Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam prvi put u zivotu ovde od vas cula da se sladak kupus pravi sa piletinom. Ja ga pravim sa junetinom, ali i sa teletinom i samo ga tako i poznajem i jedem.

Od kad se to kupus pravi sa piletinom?

opet neka pravila :lol:
od kad se ne pravi? de pise da kupus mora samo sa kravom?

cemu to ustezanje kod kuvanja
jer moguce da vam ne padne na pamet da otvoris frizider i da odradis varijaciju na temu
osnovu imas, kako da skuvas kupus, sta je problem da dalje miksujes i experimentises sam

- - - - - - - - - -

nego dosla da vam se pozalim da mi se svinja tj krmenadla ne jede ali uopste
da mi se jede nesto morsko na kineski nacin
imam sve al nemam nista morsko :lol: a sto me mrzi da idem do supermarketa po neko pakovanje plodova mora, em daleko em varaju natope vodom nista nema kad bacis na vatru :roll:
dal da udovoljnim svojoj prasecoj zelji il da cutim i glivam krmenadle :aha:

hihihihi..ma da bre, pa ne setish se kako sve spremas:)
ja sam nedavno nasla neki super recept za kupus sa pecurkama i belim mesom..i mnooogo mi se dopada
ali me sekira sto onda nekako imam duboku skepsu dal smem da jedem i drugi dana..a koja je poenta kupusa ako nema makar za dva dana..
aj strucnjaci, ocu umreti od pecurki od juce?

e sto puta sam jela pecurke drugi dan i jos sam ziva :lol:
pusti ta naklapanja, ona je vec ubijena kuvanjem nema sta da bude opasna sutradan
ide neka prica oksidira pravi otrove, malo morgen, pa skuvana je...ziva na vazduhu oksidira ali ne pravi nikakva otrovna jedinjenja od kojih ces da lipses :lol:
dizvines i ti oksidiras samim tim sto dises stvaras slobodne radikale, ergo disanje te ubija staris i stvara rak, ako cemo tako nemoj da dises :lol:
jedi i uzivaj

- - - - - - - - - -

Najviše volim kupus sa svinjskim butom. Toga smo se ove zime najeli kao nikada do sada.

ja sladak sa suvim vratom, to nadimljeno suseno meso pusti lep smek na inace bljutav kupus pa taman

a jela sam sladak i sa piletinom, nije neka razlika ko i bez mesa, jer su pilici bljutavi ove koje kupujemo vestake

sladak kupus sa svinjski repići,
pa kad se praseće lepeze raskuvaju, a ona slaninica omekani i drhtulji u tanjiru, pa se sav ulepiš dok glockaš i mljackaš, a s prstiju curi potok masnoće,
onda po' kila leba umačeš i brišeš prste.....i ljuta papričica... pa se zebeš i trljneš oko i sve po spisku onome ko ju je sadio.....
nikada neću razumeti mrljavce, jok ja...:aha:

Ja sam prvi put u zivotu ovde od vas cula da se sladak kupus pravi sa piletinom. Ja ga pravim sa junetinom, ali i sa teletinom i samo ga tako i poznajem i jedem.

Od kad se to kupus pravi sa piletinom?

Meni se tako baš dopada, lepše nego sa junetinom. Dobro ste me podsetile ima da pravim ovih dana.

Danas punjene paprike. Mlađa sestra bila na ručku, a i pomagala mi je oko pripreme, u dve vatrostalne smo napravile paprike :lol: tako da imamo sada i za večeru, a verovatno i za ručak sutra :lol:

pa kad se praseće lepeze raskuvaju, a ona slaninica omekani i drhtulji u tanjiru, pa se sav ulepiš dok glockaš i mljackaš, a s prstiju curi potok masnoće,
onda po' kila leba umačeš i brišeš prste.....i ljuta papričica... pa se zebeš i trljneš oko i sve po spisku onome ko ju je sadio.....

