Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...tako sam i ja dok nisam probao... eh, svi pravimo životne greške...:(

...ovde je najbolja koju sam probao u avalici... mada se tamo često zakačimo za kolenicu...:rumenko:

...a u mom restoranu je jenom pravio matori konobar, kuvaricama nije dao ni da pridju... malo je falilo da i lonac pojedemo...:lol:
Неки наш(СД, или ПО) у војсци спасао главу једном шипцу из Тузија код ТГ(данасПГ) и по договору ишао доцније на свадбу као кум.
По обичају шипаца католика за кума иде овнујска глава... мислио је да ће умрети, док није пробао, после је ишло ко вода.

Poslednja izmena:
odoh u soping po namernice a kad se vratim pravim plodove mora al na kineski nacin :zurka:
Cenis da Kinezi znaju za maslinovo ulje?:zcepanje:
Ili sta li ti podrazumevas pod tim plodovima ( mora):hahaha:
Bas je savrseno skoljke kuvati 3 sata pa ih prelivati soja sosom.

- - - - - - - - - -

Ja bih jela glave, repove, kolenice, džigerice i crevca spremljene na razne načine, a hobotnice, školjke, lignje, dagnje i slično ne bih probala da mi život zavisi od toga. :bljuc:

Sveki danas kuvala boraniju, udesila je samo tako.
Ma ok su tu morska cudovsita ali malo skuvana pa ih onda pospes maslinovim uljem, belim lukom, balzamikom.
aj bre ja to obozavam, a u Zajecaru ljudi i ne znaju sta je to.

Treba sve probati i tek onda reci da li nesto volis ili ne volis.

- - - - - - - - - -

Неки наш(СД, или ПО) у војсци спасао главу једном шипцу из Тузија код ТГ(данасПГ) и по договору ишао доцније на свадбу као кум.
По обичају шипаца католика за кума иде овнујска глава... мислио је да ће умрети, док није пробао, после је ишло ко вода.
A jel, tamo je to obicaj? Pa i u Srbiji je tako, nsita cudno i neobicno.

.

sta pricas ti?

u voku prodinstam plodove mora sa mesavinom povrca za kineska jela (imas frikomovo pakovanje) i kinesku mesavinu zacina, soja sos, ostriga sos
prilog kari pirinac
sve je gotovo za 15-20 min

kakvi te 3 sata kuvanja spopalo i maslinova ulja

sta pricas ti?

u voku prodinstam plodove mora sa mesavinom povrca za kineska jela (imas frikomovo pakovanje) i kinesku mesavinu zacina, soja sos, ostriga sos
prilog kari pirinac
sve je gotovo za 15-20 min

kakvi te 3 sata kuvanja spopalo i maslinova ulja
Skupoceni plodovi mora u voku?:hahaha:
Razumes se ti i ne samo u frutti di mare ko Mara u kriv qrtz.
Nego i te plodove mora pazaris kod Kineza gde kupujue i jeftine sijalice?:D
Da li ti uopste imas predstavu sta su ti plodovi mora ili citas sta ti Kinezi pisu?

• Podržavam
Reactions: Tol
Da li ti uopste imas predstavu sta su ti plodovi mora ili citas sta ti Kinezi pisu?
jesi ti retardirana? ozbiljno te pitam :eek:
vidi ako nisi nikad jela u kineskom restoranu plodove mora na njihov nacin to je bre tvoj problem

a ja sam pravila od ovoga

size_395_231_1389858271Plodovi-mora-new.jpg

size_395_231_1428492727KINESKA_MESAVINA__1122X700_PROIZVOD.jpg

Rayka, darlig..pa videh na TV-ju kako po raznim cooking sajtovima koriste taj tiganj za brzu pripremu sve ga i svačega pa i morskih plodova..e sad..da li je to po pe-e-su..neam pojma :aha:

jok nego ces da kuvas morske plodove 3 sata, dok se ne pretvore u dzem :lol:

tolka ma pusti rajelu nije cula za kupus sa piletinom pa ju je zabolelo moj komentar upucen njoj da u kuvanju pravila nema i da to nista nije cudno
pa sad skakuce ovde besna na mene sikce i oce negativnu paznju

ja joj nisam kriva sto ne ide u kineske restorane i sto ne zna njihove menije

tolka ma pusti rajelu nije cula za kupus sa piletinom pa ju je zabolelo moj komentar upucen njoj da u kuvanju pravila nema i da to nista nije cudno

Pa vidi, ja se i ne secam da ti kuvas kupus sa zivinom. Nije to tema.
tema su ovi plodovi mora, a kosta bogami kilo toga u svezem izdanju i 40-50 evra , ziv covek ne bi to pravio sa nekakvim kineskim soja sosom,
ali ti valjda to kupujes kod Kineza gde kupujes i cackalice pa je to tako ok.:hahaha:

- - - - - - - - - -

Rayka, darlig..pa videh na TV-ju kako po raznim cooking sajtovima koriste taj tiganj za brzu pripremu sve ga i svačega pa i morskih plodova..e sad..da li je to po pe-e-su..neam pojma :aha:

Plodovi mora se jedu i zivi:hahaha: Narocito kada i ako kostaju malo bogatstvo.
Hobotnice se malo prokuvaju, onda tri munuta u tiganju sa maslinovim uljem i belim lukom i to je to.
Skoljke ljudi jedu kako ko voli i zeli, neki i zive ( ostrige), ali bre u voku to da obrces, pa ko je toliko bogat da upropascava te
skupocene namirnice tako? i jos da ih preliva slanim soja sosom?

