Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I bilo je raznoraznih pricica iz Italije sta i kako biva kod Kineza u restoranima, a zasto bih ja jela leseve?
Ququ... aj' dubacim i ja koju obzirom da pričate o meni bliskim Kiinezima... dakle oni nemaju običaj sahrane već duže vreme, već kremacije. Kremiraju preminule (najčešće na Lešću), i urnu nose u Kinu, takav im je običaj. Ima ih previše da bi se sahranjivali kao što to mi radimo, tamo već decenijama postoji samo kremacija i ređaju urne u neke kao košnice, tako izgledaju.

A leševe ljudske ne služe u restoranima....

Što se rasprave tiče tiče, "morski plodovi" ne znači ništa konkretno osim da su u pitanju morske životinje, dakle može biti i skupo i jeftino, zavisi koje su životinje u pitanju.

Ja jedem i jedno i drugo, ali, dok iznutrice, repove i ostalo obozavam, a morske plodove samo jedem kad nema nista drugo.

danas za rucak n jedno ni drugo, nego pecemo pile i salata :D

ja obozavam sve i lodove mora i iznutrice i sve jedem sa istom slascu. :zkez:

@tema danas kao krompir paprikas ili kako se vec zove, ali sa crvenim mesom seckanim. i lepo cu da uzmem i skuvam u ponedeljak uvece 5 jela i to da vrtim dve nedelje... ne mogu vise da smisljam svaki dan ili svaki drugi.

- - - - - - - - - -

Ja sam prvi put u zivotu ovde od vas cula da se sladak kupus pravi sa piletinom. Ja ga pravim sa junetinom, ali i sa teletinom i samo ga tako i poznajem i jedem.

Od kad se to kupus pravi sa piletinom?

kupus mozes da kuvas sa cim oces i kako hoces.

Ququ... aj' dubacim i ja koju obzirom da pričate o meni bliskim Kiinezima... dakle oni nemaju običaj sahrane već duže vreme, već kremacije. Kremiraju preminule (najčešće na Lešću), i urnu nose u Kinu, takav im je običaj. Ima ih previše da bi se sahranjivali kao što to mi radimo, tamo već decenijama postoji samo kremacija i ređaju urne u neke kao košnice, tako izgledaju.

Što se rasprave tiče tiče, "morski plodovi" ne znači ništa konkretno osim da su u pitanju morske životinje, dakle može biti i skupo i jeftino, zavisi koje su životinje u pitanju.
Ma bre, ove umrle sam Kineze pomenula onako, Stvarno je neka frka nastala, pocela je iz Italije u kojoj zivi i radi barem 15 godina oko 300.000 Kineza da do danas ni jedan
nije preminuo. U Parizu pa postoji china town vec barem 100 godina a i tamo nije pozntao da je ikada jedan kinez umro i onda su pocele neke ludacke pricice, ja sam se nadovezala,
ali priznajem da od tada vise ne ne yebavam kineske restorane za tri pare. Bilo je horor prica da je u Italiji bilo mesa od umrlih.
Citam ja ovih dana Nobelovca kineskog, knjiga od 600 stranica a tema je delikatesi od ljudskg mesa, naroicito ako je meso mlado.
Ne, mozda sve to nije tacno, ali ja ne bih da idem u dublja ispitivanja i saznanja.

ja obozavam sve i lodove mora i iznutrice i sve jedem sa istom slascu. :zkez:

@tema danas kao krompir paprikas ili kako se vec zove, ali sa crvenim mesom seckanim. i lepo cu da uzmem i skuvam u ponedeljak uvece 5 jela i to da vrtim dve nedelje... ne mogu vise da smisljam svaki dan ili svaki drugi.

- - - - - - - - - -

kupus mozes da kuvas sa cim oces i kako hoces.

I ja kuvam paprikas sa crvenim mesom.

A za to smisljanje sta cu da kuvam.... :roll:
Cudila sam se mojoj babi kad sam bila dete sto je kukala svaki dan, ne sto mora da kuva, nego sto mora da smisli sta da kuva....
E tako i ja....a imam i internet i koleginice na poslu da mi daju ideju :lol:

sveti oče gugleta hvala tebi, nisam jedina znači :rotf:
kao i svaka baba više se ide po sa'ranama nego po kafanama i shvatih da ni jednu nisam videla, pa ajde da vidim, kad ono stvarno pa tačno...

Poslednja izmena:
sveti oče gugleta hvala tebi, nisam jedina znači :rotf:
kao i svaka baba više se ide po sa'ranama nego po kafanama i shvatih da ni jednu nisam videla, pa ajde da vidim, kad ono stvarno pa tačno...
Nedo, nemoj kod Kineza da kupujes ni zacine:zcepanje:
To je bio ( i ostao) skandal nevidjenih razmera jer su odjednom ljudi shvatili da KInezi ne umiru, I tako Drz, Ne daj, nema u Evropi ni jedne umrlice,
nema ni jednog grobljanskog mesta gde je pokopan neki pokojni Kinez.Sad naravno da nije tacno da leseve kuvaju, ali je tacno da ih negde skembaju
jer na ime pokojnika mlad Kinez dobija hartije za boravak, zapravo preuzima celu biografiju umrlog-

Kinezi se inace ne spaljuju, po velicanstvenim sahranama mnogo su slicniji nama nego Indusima i Budistima.

