Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja kupila 4 kom(200gr)po 125din maline..takvo pakovanje

breskve 120 din..lišće nane,limete..tikvice, a celer list ogromnu vezu dobila free :zaljubljena:

..ja ovo ne razumem....cega 4 komada...

- - - - - - - - - -

..a breskve kad vidim kako su sitne, izgubim volju da kupim, vise ima u kostici nego u onom jestivom delu...neke su sljive krupnije...

..aaa..to, ok shvatila....ja ne stavljam maline u friz pa zaboravim da to drugi rade....ja jedino visnje, ustvari dobijem zaledjene vec, nekad ociscene nekad ne, ali uglavnom samo ih malo
rastresem i prebacim u manje kutije...to od rodbine sa sela...

...virsle :lol:

- - - - - - - - - -

..ja sam umesto sopske napravila bruskete, 3 komada dosta...

..ostalo mi maslinovog jos taman za ovih par dana...kao da sam merila kako da ga trosim da potraje...
..moram doneti vise..

sta bih ja bez vas radila da mi je znati. :lol:

nego afro, kako pravis sopsku...ja je nikada nism pravila kuci, al eto napravila bih ovih dana.

- - - - - - - - - -

Ладњаче.
http://www.kuvajsam.com/recepti/peciva-pite-i-hleb/ladnjaca/
Сем што ја не ставим ни соли, ни шећера, већ накнадно солим уз неку салату, нпр парадајз.
А може ладњаче и киселог млека/јогурта/сира разноразног.

taman za veceru, kako ce rucak i biti.

sta bih ja bez vas radila da mi je znati. :lol:

nego afro, kako pravis sopsku...ja je nikada nism pravila kuci, al eto napravila bih ovih dana.

- - - - - - - - - -

taman za veceru, kako ce rucak i biti.

..prosto :)

..iseckam 1 pradajIz, 1 krastavac, malo paprike (moze malo ljute ako volis), crni luk i na to dodam izmrvljenu fetu...pospem maslinovim
(onim mojim) i ja stavim malo origana...ko ne voli ne mora, i nije po pravilu, nego eto ja tako volim...udavim se...

..i ja cu to za veceru, sad mi nesto bilo prelagano, bila sam gladna...

- - - - - - - - - -

..forum je cudo..:lol:

..prosto :)

..iseckam 1 pradajIz, 1 krastavac, malo paprike (moze malo ljute ako volis), crni luk i na to dodam izmrvljenu fetu...pospem maslinovim
(onim mojim) i ja stavim malo origana...ko ne voli ne mora, i nije po pravilu, nego eto ja tako volim...udavim se...

..i ja cu to za veceru, sad mi nesto bilo prelagano, bila sam gladna...

- - - - - - - - - -

..forum je cudo..:lol:

a jel ide malo aleve, jer one sopske po kafanama i kao prilozi z apljeskice budu crvene. pretpostavljam da stave malo..tako cu onda da napravim, jedino mozda bez crnog luka. super za veceru..

smislila sam sta cu da kuvam...opet cu da skuvam kropmipr (stavila sma ga upravo), napravicu onaj vestacki preliv, ne 4 vrste sira, nego drugi (nadam se da sma uzela taj koji sam htela), cevape cu da isprzim i salat krastavci, paradajz, paprika i stavi cu i jednu ljutu. e vala veceras ima da skuvam kupus za 3 dana.

a jel ide malo aleve, jer one sopske po kafanama i kao prilozi z apljeskice budu crvene. pretpostavljam da stave malo..tako cu onda da napravim, jedino mozda bez crnog luka. super za veceru..

smislila sam sta cu da kuvam...opet cu da skuvam kropmipr (stavila sma ga upravo), napravicu onaj vestacki preliv, ne 4 vrste sira, nego drugi (nadam se da sma uzela taj koji sam htela), cevape cu da isprzim i salat krastavci, paradajz, paprika i stavi cu i jednu ljutu. e vala veceras ima da skuvam kupus za 3 dana.

