Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Такође. Моји нису из паприкарских крајева.

И како се уопште пуне те уштављене паприке. Како их не поломите?
Pa to sto tvoji nisu iz krajeva gde se jedu parike ili kivi ili orade ne znaci da je ukusno da se sprdate sa tom
i takvom paprikom.
Badnje vece bez tih paprika ne moze da postoji, barem ne u Srbiji.
Ja ih inace zajedno sa sarmama kuvam ( punim ih kao i sarme), podvarak bez njih ne umem ni da zamislim.

Pa to sto tvoji nisu iz krajeva gde se jedu parike ili kivi ili orade ne znaci da je ukusno da se sprdate sa tom
i takvom paprikom.
Badnje vece bez tih paprika ne moze da postoji, barem ne u Srbiji.
Ja ih inace zajedno sa sarmama kuvam ( punim ih kao i sarme), podvarak bez njih ne umem ni da zamislim.

Ne znam u kojoj Srbiji. U mojoj Srbiji se za badnje veče jede rečna riba, krompir salata i rezanci s makom il orasima.

Ne znam u kojoj Srbiji. U mojoj Srbiji se za badnje veče jede rečna riba, krompir salata i rezanci s makom il orasima.
Ljudi su jeli za Badnje Vece ono sto su imali. Tu je obicno bio pasulj, suve paprike i sarma ( ali bez mesa), orasi, smokve i obavezno uva pita od oraha.
Svakako i riba ko je mogao da je nabavi jer ne zive svi ljudi pored reka.

Nego smo stali kod suvih paprika koje se jedu i bez posta.
Znaci da je to nizanje paprika i susenje sviranje qrtzu jer Elektrika to ne poznaje?

- - - - - - - - - -

Pa to, koja je tačno Srbija prava Srbija, osećam da imam krizu identiteta :(((
A sto bi imala. Elektrika kaze da i ne zna sta je Badnje vece.

Ljudi su jeli za Badnje Vece ono sto su imali. Tu je obicno bio pasulj, suve paprike i sarma ( ali bez mesa), orasi, smokve i obavezno uva pita od oraha.

Znaci da je to nizanje paprika i susenje sviranje qrtzu jer Elektrika to ne poznaje?

Моја кева ту сушену мета у пасуљ, само за ту примену знам.

- - - - - - - - - -

Рекла сам да не знам кад је а не да не знам шта је.

- - - - - - - - - -

Ne poznajem ni ja, a prvi put sam čula za punjene suve paprike pre dve godine kad mi se sestra udala za Nišliju. Nisam ih nikad probala a kamo li da su bile sastavni deo badnjeg, božićnog ili bilo kog drugog menija. U Vojvodini suvih paprika nema, bar ne u nemlevenom obliku :)))

Пусти ме тих сеоских зајебанција. Мени је исто зима или лето, сад има свега у свако доба.

nekada nije bilo svežih paprika da se nađu u prodavnici zimi pa su ljudi sušili
i to je ostalo iz tih perioda, a danas je suva punjena paprika specijalitet bez obzira
što možemo kupiti svežu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back