Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je jedno od omiljenih letnjih jela grilovano pileće belo sa limetom i nanom, prilog ljuti pire od crvenog pasulja i pored salata neka, po volji i želji i ukusu.
Odavno nisam pravila, baš bih mogla sad za vikend, oboma nam je slobodan, prvi put posle tri meseca, pa da proslavimo :)))))

hajde daj recept za ovo, molim te
za obe stvari
zvuci mi super, a taman sma kupila limetu za neku tajlandsku klopu, mogu sad ovo

hajde daj recept za ovo, molim te
za obe stvari
zvuci mi super, a taman sma kupila limetu za neku tajlandsku klopu, mogu sad ovo

Pileće belo isečem na kockice, napravim laganu marinadu od par kapi maslinovog ili ulja od semenki grožđa i morske soli, sve to umeljam u kesi i ostavim da odstoji, da meso bude sočnije.
Može na roštilju, kao ražnjić, a može i u gril tiganju, kad bude skoro gotovo prelije se sokom od limete, na kratko, da se sok karamelizuje.
Nanu stavim čim skinem sa vatre, da otpusti aromu po mesu a da ostane živkasta a ne sparušena.
Pire ko pire, obarim pasulj, dodam so, biber, tucanu ljutu papriku, izblendujem i gotovo.
Može i sa lukom al meni bude preteško pa izbegavam a i više volim da bude neutralno da bi piletina došla do izražaja.

- - - - - - - - - -

Da, i u pire, ako je previše suv, može koja kap maslinovog il nekog drugog ulja.

Pileće belo isečem na kockice, napravim laganu marinadu od par kapi maslinovog ili ulja od semenki grožđa i morske soli, sve to umeljam u kesi i ostavim da odstoji, da meso bude sočnije.
Može na roštilju, kao ražnjić, a može i u gril tiganju, kad bude skoro gotovo prelije se sokom od limete, na kratko, da se sok karamelizuje.
Nanu stavim čim skinem sa vatre, da otpusti aromu po mesu a da ostane živkasta a ne sparušena.
Pire ko pire, obarim pasulj, dodam so, biber, tucanu ljutu papriku, izblendujem i gotovo.
Može i sa lukom al meni bude preteško pa izbegavam a i više volim da bude neutralno da bi piletina došla do izražaja.

- - - - - - - - - -

Da, i u pire, ako je previše suv, može koja kap maslinovog il nekog drugog ulja.

super, hvala, probacu bas za vikend
sveza nana, pretpostavljam?
i akd smo kdo nane, jel mohito nanu stavljate jos u nesto, sem mohito?

ima ih na paliluskoj, kalenicu u bajloniju povremeno, tokom leta i rane jeseni svezih, susenih bi trebalo da ima stalno

vrganji rastu citavo leto, od juna ako se na pravi nacin smenjuju kisa i sunce, do kasne jeseni

ovo sma inace kuvala nocas, do kasnih sati, prvi put u zivotu, mije tako komplikovano kako sam mislila da jeste :)
Pogledajte prilog 354792

...šta je ovo...?... slatko...?:zjede:

- - - - - - - - - -

jel mohito nanu stavljate jos u nesto, sem mohito?

...ma stavljamo... ali sporadično...:lol:

ima ih na paliluskoj, kalenicu u bajloniju povremeno, tokom leta i rane jeseni svezih, susenih bi trebalo da ima stalno

vrganji rastu citavo leto, od juna ako se na pravi nacin smenjuju kisa i sunce, do kasne jeseni

ovo sma inace kuvala nocas, do kasnih sati, prvi put u zivotu, mije tako komplikovano kako sam mislila da jeste :)
Pogledajte prilog 354792

Jao slatko od belih trešanja sa limunom, raj za nepce. I nije teško, samo malo volje.

Ja sam ove godine preskočila, ostalo nešto od prošle.

Ma je l jača ili slabija, oporija, ljuća, oštrija, mentastija, to me interesuje, čisto da mogu da ti dam predlog možda, a ne oblik lista, korena i ostale anatomske osobine :lol:
A i želim da znam, da ne budem više glup u društvu, ne uskraćuj mi znanje!

meni je jaca, sa jacim ukusom mente, mada tu i medj obicnim naanama postojie velike razlike, listovi su mesnatiji
u caju se npr odmah oseti razlika od koje si ga skuvala

ja za mojito kupujem nanu na pijaci, nisam ni znala da ima bas mojito nana. mislim, mojito dobije taj smek od nane kako god okrenes, a mislim da ni moje nepce nije toliko istancano da primeti bitnu razliku u vrsti nane :lol:

moraćete na reč da mi verujete, sliku ne mogu da postavim, ali salata je ispala fenomenalna
i pitam se što to nisam ranije pravila, oni pečeni bataci daju divan šmek, a pasulj je sladak,
i ne treba hleb uopšte uz to, čista dijetala :zaljubljena:

,,ajde pisi kakva je to salata sa batacima...al sve fino detaljno...nista se ne podrazumeva...:ok:

u maxi-ju uzela crveni pasulj 1/2 kg, ne šareni nego baš crven '' meksički '', potopila preko noći i stavila da se kuva,
ubacila dva bataka u rernu da se peku na vodi bez ulja, sami su dovoljno masni pa taman otpuste višak i dosta im,
isekla dve glavice crnog luka, bolji je crveni ali nisam imala, na rebarca kao za prebranac, ubacila u činiju i posolila
i ugnjavila rukom, iseckala 3 babure na sitne kockice, dva paradajza takođe ( izvadila seme i tečnost iz njih ),
pasulj kad se skuva ocediš i prohladiš, batake isečaš na sitnije parčiće kad se i oni malo ohlade, sve pomešaš
i preliješ uljem, biberom, solju i sirćetom ( ovo polako dodavati da se ne prekiseli ), dobije se ogromna količina, malo
sam preterala izgleda, ali sve se to može smanjiti i prilagoditi, može se praviti i sa nečim suvim pa se dobije dimljeni ukus,
ali mi to više za zimu......e detaljnije ne umem majke mi :D

u maxi-ju uzela crveni pasulj 1/2 kg, ne šareni nego baš crven '' meksički '', potopila preko noći i stavila da se kuva,
ubacila dva bataka u rernu da se peku na vodi bez ulja, sami su dovoljno masni pa taman otpuste višak i dosta im,
isekla dve glavice crnog luka, bolji je crveni ali nisam imala, na rebarca kao za prebranac, ubacila u činiju i posolila
i ugnjavila rukom, iseckala 3 babure na sitne kockice, dva paradajza takođe ( izvadila seme i tečnost iz njih ),
pasulj kad se skuva ocediš i prohladiš, batake isečaš na sitnije parčiće kad se i oni malo ohlade, sve pomešaš
i preliješ uljem, biberom, solju i sirćetom ( ovo polako dodavati da se ne prekiseli ), dobije se ogromna količina, malo
sam preterala izgleda, ali sve se to može smanjiti i prilagoditi, može se praviti i sa nečim suvim pa se dobije dimljeni ukus,
ali mi to više za zimu......e detaljnije ne umem majke mi :D

...o pa lepo i ukusno zvuci bas, a dijetalno je ono :rotf: :P

...pravicu, to taman moze i hladno pa za 2.-3 dana...:super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back