Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne vidim sta bi tu moglo da bude lose. Trebalo bi da posecris malo...kajsije su kisele

Ja sam htela da pravim lenju pitu sa kajsijama, da probam kako bi ispalo pa sa se setila da ne jedem slatko :lol:

lenje pite ne volim, ovo bih sa korama klasicnim
pa i meni se cini da lose ne moze da bude, za svinje nema lose pomije :lol: al reko mozda je neko probao pa da javi ako ipak ne valja

Meni je omiljena lenja pita sa kajsijama, a može i ona što je Bogi pravila sa višnjama, a mogu i gomboce sa kajsijama, ma može sve sa njima :)))))

- - - - - - - - - -

pa i meni se cini da lose ne moze da bude, za svinje nema lose pomije :lol: al reko mozda je neko probao pa da javi ako ipak ne valja

Valja, valja, odlično je :D

Моја мама прави колач са кајсијама - не лења пита, не са корама него направи неко тесто и онда наређа полутке одозго.

Оне мало упадну током печења а колач је савршен.

Моја мама прави колач са кајсијама - не лења пита, не са корама него направи неко тесто и онда наређа полутке одозго.

Оне мало упадну током печења а колач је савршен.
ja pravim ko onaj sa visnjama kolac klasican onaj patispanj pa stavim kajsije ....moze bilo koje voce

- - - - - - - - - -

..da knedle su odlicne sa kajsijama...provereno...

jesu to sam pravila
nego bas pitu sa klasicnim kupljenim korama nisam od kajsije, uvek mi odu na neki drugi kolac, a imam kore u frizideru pa sabrah dva i dva...
sad se pitam dal da ih prodinstam malo sa secerom, ili samo zive sa secerom da pobacam...:think:

Не, ово је неко гушће и богатије тесто, није обичан патишпањ. Мислим да садржи кисело млеко.

Пробаћу да нађем тај рецепт или да питам маму.
pa i ono testo za kolac sa visnjama ide jogurt ili kiselo mleko, nije klasican patispanj nego lici na njega pa ga ja zovem kao patispanj
aj kad iskopas ti napisi
ovo sto ja pravim je onaj kolac sa visnjom pa samo umesto visnje stavim neko drugo voce izmedju ostalog
moze i da se poredjaju kajsije ali polutke, a u sredini polutki stavis neki dzem od druge vocke, pa sve to prelijes onom smesom za kolac sa visnjama (zovem ga satro patispanj jer lici realno na njega) teska perverzija :zbalavi:

ja pravim ko onaj sa visnjama kolac klasican onaj patispanj pa stavim kajsije ....moze bilo koje voce

- - - - - - - - - -

jesu to sam pravila
nego bas pitu sa klasicnim kupljenim korama nisam od kajsije, uvek mi odu na neki drugi kolac, a imam kore u frizideru pa sabrah dva i dva...
sad se pitam dal da ih prodinstam malo sa secerom, ili samo zive sa secerom da pobacam...:think:

...mozda bude bolje ako se prodinstaju...kad imas sve to, narocito ako nisi platila kajsije koje su 200 dinara kilo na pijaci, ti pravi i javljaj
utiske...

Ево га!

Умутити 3 жуманца са 250гр шећера

Додати 250 гр умућеног путера

Додати 250 гр киселог млека (чаша + 2 кашике)

------/-------- 400 гр брашна

-------/--------- 1 прашак за пециво

Додати снег од 3 беланца

Улити у плех и густо поређати полутке кајсија окренуте на доле

Пећи на 220 степени око 45 минута.

...mozda bude bolje ako se prodinstaju...kad imas sve to, narocito ako nisi platila kajsije koje su 200 dinara kilo na pijaci, ti pravi i javljaj
utiske...

da uzas su na piaci
ako ne pojeftine ima samo da im masemo
ko i maline, godinama ne jedem maline zbog cene....tu i tamo ako se ulovi od nekoga ovako sa strane po neki gram na poklon ko ima kod sebe kuci, inace nista

- - - - - - - - - -

Ево га!

Умутити 3 жуманца са 250гр шећера

Додати 250 гр умућеног путера

Додати 250 гр киселог млека (чаша + 2 кашике)

------/-------- 400 гр брашна

-------/--------- 1 прашак за пециво

Додати снег од 3 беланца

Улити у плех и густо поређати полутке кајсија окренуте на доле

Пећи на 220 степени око 45 минута.

pa da to je na tu foru, samo sto u mom receptu za kolac sa visnjama ide zejtin ne puter, puter je skupa zezancija :lol: inace sve ostalo isto samo druge mere....
sve je to varijacija na temu...

e sad u te polutke dodaj neki dzemic da vidis lepotinju....ja inace ne volim da se mesa dzem i kolaci ali ovde ide jer je na vocu

jos da je taj industriski stvarno puter
onaj kravicin recimo sve je samo nije puter...mleko u prahu u margarinu....zasto da placam to
ima domaci ali jako retko na pijaci kod ovih sto prave sir i zacepe cenu ni ne secam se koliko....nece prave sebi ne daju na prodaju cesto...

onaj kravicin recimo sve je samo nije puter...mleko u prahu u margarinu....zasto da placam to
ima domaci ali jako retko na pijaci kod ovih sto prave sir i zacepe cenu ni ne secam se koliko....nece prave sebi ne daju na prodaju cesto...

Најбољи је Бисер, Млекопродуктов.

Код нас је ,,цигљица" из приватних млекара на пијаци од четврт киле 200 динџи.
Купујемо по неколико ,,цигљи" недељно, углавном за кокееце и за на 'лебА.

dorucak
ovas, bademi i med
skidam se sa jogurta i svega mlecnog
116388471020536274772715-1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back