Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i ja volim male paradajze, a mrzim jabucar.

..ja volim sve malo, i crni luk i paradajz i krastavce i kupus...najvise mrzim kad ne znam sta cu sa onom velikom glavicom luka,
ili kad mi ostane trecina kupusa pa ni da je rezem ni da je cuvam...da se razumemo, ne bacim, cuvam al me to nervira...uvek mi
draze da seckam 2 glavice luka nego onu veliku..lepse se i sitnije isecka....

Сад има каквих хоћеш, добра је понуда. И ја волим мање а пуне сока. Оне брашњаве слабо.

jabucar je brasnjav..a on se i onako koristio za pravljenje soka od paradajza za zimu.

- - - - - - - - - -

..ja volim sve malo, i crni luk i paradajz i krastavce i kupus...najvise mrzim kad ne znam sta cu sa onom velikom glavicom luka,
ili kad mi ostane trecina kupusa pa ni da je rezem ni da je cuvam...da se razumemo, ne bacim, cuvam al me to nervira...uvek mi

bas sve malo? :zkez: :rumenka: :lol:

Добро, купус се лепо чува пар дана стављен у кесу у фрижидеру али ја не волим да ми се вуку начети остаци. Зато кажем, исто као и ти.

Главицу лука потрошим ма колико да је велика, не шкоди.

jabucar je brasnjav..a on se i onako koristio za pravljenje soka od paradajza za zimu.

- - - - - - - - - -

bas sve malo? :zkez: :rumenka: :lol:

...nevaljalice :eek::evil:

Добро, купус се лепо чува пар дана стављен у кесу у фрижидеру али ја не волим да ми се вуку начети остаци. Зато кажем, исто као и ти.

Главицу лука потрошим ма колико да је велика, не шкоди.

...e ja sam se dosetila da mi se ne vuce kupus u kesi po frizideru, sve iseckam odma i stavim u vecu plasticnu kutiju i onda pravim salatu po potrebi,
uvek bude onako hrskava...a moze da stoji prilicno tako....

Доручак, па и ручак ми је обично воће, или нека салата, али вечера је озбиљнија.

Мени је доручак најсериознији. Једем и читам новине, све секући нове шните хлеба, сира или чега већ имам.

Ручак класика, вечера - како кад.

Мени је доручак најсериознији. Једем и читам новине, све секући нове шните хлеба, сира или чега већ имам.

Ручак класика, вечера - како кад.
Никад нисам могао да доручкујем, а да не прође бар неколико сати, а и онда само нешто лако, мада би тог ,,лаког" нпр лубенице често било у застрашујућим количинама.
Заправо мени су воће и поврће главна храна, а све остало додатак.
Нпр споменуте шуЊке бих за вечеру омазао и по 300+грама, али парадајза бар 2-3 пута више, заправо парадајз ,,тражи" слано, баш се уклапа са шунком.

Никад нисам могао да доручкујем, а да не прође бар неколико сати, а и онда само нешто лако, мада би тог ,,лаког" нпр лубенице често било у застрашујућим количинама.
Заправо мени су воће и поврће главна храна, а све остало додатак.
Нпр споменуте шуЊке бих за вечеру омазао и по 300+грама, али парадајза бар 2-3 пута више, заправо парадајз ,,тражи" слано, баш се уклапа са шунком.

Парадајз се најбоље уклапа са сланином, ја да ти кажем. Панцетом, по могућству.

Тога могу да намлатим не зна се.

Парадајз се најбоље уклапа са сланином, ја да ти кажем. Панцетом, по могућству.

Тога могу да намлатим не зна се.
Мени је сланина добра с белим луком, чварци с киселим купусом рибанцем, јака меса с неким јаким поврћем као нпр рен, слабија меса и риба с црним луком такође и печурке.
Неке салате као од рибаног слатког купуса, комбинацију парадајза, црног лука, љуте и паприке бабуре могу да једем самостално као оброк, татарски бифтек и кобасице с љутим паприкама итд.

Доручак, па и ручак ми је обично воће, или нека салата, али вечера је озбиљнија.

I meni je dorucak uvek voce, jos od kad sam se otkacila od maminih (pod obavezno) kifli, putera, dzema i mleka. :lol:
----------------------
Danas je moj muz bio vredan i spremao rucak, pohovane paprike i tikvice, kolicina kao da nas je deset za stolom, a ne cetvoro; nagovorili smo ga da preskoci meso, pa se prepao da ne ostane gladan. :lol:

Мени је сланина добра с белим луком, чварци с киселим купусом рибанцем, јака меса с неким јаким поврћем као нпр рен, слабија меса и риба с црним луком такође и печурке.
Неке салате као од рибаног слатког купуса, комбинацију парадајза, црног лука, љуте и паприке бабуре могу да једем самостално као оброк, татарски бифтек и кобасице с љутим паприкама итд.

Ја и бурек са парадајзом једем. А мој муж једе љуте папричице и уз пуњене паприке. То нам је једна од најважнијих ставки.

Ја и бурек са парадајзом једем. А мој муж једе љуте папричице и уз пуњене паприке. То нам је једна од најважнијих ставки.
Да, одувек могу да једем екстремно љуто и то баш у количинама.
Има више врста љутине, папричице, оба лука, ротква, рен, бибер... вероватно сам нешто и пропустио.

Да, одувек могу да једем екстремно љуто и то баш у количинама.
Има више врста љутине, папричице, оба лука, ротква, рен, бибер... вероватно сам нешто и пропустио.

Рен је савршен за отпушавање запушеног носа.

I meni je dorucak uvek voce, jos od kad sam se otkacila od maminih (pod obavezno) kifli, putera, dzema i mleka. :lol:
----------------------
Danas je moj muz bio vredan i spremao rucak, pohovane paprike i tikvice, kolicina kao da nas je deset za stolom, a ne cetvoro; nagovorili smo ga da preskoci meso, pa se prepao da ne ostane gladan. :lol:

u pravu je covek, apsolutno. :lol:

Ja to ne bih mogla da jedem da me ubijes, ili bolje, mogla bih ako umirem od gladi, ali onda bih i suv leba verovatno.
Testo se pravi sa krompirom i brasnom , a onda uz to jedes krompir, verovatno i leba:D

- - - - - - - - - -

A gde to ima ostriga? Ja ih znam samo sa Atlantika ili si ti sad bas tamo?
Ostrige se jedu samo sa limunom, bez ikakvih marinada.

Evo ima ih ovde na premanturi
jedu se i sa limunom i sa razlicitim marinadama..otvoros skoljku, stavis kasicicu marinade, nacedis limun preko i budu mmmm..ne mogu sa fona, bacicu fotku kad se vratim.m

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back