Ja u kineske restorane ne idem od kad je pocela prica da Kinezi ne sahranjuju svoje mrtve, da u Evropi u kojoj vec decenijama+zive Kinezi
( znaci nekoliko miliona) do danas nijedan nije nije registrovan kao mrtav.
I bilo je raznoraznih pricica iz Italije sta i kako biva kod Kineza u restoranima, a zasto bih ja jela leseve?

- - - - - - - - - -

idi u cosak i cudi se piletini u kupusu, odjebi od mene da te ne nataknem na razanj i mariniram u soja sosu
A sto ti ne odyebes od mene?
jel ovo tvoj forum? Ako jeste onda lepo reci, ako nije odyebi ti od mene.

Ja bih jela glave, repove, kolenice, džigerice i crevca spremljene na razne načine, a hobotnice, školjke, lignje, dagnje i slično ne bih probala da mi život zavisi od toga. :bljuc:

Sveki danas kuvala boraniju, udesila je samo tako.

ja ne mogu ta cuda repove iznurice i sl...bas dobijem nagon za povracanje
razumem da mnogi to vole
i moji kad to spremaju za sebe ja sibnem iz kuhinje da ne osetim miris
ne znam zasto ali oduvek mi se to desavalo sa tim cudima, a svi moji to od matoraca vole i jedu
ne znam u cemu je caka
i probala ajde, ma sanse nema povratim

.

Kao kinezi nemaju plodove mora u kuhinji?

Sta si sad lupila? :lol:

https://en.wikipedia.org/wiki/Shandong_cuisine

Shandong Cuisine features a variety of cooking techniques and seafood ingredients.

https://en.wikipedia.org/wiki/Fujian_cuisine

Slicing techniques are valued in the cuisine and utilized to enhance the flavor, aroma and texture of seafood and other foods.

https://en.wikipedia.org/wiki/Zhejiang_cuisine

Zhejiang cuisine (Chinese: 浙菜 or 浙江菜, Zhèjiāngcài) derives from the native cooking styles of the Zhejiang region. The dishes are not greasy, having instead a fresh, soft flavor with a mellow fragrance.

The cuisine consists of at least four styles, each of which originated from different cities in the province:

Hangzhou style, characterized by rich variations and the use of bamboo shoots
Shaoxing style, specializing in poultry and freshwater fish
Ningbo style, specializing in seafood
Shanghai style, a combination of different Zhe styles, is also very famous for its dim sum

Ja u kineske restorane ne idem od kad je pocela prica da Kinezi ne sahranjuju svoje mrtve, da u Evropi u kojoj vec decenijama+zive Kinezi
( znaci nekoliko miliona) do danas nijedan nije nije registrovan kao mrtav.
I bilo je raznoraznih pricica iz Italije sta i kako biva kod Kineza u restoranima, a zasto bih ja jela leseve?

- - - - - - - - - -

A sto ti ne odyebes od mene?
jel ovo tvoj forum? Ako jeste onda lepo reci, ako nije odyebi ti od mene.

retardu kinezi prave razne specijalitete sa morskim plodovima, to sto si ti neinformisana kako smo videli vec, to je opet samo tvoj problem
pa i sam soja sos koji tako sa ljubavlju spominjes ne bi bio to da nema morskih zivotinja u njemu
malo citanja i prosirivanja vidika, malo probanja raznih specijaliteta, ti ne bi skodilo...ili ako neces ne moras, al nemoj ovde da ides i da seeres
da forum je moj, aj sad odjjebi

a ovo za leseve, nemam reci na ovu glupost...dzaba si ti tolike kilometre prosla selo je poslo za tobom, jadna nemacka zagadjujes je

Poslednja izmena:
Kao kinezi nemaju plodove mora u kuhinji?

Sta si sad lupila? :lol:

https://en.wikipedia.org/wiki/Shandong_cuisine

Shandong Cuisine features a variety of cooking techniques and seafood ingredients.

https://en.wikipedia.org/wiki/Fujian_cuisine

Slicing techniques are valued in the cuisine and utilized to enhance the flavor, aroma and texture of seafood and other foods.

https://en.wikipedia.org/wiki/Zhejiang_cuisine

Zhejiang cuisine (Chinese: 浙菜 or 浙江菜, Zhèjiāngcài) derives from the native cooking styles of the Zhejiang region. The dishes are not greasy, having instead a fresh, soft flavor with a mellow fragrance.

