Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja nemam takvo mesto, nema svaki stan ostavu. stan je dvosoban, ali je kuhinja u vidu kuhinjske nise. jedva stali osnovni elementi i ja izmedju njih...a ne paprike.
osim toga ja jedem i zive pounjene, a zimi su mi specijalitete babure ostavljene na starinski nacin, a to je voda i so, kao i kupus. imaju poseban smek. znaci ne tursija, vec samo so i voda...volim da ostavim jedno 10-ak kg.

Ti ne zelis nista suvo da cuvas i to je ok. Ko zeli odvojice deo prostora za to koji uopste ne mora da bude veliki i nije neophodan spaiz

Ok.ko sta voli,ukusi su razliciti- meni bez suve crvene paprike punjena paprika je promasaj.

Ti ne zelis nista suvo da cuvas i to je ok. Ko zeli odvojice deo prostora za to koji uopste ne mora da bude veliki i nije neophodan spaiz

Ok.ko sta voli,ukusi su razliciti- meni bez suve crvene paprike punjena paprika je promasaj.

ako kiselim kupus, ako stavljam babure na isti nacin, ako pravim mesanu salatu sitno seckanu (sa 7 vrsta povrca), ako stavljam papriku kao tursiju i krastvace i to odvojeno, jer ne volim da se mesaju, ako pecem crvenu [papriku za zimu i zamrzavam, sto ne bih ostavljhala i ebenu suvu crvenu papriku? ja nemam suvo i tamno mesto u stanu za ostavljanje paprika, a nemam ni cesatitu kuhinju, vec kuhinjsaku nisu u koju staje osnovno sporet, radni element, fizider i sudopera.

pravilno se stavljaju u one papirne kese i drze na suvom, hladnijem i tamnom mestu, ali ja takvo mesto u stanu nemam i nisam jedina. ostalo drzim u podrumu, ali podrum za tu papriku nije pogodan.

- - - - - - - - - -

ova zauz stvarno nije normalna osoba, ja ne zelim da cuvam suvu papriku, zato sto u stanu nemam uslova za cuvanje te paprike. ybt, nisma procitala da nesto umes i da kuvas, a ti nekom nesto pricas kako hoce ili nece.

Poslednja izmena od moderatora:
jesi ti normalna? ako kiselim kupus, ako stavljam babure na isti nacin, ako pravim mesanu salatu sitno seckanu (sa 7 vrsta povrca), ako stavljam papriku kao tursiju i krastvace i to odvojeno, jer ne volim da se mesaju, ako pecem crvenu [papriku za zimu i zamrzavam, sto ne bih ostavljhala i ebenu suvu crvenu papriku? ja nemam suvo i tamno mesto u stanu za ostavljanje paprika, a nemam ni cesatitu kuhinju, vec kuhinjsaku nisu u koju staje osnovno sporet, radni element, fizider i sudopera.

pravilno se stavljaju u one papirne kese i drze na suvom, hladnijem i tamnom mestu, ali ja takvo mesto u stanu nemam i nisam jedina. ostalo drzim u podrumu, ali podrum za tu papriku nije pogodan.

Svako uredjuje svoj zivotni prostor prema zelji i potpuno je ok. to.

Poslednja izmena od moderatora:
ImageUploadedByForum1437386861.906452.jpg

Sta ste zapele sa tom suvom crvenom paprikom i cuvanjem , kada ih ima na Kalenicu koliko hoces ,a i u Lorenco & Kakalamba i zovu ih Šušpe..odlicne su...provereno...:D

btw:
Danas, przena jaja, sir i paradajz...

u zivotu nisam jela suvu papriku:rumenko:

Пуњена пропрженим коцкицама кромпира и пиринчем, бибер, першун једини додатак...

Волим их и хладне, то је заправо једино посно што могу да једем (може и варијанта киселих пуњених).

Moze recept za marinadu? Obozavam krilca ali ja ih samo posolim, pobiberim, stavim listice ruzmarina i odmah na zar. Pred kraj namazem medom. A probala bih i nesto novo
U marinadi je poželjno da odstoje krilca makar 24 sata. Može sve to što si nabrojala, a može i ovako, malo senfa, belog luka u prahu, posoliti, pobiberiti pouljiti, sve po želji, ostaviti u frižider da odstoje i onda ih baciti na pečenje, krilca je bolje peći na talandari nego na žaru.

Danas nema kuvanja, slanina i paradajs, mmmmmmmmmm, njam, njam :ceka:

obican blender. banana, jabuka, sjemenke kakve imas i bobicasto voce ili maline. najljepsi je sa aronijom i dize bas bas

Ja sam pravila pre kelj (jer od tih zelenih, lisnatih ima najneutralniji ukus kada je svez), jabuka, banana, i semenke kao osnovu. Posle dodavala po zelji ostalo voce i povrce, ali mi je najukusnije sa sljivama i smokvama, verovatnoo jer je najsladje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back