E ovako i ja volim... Mada pravim i sa svinjskim, i sa pilecim i sa junecim mesom... I suvim i svezim. A tek sto je lepo curece meso sa kupusom, i slatkim a tek kiselim :zjede:

bljak

E ovako i ja volim... Mada pravim i sa svinjskim, i sa pilecim i sa junecim mesom... I suvim i svezim. A tek sto je lepo curece meso sa kupusom, i slatkim a tek kiselim :zjede:

nisam nikada pravila sa piletinom, ne kažem da nije ukusno, ali moj utisak je da je previše blago, kupus je neutralanog ukusa i traži jače meso,
sa ovčetinom je neprevaziđen, moji su ga tako spremali, no ne vole svi ovčetinu naravno...ćurka i podvarak su zakon za zimu....sviđaju mi se ove
nove ćurke, nisu suve i bataci nemaju ona perca u sebi, ne možeš ga savladati koliko je bilo žilavo....

- - - - - - - - - -

eh bljak, lako reći bljak, najbolji delovi svinje su ćoškovi, but, krmenadle, sve je to suvo,
al zato papci, glava, mozak, džigerica....i onda kavurma, papci u saftu, pihtije, sve starinska hrana i niko ne pravi, šteta...
naravno o ukusima se ne raspravlja, al što je nekome bljak nekome je gastronomski užitak, i takoc....

meni je dete na raftingu danas, juce i sutra pa necu nista da kuvam
a otisao mi je izgleda i jedan grejac u rerni, pa dok ga ne zamenim sledece nedelje nema pravljenja lepinjica
kupila sam lep hrskavi francuski baget, pa cu danas samo salatu od svezeg paradajza sa puno bosiljka i maslinovog ulja i paprike
neki kvas i limunadu
treba da sredjujem stan, juce su mi oprali ugaonu garnituru, a mrzi me
dzule mi juce rasturila dve saksije sa cvecem..ajde sto je cvece razbucaa po dvoristu, nego sto je dva busena unela i u kucu, pa smo se jurile i tukle
ona je sad ljuta, mene sad mrzi da sredjujem i tako

meni je dete na raftingu danas, juce i sutra pa necu nista da kuvam
a otisao mi je izgleda i jedan grejac u rerni, pa dok ga ne zamenim sledece nedelje nema pravljenja lepinjica
kupila sam lep hrskavi francuski baget, pa cu danas samo salatu od svezeg paradajza sa puno bosiljka i maslinovog ulja i paprike
neki kvas i limunadu
treba da sredjujem stan, juce su mi oprali ugaonu garnituru, a mrzi me
dzule mi juce rasturila dve saksije sa cvecem..ajde sto je cvece razbucaa po dvoristu, nego sto je dva busena unela i u kucu, pa smo se jurile i tukle
ona je sad ljuta, mene sad mrzi da sredjujem i tako

...ma opušteno dive... sad možeš i ti na drifting...:lol:

...eh, meni se prijela teleća glava u škembetu...:cry:

...ali to niko živ ne pravi...:(

...kako bih se rado samopozvao na taj svevišnji specijalitet...:rumenko:

u jednom restoranu/kafani ovde u kg gde cesto idemo da glocnemo nesto predlozi nam nas konobar, kaze e ljudi imam predlog jeste jeli nasu telecu glavu u skembetu, danas je odlicna, to vam preporucujem
a mi ovako :eek:
reko jesi poludeo :eek: :zcepanje:
pa ne bi da mi platis to jela

u jednom restoranu/kafani ovde u kg gde cesto idemo da glocnemo nesto predlozi nam nas konobar, kaze e ljudi imam predlog jeste jeli nasu telecu glavu u skembetu, danas je odlicna, to vam preporucujem
a mi ovako :eek:
reko jesi poludeo :eek: :zcepanje:
pa ne bi da mi platis to jela

...tako sam i ja dok nisam probao... eh, svi pravimo životne greške...:(

...ovde je najbolja koju sam probao u avalici... mada se tamo često zakačimo za kolenicu...:rumenko:

...a u mom restoranu je jenom pravio matori konobar, kuvaricama nije dao ni da pridju... malo je falilo da i lonac pojedemo...:lol:

...tako sam i ja dok nisam probao... eh, svi pravimo životne greške...:(

...ovde je najbolja koju sam probao u avalici... mada se tamo često zakačimo za kolenicu...:rumenko:

...a u mom restoranu je jenom pravio matori konobar, kuvaricama nije dao ni da pridju... malo je falilo da i lonac pojedemo...:lol:

probala sam skembice pa povracala posle zalogaja, davno jos....
samo mi jos glava fali tu :lol:

ne jedem iznutrice i te zeznacije glave usi repovi i sl...ne mogu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back