The cuisine consists of at least four styles, each of which originated from different cities in the province:

Hangzhou style, characterized by rich variations and the use of bamboo shoots
Shaoxing style, specializing in poultry and freshwater fish
Ningbo style, specializing in seafood
Shanghai style, a combination of different Zhe styles, is also very famous for its dim sum
Da, narocito u kombinaciji sa maslinovim uljem.
Ne, nemaju, Kinezi su u Evropi svoju kuhinju prilagodili ukusu nekih Evropljana, izraz plodovi mora postoji samo u Italiji
pa je preveden na dva, tri evropska jezika, u Nemackoj stoji i dan danas samo italijanski izraz, koliko znam i u Francuskoj.
Ali je Kina jel napredna, a narocito forumasice koje kuvaju kineski:zcepanje:

- - - - - - - - - -

retardu kinezi prave razne specijalitete sa morskim plodovima, to sto si ti neinformisana kako smo videli vec, to je opet samo tvoj problem

a ovo za leseve, nemam reci na ovu glupost...dzaba si ti tolike kilometre prosla selo je poslo za tobom, jadna nemacka zagadjujes je
Pa mozes ti da nemas reci, ali se cela Evropa pita ( Srbija incl) kako je moguce da u Evropi vec sto godina nije umro nijedan Kinez:hahaha:

ja ne mogu ta cuda repove iznurice i sl...bas dobijem nagon za povracanje
razumem da mnogi to vole
i moji kad to spremaju za sebe ja sibnem iz kuhinje da ne osetim miris
ne znam zasto ali oduvek mi se to desavalo sa tim cudima, a svi moji to od matoraca vole i jedu
ne znam u cemu je caka
i probala ajde, ma sanse nema povratim

Ja jedem i jedno i drugo, ali, dok iznutrice, repove i ostalo obozavam, a morske plodove samo jedem kad nema nista drugo.

danas za rucak n jedno ni drugo, nego pecemo pile i salata :D

Da, narocito u kombinaciji sa maslinovim uljem.
Ne, nemaju, Kinezi su u Evropi svoju kuhinju prilagodili ukusu nekih Evropljana, izraz plodovi mora postoji samo u Italiji
pa je preveden na dva, tri evropska jezika, u Nemackoj stoji i dan danas samo italijanski izraz, koliko znam i u Francuskoj.
Ali je Kina jel napredna, a narocito forumasice koje kuvaju kineski:zcepanje:

O cemu ti dizvines trucas :lol:

Kakve masline, kakvi plodovi mora samo u italiji? Sta, kao ne postoje npr. tortilje nigde osim u meksiku? :lol:

Da, da, Kinezi civilizacija koja postoji 5000 i kusur godina je celu svoju kuhinju prilagodila evropljanima, najstariju kuhinju na svetu.

Jel ti sunce udarilo u glavu?

Ja jedem i jedno i drugo, ali, dok iznutrice, repove i ostalo obozavam, a morske plodove samo jedem kad nema nista drugo.

danas za rucak n jedno ni drugo, nego pecemo pile i salata :D

da iznutrice su posebni specijaliteti, mnogi to vole
jela bih da mogu, al hebi ga....
malo je baksuzno da prasica ko ja nesto ne moze da jede :lol:

e kod nas se pekla pastrmka, za neke ukucane, i pire krompir i paradajz salata

O cemu ti dizvines trucas :lol:

Kakve masline, kakvi plodovi mora samo u italiji? Sta, kao ne postoje npr. tortilje nigde osim u meksiku? :lol:

Da, da, Kinezi civilizacija koja postoji 5000 i kusur godina je celu svoju kuhinju prilagodila evropljanima, najstariju kuhinju na svetu.

Jel ti sunce udarilo u glavu?

Ljudi prave svoje specijalitete, kuhinju spram namirnica koje iim stoje na raspologanju.
Ko to ne razume ( a tu si i ti) taj je velika somina. Kinezi ne mogu da imaju mediteranske neke morske ribe, skoljke jer te jednostavno ne zive i ne uspevaju tamo.
Nego , ok je kupovati plodove mora kod Kineza, pa koj voli nek izvoli.

- - - - - - - - - -

boze koja glupaca
odustajem, nastavi da lupas :cao:
Vidi, jako je ruzno nazivati sagovornicu glupacom. Ali i ti tako nista ne razumes pa ti nista i ne zameram.

- - - - - - - - - -

pa i sam soja sos koji tako sa ljubavlju spominjes ne bi bio to da nema morskih zivotinja u njemu
malo citanja i prosirivanja vidika, malo probanja raznih specijaliteta, ti ne bi skodilo...ili ako neces ne moras, al nemoj ovde da ides i da seeres
da forum je moj, aj sad odjjebi

Soja sos i morski plodovi u njemu :hahaha:
Jel ti uopste znas sta je soja?

- - - - - - - - - -

Ma ok su tu morska cudovsita ali malo skuvana pa ih onda pospes maslinovim uljem, belim lukom, balzamikom.
aj bre ja to obozavam, a u Zajecaru ljudi i ne znaju sta je to.

Treba sve probati i tek onda reci da li nesto volis ili ne volis.

- - - - - - - - - -

A jel, tamo je to obicaj? Pa i u Srbiji je tako, nsita cudno i neobicno.
Видим да те је погодило.
Иначе где је у Србији обичај да куму на свадби ОБАВЕЗНО иде ОВНУЈСКА глава.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back