Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jao, ne pamtim kad sam poslednji put nesto bacila jer nije uspelo. i preksinoc pravila pitu sa tikvicama, uzela recept sa coolinarike, od pomoravke (cije recepti su uvek ok) i to nije licilo ni na sta! gnjecavo, nikakvo, kao neispeceno, ali posto ide samo 4 kasike brasna i 3 kasike prezli, nema sanse da se ne ispece za 50 minuta. reko, mozda ce biti bolje kad se ohladi, stegnuce se. nista, ukus jos gadniji, prezle su definitvno visak. uglavnom, zavrsilo je u kanti i vecerali smo domacu suvu kobasicu, slaninu i sir na 35 stepeni :lol:

bljak bre kvinsi, pita s atikvicaam :rotf:
ja volim sa patlidzanom, al to opet moj niko ne jede, pa ravim samo za sebe :lol:
ja cu sutra d akuvam onaj gulas bokicin, dolazi mi brat koji obozava taj gulas, a is tvarno je dobar, jes da se kuva jedno dva sata sve skupa, al vredi
ubucemo s eod njega u subotu i nedelju
imam i neko ooooodlicno crno vino, taman uz njega
detetu supa sa junetinom i junetina iz supe
dva rucka za dva dana, prosek mi nije los, valjda niko nece da se zgrazava :malav:

ne vidim, pravo da ti kazem
vidim da pljuckas po onima sto kuvaju, na temi o kuvanju
vidim da te malko zuljaju i te kiflice sa nutelom, a i moja karijera
pitam se zasto, kad si tako ocigledno sretna sa svojim neradnickim izborom i uopste zivotom
u stvari-ne pitam se, ich me ne zanima, izvini, salila sma se :malav:

Свако ли данас ради по високошколским установама.

tikvice su azebane.
ja vis ene jedem nista pohovano, pa ne pravim , odavno, ali ubedljivo najlepsa je musaka od pohovanih tikvica sa sirom. ajme kako je to dobro, ne zna se dal je bolje toplo ili hladno:)

Pohovano sam izbacila iz naše kuhinje pretprošle godine, i od tada ne mogu više ni da omirišim poh a da mi se ne smuči.
Ne jedem ni tikvice ni meso ni papriku ni ništa u toj varijanti, samo grilovano.
Musaku pravim jedino od krompira i to zimi samo, kad se zaželim musake od tikvica, poređam ih u rerni sa mesnim nadevom, nakrcam tonu mirođije i nalijem vodom.
Jedemo sa kiselim mlekom, ok nije musaka, al je zdravije, a i volim taj ukus.
Jaja nemamo u frižideru od uskrsa, ne koristim ih u ishrani uopšte.
Zimi ih imamo, napravim povremeno projice, palačinke il kajganu.
Leti jok. Sve više jedem presno povrće i domaću šunku, pogotovo sad kad su bile vrućinštine.

bljak bre kvinsi, pita s atikvicaam :rotf:
ja volim sa patlidzanom, al to opet moj niko ne jede, pa ravim samo za sebe :lol:
ja cu sutra d akuvam onaj gulas bokicin, dolazi mi brat koji obozava taj gulas, a is tvarno je dobar, jes da se kuva jedno dva sata sve skupa, al vredi
ubucemo s eod njega u subotu i nedelju
imam i neko ooooodlicno crno vino, taman uz njega
detetu supa sa junetinom i junetina iz supe
dva rucka za dva dana, prosek mi nije los, valjda niko nece da se zgrazava :malav:

trebalo je da ima ukus kao ustipci (ili pohovane tikvice), ali bilo vruce da stojim pored sporeta.upropastila sam 300g lepog mladog sira :aha:
i ja volim musaku sa pohovanim tikvicama, ali je je.bada zesca pa je pravim sa presnima. kad isecem tikvice na kolutove , posolim ih i ostavim u cediljku da puste vodu. pre nego sto ih redjam u mikrotalasnu, uvaljam ih tek malo u branso da ne puste vodu. musaka bude sjajna.

Pohovano sam izbacila iz naše kuhinje pretprošle godine, i od tada ne mogu više ni da omirišim poh a da mi se ne smuči.
Ne jedem ni tikvice ni meso ni papriku ni ništa u toj varijanti, samo grilovano.
Musaku pravim jedino od krompira i to zimi samo, kad se zaželim musake od tikvica, poređam ih u rerni sa mesnim nadevom, nakrcam tonu mirođije i nalijem vodom.
Jedemo sa kiselim mlekom, ok nije musaka, al je zdravije, a i volim taj ukus.
Jaja nemamo u frižideru od uskrsa, ne koristim ih u ishrani uopšte.
Zimi ih imamo, napravim povremeno projice, palačinke il kajganu.
Leti jok. Sve više jedem presno povrće i domaću šunku, pogotovo sad kad su bile vrućinštine.

hmmm pohovane krmenadle :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back