Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel moze neki proveren recept za bajadere,al bez mleka u prahu,to nemam
nemojte mi guglati po netu,to umem i sama :lol:

Proveren, da provereniji ne može biti.

BAJADERE

1/2kg kristal šećera preliti sa 10 kašika vode, kuvati na tihoj vatri dok se sa strane ne pojave mehurići, dodati 200g margarina, mešati na ringli dok se ne otopi, dodati 200g mlevenog keksa i 200g mlevenih oraha. Isključiti ringlu, i ovo prokuvati još minut, dva, pazeći da ne zagori. Podeliti na dva dela, u jedan deo dodati 2 rebra čokolade. Sačekati da se malo prohladi, staviti deo sa čokoladom, pa bez čokolade i staviti glazuru od 100g čokolade i 2 - 3 kašike ulja.

Proveren, da provereniji ne može biti.

BAJADERE

1/2kg kristal šećera preliti sa 10 kašika vode, kuvati na tihoj vatri dok se sa strane ne pojave mehurići, dodati 200g margarina, mešati na ringli dok se ne otopi, dodati 200g mlevenog keksa i 200g mlevenih oraha. Isključiti ringlu, i ovo prokuvati još minut, dva, pazeći da ne zagori. Podeliti na dva dela, u jedan deo dodati 2 rebra čokolade. Sačekati da se malo prohladi, staviti deo sa čokoladom, pa bez čokolade i staviti glazuru od 100g čokolade i 2 - 3 kašike ulja.
hvala domacice,zabelezila sam stranu,pa pravim
I Smoki slikaj obavezno i postavi da vidimo kad napravis...danas mi skroz bzv dan bas bi mi znacilo :-) ljub.

vidim ja ,tebi je do sprdnje:lol:
napravila piticice sa tankim korama,uzas,cepale su se,nikad vise
al deca kazu savrsene su
carda-062-1.jpg

MUSAKA:Podmazan pleh- Staviti red mladih krompira,red isecenog praziluka,red mlevenog mesa,malo prepecen.
Na kraju opet mladi krompir,preko celog pleha.
Staviti u zagrejanu pecnicu.Posle petnaestak minuta,
Izvaditi iz peci,i preliti sa cetiri umucena jaja,pomesana
sa jednim pakovanjem pavlake.Ponovo staviti u rernu
i peci,dok musaka ne dobije zlatkastu boju-dobro pecenu.

Supa iz kesice (mora nekad i takva:lol:), belo pileće začinjeno i pečeno u rerni i minut pire (mora nekad i to:lol:) i salata mešana.
Danas sve brzinski....ranije izašla s posla da podržim dete sa prijemnog, a i glava me boli za medalju:confused:

Sveki otišla kod ćerke na Zlatibor, tako da sam ovih dana šefica kuhinje.

Juče grašak sa knedlama, krastavac salata za ručak, za večeru jastučići. Danas pileće belo sa šampinjonima i pavlakom za kuvanje, salata krastavac, luk, paradajz, za dezertiranje pita sa višnjama. Sutra ću da punim tikvice, imam ideju kako, ali ako neko to radi češće, može da napiše kako.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back