Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...iii kako ti se cini ukus? jel odgovara fotografiji...posto na fotki izgleda tako dobro da mi dodje da udjem u monitor :)

pa ovo moje mi se svidja, jos se bas ohladilo pa ko sladoled.... nije isto ko dragisino ja sam u slag stavila keks, a ovo dole nije domaci puding nego iz kesice
al sve su to varijacije na temu smuckaj pa sta ispadne :lol: lose da bude ne moze
otislo vec pola tepsije, znaci da valja :manikir:

skuvala sam boraniju sa curetinom
i sutra cu detetu da izmariniram meso da ima za sledecih nedelju dana
i da joj spremim minestrone corbicu sa mahunama

Šta stavljaš od ćuretine u boraniju? Pitam, jer mi je mesar u Maxiju rekao da mu u sredu stiže ćuretina, ali samo belo, pa ne znam da li može samo to za boraniju:think:. Trebalo bi da bude ok, ali nisam nikad sa ćurećim belim pravila boraniju. Kaže 1000 din/kg.

@smislila sam da ispečem sv.vrat u rerni i na kraju ubacim i tikvice na kolutove. Supicu imam od juče, a dezert moj čuveni jevtin kolač, a nikad brži:lol::zcepanje:
Ko želi recept neka se javi;)

Šta stavljaš od ćuretine u boraniju? Pitam, jer mi je mesar u Maxiju rekao da mu u sredu stiže ćuretina, ali samo belo, pa ne znam da li može samo to za boraniju:think:. Trebalo bi da bude ok, ali nisam nikad sa ćurećim belim pravila boraniju. Kaže 1000 din/kg.

@smislila sam da ispečem sv.vrat u rerni i na kraju ubacim i tikvice na kolutove. Supicu imam od juče, a dezert moj čuveni jevtin kolač, a nikad brži:lol::zcepanje:
Ko želi recept neka se javi;)

nemoj samo da ti tikvice otpuste vodicu, pa da ti nakvase peceno meso
belo curece, samo ga isecem prvo na snicle i ispecem, pa na to ubacim boraniju, beli luk i pradajz..15min da se boranija skuva i to je to

Биће цео дан воће, кајсије, вишње, трешње, стиго нам и огрозд(ал је кис'о маму му његову)...увече шуЊке и парадјза,или сланине и бела лука, баш су готовни ови млађани ченићи!
За доручак тесто од интегралног пшеничног брашна укисељено комловом(такође тесто које се остави да се укисели природним путем и потом држи у фрижидеру и користи уместо квасца) сушено на сунцу, чивутски специјалитет(одмах смо осетили навалу анимозитета према араБима и осталим Палестинцима!:hahaha:) са овчијим киселим млекцем.

Danas slično skroz, za doručak višnje, za ručak punjena tikvica sa kiselim mlekom domaćim, za užine večere i sve ostale obroke domaće višnje i ako nađem negde kajsije da kupim biće i njih.
Nama nešto uopšte nisu rodile, baš sam dešperantna zbog toga.

Kuvam supu sa junećim mesom i povrćem, posle ću samo onaj paradajz sos smućkati pa uz meso i krompir.

Možda posle napravim neke mafine, kupila sam one korpice najzad. Videću još... ma možda tek uveče

Od voća imam samo banane. :/ a ne mile mi se nešto

Jutros napravila sok od jabuke, šargarepe i pomorandže i nema više ništa. Moraću u prodavnicu. :/

Jagode zadnji put platila 200 din kg, bile ok kao i posle sat-dva da ih operem i seckam one se razgnjeckale :/

Trešnje deluju prezrele a to ne volim, nektarine bile skroz bezukusne, a ananas prestar :/

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back