I ja kuvam paprikas sa crvenim mesom.

A za to smisljanje sta cu da kuvam.... :roll:
Cudila sam se mojoj babi kad sam bila dete sto je kukala svaki dan, ne sto mora da kuva, nego sto mora da smisli sta da kuva....
E tako i ja....a imam i internet i koleginice na poslu da mi daju ideju :lol:
Napraviš testo od npr 5 većih kokošijih jaja koja prvo umutiš i dodaš 500grama brašna.
Staviš u sud dosta crnog, sitno nasečenog luka i dinstaš na masti(a na čem' drugom?), sa seckanom paprikom baburom, ili šiljom, jedan isečen paradajz na kockice, potom oko kilu k'ompira, oljuštenog i isečenog na kockice, dodaš vode da ogrezne i kuvaš uz povremeno mešanje...
Posle oko 15 minuta dodaš knedle koje od testa odvajaš vlažnom kašikom.
Pri kraju dodaš paprike po ukusu, može i ljute, ili zapržiš ljutom zaprškom.
Ko ubilo se za letnje vrućine.
Dezertiraj kukuruz, kuvani, može i presan kad se malo posoli.

Ma pusti bre, mnogo cudna prica, verovatno nema veze s mozgom, ali se ugasise svi kineski restorani:D

...ugasiše se i svi kiosci sa pljeskavicama na svakom ćošku... da li je to neki parametar kvaliteta ili čega već...?

...podsmevanje koneskoj kuhinji, koja je inače starija od nekih naroda, stvarno je van pameti...
...bolja je od naše kuhinje u svakom segmentu, pa i morskom, npr... u našu kuhinju ubrajam i jadransku...:confused:

...kineska kuhinja je toliko šarolika i prilagodjena svakom da stvarno ne razumem sprdnju na tu temu... zdravija je, ukusnija i maštovitija... ovo poslednje je baš izdvaja...

...ugasiše se i svi kiosci sa pljeskavicama na svakom ćošku... da li je to neki parametar kvaliteta ili čega već...?

...podsmevanje koneskoj kuhinji, koja je inače starija od nekih naroda, stvarno je van pameti...
...bolja je od naše kuhinje u svakom segmentu, pa i morskom, npr... u našu kuhinju ubrajam i jadransku...:confused:

...kineska kuhinja je toliko šarolika i prilagodjena svakom da stvarno ne razumem sprdnju na tu temu... zdravija je, ukusnija i maštovitija... ovo poslednje je baš izdvaja...
Kineska kuhinja je carobna, ali to nema veze sa kineskim restoranima po Evropi koji se zbog nehigejene masovno zatvaraju.
A svakako da je ono sa umrlim Kinezim bila neka ironija, sarkazam, svejedno. Pa valjda niko nije stvarno pomislio da se mrtvi kuvaju ili peku.
Sa psima i mackama je vec druga prica, ali to su specijaliteti u samoj Kini.

Kineska kuhinja je carobna, ali to nema veze sa kineskim restoranima po Evropi koji se zbog nehigejene masovno zatvaraju.
A svakako da je ono sa umrlim Kinezim bila neka ironija, sarkazam, svejedno. Pa valjda niko nije stvarno pomislio da se mrtvi kuvaju ili peku.
Sa psima i mackama je vec druga prica, ali to su specijaliteti u samoj Kini.

...onda se slažemo...:)
...sve ostalo je manje-više nebitno... elem, mnogoljudni su i jedu sve što mrda, što je za razumeti... takodje to ljudi rade i u ostalim delovima sveta...

...a i kod nas nije strano da se na ražnju umesto jagnjeta nadje neki šarplaninac...:lol:

Napraviš testo od npr 5 većih kokošijih jaja koja prvo umutiš i dodaš 500grama brašna.
Staviš u sud dosta crnog, sitno nasečenog luka i dinstaš na masti(a na čem' drugom?), sa seckanom paprikom baburom, ili šiljom, jedan isečen paradajz na kockice, potom oko kilu k'ompira, oljuštenog i isečenog na kockice, dodaš vode da ogrezne i kuvaš uz povremeno mešanje...
Posle oko 15 minuta dodaš knedle koje od testa odvajaš vlažnom kašikom.
Pri kraju dodaš paprike po ukusu, može i ljute, ili zapržiš ljutom zaprškom.
Ko ubilo se za letnje vrućine.
Dezertiraj kukuruz, kuvani, može i presan kad se malo posoli.

Vau, paprikas, ja ne stavljam paradajz ali obavezno lorber radi ukusa...I naravno bez zaprske jer od knedli se zgusne....mada i kad ne stavim knedle bude gust.
Nekad sa lukom izdinstam pileca krilca, trticu i ledja pa dalje sve kao kod paprikasa sa knedlama ... bude super

ja danas ponovo kupus i krompire u rerni a preko sveze kobasice

Jutros bile piroske za dorucak
20150712_095558.jpg

Za rucak ce biti punjene tikvice.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back