime da zamenim hleb, testo, krompir, pirinač, a da može ovo odozgo da se jede za doručak i večeru?
ta dva obroka su mi najvažniji zbog tableta, ne sme na prazan stomak da se piju,
i nisam sigurna da je ovo pravo mesto za dilemu, ali ne znam gde da postavim, zdravlje, dijeta...?
Ja nisam zamenila nicim. jednostavno jedem ono sto je dozvoljeno za sve obroke.
najbolje je da pises na dijeti...a mozes i ovde, sta fali :D

uzmi beskvasni tonus..neće naškoditi parčence dva po obroku

- - - - - - - - - -

a možeš da obariš par jaja-daće sitost

Ja nisam zamenila nicim. jednostavno jedem ono sto je dozvoljeno za sve obroke.
najbolje je da pises na dijeti...a mozes i ovde, sta fali :D
uzmi beskvasni tonus..neće naškoditi parčence dva po obroku
a možeš da obariš par jaja-daće sitost

znači može i tamo i 'vamo, u zavisnosti gde mi se najviše isplati da kukam :lol:
a taj Tonus sam jednom probala, piljevina mu nije ravna, bolje bez njega....
ma naviklo to da macka na 'lebac sve i svašta....prvih 15 dana je gadno, posle samo klizi :rotf:

jel neko probao ovaj recept?

pa da ga spremimo danas :D

- - - - - - - - - -

Proverite zbog čega je ceo svet poludeo za fantastičnim palačinkama od dva sastojka

29. 07. 2015. 11:43 |

Ako volite slatkiše, a pazite na liniju, ove palačinke ćete obožavati jer ih možete jesti bez preterane griže savesti.

95076_profimedia0009187023_630x0.jpg
Ukusne, slatke i dijetalne!

Kako se spremaju od samo dva sastojka, ne sadrže šećer i veštačke zaslađivače, kao ni brašno, niti mlečne proizvode, mogu se koristiti u toku mnogih sada popularnih dijeta, pa nije ni čudo što je ceo svet prosto poludeo za njima!

Znači, bez glutena, bez laktoze, šećera i griže savesti. A sad, trkom u kuhinju da isprobate najnoviji kulinarski trend.

Sastojci:
- 1 zrela banana
- 2 veća jaja

Priprema:

Najpre pomoću viljuške ispasirajte bananu. Umutite jaja, pa ih sjedinite sa voćem. Naravno, po želji možete dodati razne sastojke poput meda, cimeta, mlevenih lešnika, badema, kokosa, ali i ako ih spremite samo od jaja i banane bićete sigurno zadovoljni.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back