Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ZD kako pravis taj grasak sa knedlama,nisam to nikad pravila,a inace obozavam grasak i knedle.

Skuvam grašak najobičnije, prodinstam crni luk, dodam alevu papriku, grašak, nalijem vodom i kuvam dok se ne skuva. Knedle napravim od 2 jajeta, kašičice masti, malo soli i brašna koliko treba. Kašičicom spuštam u grašak, kada izađu na površinu - gotov ručak.

Danas punila tikvice, pa zapekla u rerni i štrudlice sa cimetom i suvim grožđem.

ne mogu da nadjem kari u zelenoj teglici kotanyi svuda samo crveni, meni logika kaze to je ljuti, ali vidim nema nigde drugi reko da nisu mozda promenili pakovanje
uzmem i zajebem se naravno ljut je :roll: stavila malo u kupus sad rezi u tri pm :roll:

- - - - - - - - - -

cvetna izadji vidim te
dabogda ti kosava sesiric oduvala dok vozis bajs :tiganj:

:lol:

meni se dopada ovaj kotanyi i drzim se njega....cak mi je bolji i od originala sa zacinske pijace
ne volim kad nasi pakuju te strane zacine jer do sad su mi bili bljak
ali brzo ga trosim i ubih se trazeci u vise radnji svuda crveni ebo te reko aj da uzmem....nema kad sam sebe covek ne poslusa uvek se zaebe....ko voli ljuto ok al ja ne

pa lepak ti je jaje i prezla (izigrava cemet :lol:)
jaje lepi a prezla upija vodu iz tikvice
moze i bez prezle al meni se cini bolje sa
al moras da procedis tikvice pre tog zbuckavanja, ko i za pljeske samo od tikvica, klasika

znam nisi mene pitala nego eto aj da kazem kako ja pa sad kako vam drago

- - - - - - - - - -

pre sat vremena sam pojela sladak kupus sa hlebom, bez mesa
umirem od gladi :dash: uvek tako kad njega jedem
jao sto nisam zmija bre jedan mis nedeljno i cao....siroti mis

Meni se i njihov sušeni bosiljak dopada, pošto nisam uvek u prilici da brstim svež, onaj je potpuno korektan.

- - - - - - - - - -

Aromin, mislim :))))

Аромин, тако је, не Алевин. :ok:

10329259_1414537898822820_6596632827148322875_n.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
...pa ja uvek stavim hleb u mleko ili vodu, pa to ocedim i onda pravim cuftice, nikad prezle, njih ni nemam u kuci,
ni u sta ja nih ne stavljam..i jaje naravno, al ajde mozda je Cru izmislila neki novi nacin...

...kupus i jeste gladan...moras ili da ubacis koji krompir u njega ili da jedes nesto do vecere...

...pa ja uvek stavim hleb u mleko ili vodu, pa to ocedim i onda pravim cuftice, nikad prezle, njih ni nemam u kuci,
ni u sta ja nih ne stavljam..i jaje naravno, al ajde mozda je Cru izmislila neki novi nacin...

...kupus i jeste gladan...moras ili da ubacis koji krompir u njega ili da jedes nesto do vecere...

hleb i ja kad su samo sa mesom
ali zbog tikvica dodajem prezle a ne hleb kad su one u prici jer su mnogo vodene, cini mi se cvrsce mi budu kad pripomognem prezlom

- - - - - - - - - -

probala sam aromin kari, bolji mi kotanji

..ja nisam nikad mesala meso i tikvice,obicno izrendam sargarepu uz tikvice, pa jaja i brasno...naravno tikvice ocedim..nekad i krompir ako
ga imam u kuci...i brasno pa kao ustipke...ali to sto ona pravi pa jos i blitvu nisam probala...

..kako to "zamiljas"..dodas li neko jaje ili? ajd napisi ako te ne mrzi, imam par paketica mlevenog koje se mora
potrositi u nekom razumnom roku...

pa lepak ti je jaje i prezla (izigrava cemet :lol:)
jaje lepi a prezla upija vodu iz tikvice
moze i bez prezle al meni se cini bolje sa
al moras da procedis tikvice pre tog zbuckavanja, ko i za pljeske samo od tikvica, klasika

znam nisi mene pitala nego eto aj da kazem kako ja pa sad kako vam drago

Pa ovako...samo, kad ja pravim bez prezli, kad mama pravi idu obavezno :lol:
Bez prezli je ma redje, sipa se kasikom, ali se lepo isprzi.
nekad ubacim, malo blitve, spanaca, nekad malo rendane sargarepe

Hleb ...ne nikako....nije u mom rezimu ishrane :lol:

Сад Котањи има и куркуму. Знаш то?

sto zasto?
ona je glavna u kariju ali ko ne voli biber i ostale delove karija onda uzme samo nju
ja je imam jod od jesenas na meru sto sam uzimala u turskoj, super je daje boju svemu a laganija je od karija

- - - - - - - - - -

..ja nisam nikad mesala meso i tikvice,obicno izrendam sargarepu uz tikvice, pa jaja i brasno...naravno tikvice ocedim..nekad i krompir ako
ga imam u kuci...i brasno pa kao ustipke...ali to sto ona pravi pa jos i blitvu nisam probala...

i ja sa brasnom nekad
ma stavis sta oces....

sto zasto?
ona je glavna u kariju ali ko ne voli biber i ostale delove karija onda uzme samo nju
ja je imam jod od jesenas na meru sto sam uzimala u turskoj, super je daje boju svemu a laganija je od karija

Није 'зашто' него да ли знаш да имају.

Знам да је главна у карију, имала сам већу количину купљену на меру.

Ми те ствари ненормално трошимо, то ми је важније од соли.

Није 'зашто' него да ли знаш да имају.

Знам да је главна у карију, имала сам већу количину купљену на меру.

Ми те ствари ненормално трошимо, то ми је важније од соли.
aa sad vidim, nisam lepo videla izvini
mislim da ima, kao da sam videla :think: pronjuskacu pa ti javljam

ja kari i korijander u prahu najvise, sto ti kazes vaznije mi od soli....navukoh se godinama ih trpam svuda dosadih svima :lol:

- - - - - - - - - -

evo ima
znam da sam videla al nisam smela da tvrdim dok ne proverim

kotanyi-kurkuma_mleta.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back