...mozes, oni tamo svasta nesto prave da bi imali kao sto vise priloga, po pravilu ne ide...ali ne ide ni origano pa ja volim...i moze bez luka
naravno, moja deca jedu bez, a Cupavica i ja sa lukom...prava je babina unuka samo bi jela nesto:heart:

...ja cu sutra nesto usput da pojedem, u nedelju sam se pozvala kod kume na rucak, samo sto ona to jos ne zna:lol: e u ponedeljak cu tako
nesto da skuvam za 3 dana...da se ne bakcem time..a moda cu samo jaja na 3 nacina ta 3 dana ili nesto slicno...ima vremmena do tad...

...mozes, oni tamo svasta nesto prave da bi imali kao sto vise priloga, po pravilu ne ide...ali ne ide ni origano pa ja volim...i moze bez luka
naravno, moja deca jedu bez, a Cupavica i ja sa lukom...prava je babina unuka samo bi jela nesto:heart:

...ja cu sutra nesto usput da pojedem, u nedelju sam se pozvala kod kume na rucak, samo sto ona to jos ne zna:lol: e u ponedeljak cu tako
nesto da skuvam za 3 dana...da se ne bakcem time..a moda cu samo jaja na 3 nacina ta 3 dana ili nesto slicno...ima vremmena do tad...

:zcepanje:

ma ocu da skuvam nesto konkretno...vise krompir na hiljadu nacina ce da izadje na nos i ta jela tako bolonjeze, milaneze...sad cu lepo kupus i gotovo, posle tikvice, pa punjene paprike i sve tako.

Rernu na ovu vrucinu :eek:
Код мене је 31Ц, уживам, сем тога коме смета не мора да џеџи поред шпорета и Лерне.
Направи смесу у блендеру, тури у врућу тепсију, врати је у Лерну и изађе, на двориште, или балкон ко је у стану, или у неку климатизовану собу, зависно шта већ има.
После пола сата извади тепсију из Лерне и оставу да се охлади....

:zcepanje:

ma ocu da skuvam nesto konkretno...vise krompir na hiljadu nacina ce da izadje na nos i ta jela tako bolonjeze, milaneze...sad cu lepo kupus i gotovo, posle tikvice, pa punjene paprike i sve tako.

...ja nju obozavam, a i ona mene mnogo voli, da hocu da budem bezobrazna mogla bih bukvalno svaki dan da idem da rucam kod nje..:heart:
...ali idem da se pozdravim sa njima i tako, svejdeno uvek me tera da jedem i kad se ubedjujemo da ne mogu, onda moram silom....i tako :)

...kuvala bih ja ali imam previse obaveza, a u sredu putujem...
...divim ti se sta radis s tim krompirom, ja ga jedem samo po teskoj kazni, ne volim ga nikako....

Joj sto volim ovakav zivot
ja svako jutro napravim marinadu od belog luka i lokalnog maslinovog ulja, spakujem limun i na meni je da povadim ostrige iz mora
kao prava domacica :heart:
momci moraju da nalove brancina i oradu..izbezobrazili smo se, pa ne pucaju na bilo koju ribu
e to je zivot..plus muskat :aha:

116520181020543423883438-2.jpg

116505261020543428483553-1.jpg

..najbolje je kad vec ne znas kod koga i kakvo ces ulje kupiti da kupis Basrko zlato, definitivno je najbolje od svih maslinovih na trzistu, nemam pojma
ima li ga ovde ali tamo ga ima....a i ima na pijaci u Baru da biras...ta pijaca je i jeftinija puno od ove u BD...samo meni puno daleko, a i za mene bude
i popusta..:)

Uuuuuuuuuf što volem da sprema hranu, danas nisam al sutra oću i to ovo :ceka:

500gr pilećeg file-a

4-5 kašičica majoneza

2-kašičice senfa

2-kašičice belog vina

1/2 kašičice limunovog soka.

Sve to izmešati kao smesu za pohovanje i baciti na tiganj, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, njam njam :ceka:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back