- Poruka
- 27.343
Pravila sam ovako sa kukuruznim brašnom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Probala sam u nedelju da ga tretiram kao da je belo, pomesala raz i heljdu, vodu i kvasac, prstohvat secera i soli, beli luk u prahu malo... tako zamesila, ostavila do popodne da naraste, jedva da je naraslo ista, bio je cudno tvrd, stavila na pecenje i samo je pao, umesto da nabuja on mi se skvocao skroz, bio ko kamenJesi li probala da ga spremiš kao klasičan hleb? Bukvalno samo "varjača rad".
Brašno, so, šećer (ako ga koristiš), topla voda, kvasac. Bez ulja i drugih dodataka. Samo promešaš i ostaviš da naraste. Promešaš par puta. Varjačom, onako kao za uštipke. Izliješ u posudu, ostaviš da naraste i pečeš.
Nekada treba pojednostaviti, pa tako i najbolje bude.
Njega izbegavam za sad jer je kukuruz pun secercinePravila sam ovako sa kukuruznim brašnom.
Napravi ga mekanog, kao za uštipke. Žitko testo.Probala sam u nedelju da ga tretiram kao da je belo, pomesala raz i heljdu, vodu i kvasac, prstohvat secera i soli, beli luk u prahu malo... tako zamesila, ostavila do popodne da naraste, jedva da je naraslo ista, bio je cudno tvrd, stavila na pecenje i samo je pao, umesto da nabuja on mi se skvocao skroz, bio ko kamen
Sta sam zajebala ne znam
Mozda je beli luk skembao kvasac jer oni su neprijatelji....
Probacu sledeceg vikenda sa kvascem a bez belog luka, da vidim....
Nece raz da narasta sama. Ona bude teska i zdudana. Ako dodas integralnu psenicu, narasce.Probala sam u nedelju da ga tretiram kao da je belo, pomesala raz i heljdu, vodu i kvasac, prstohvat secera i soli, beli luk u prahu malo... tako zamesila, ostavila do popodne da naraste, jedva da je naraslo ista, bio je cudno tvrd, stavila na pecenje i samo je pao, umesto da nabuja on mi se skvocao skroz, bio ko kamen
Sta sam zajebala ne znam
Mislim da ti kombinacija brašna nije dobra. Najbolje rezultate ćeš dobiti ako ti većina bude integralno pšenično brašno.Probala sam u nedelju da ga tretiram kao da je belo, pomesala raz i heljdu, vodu i kvasac, prstohvat secera i soli, beli luk u prahu malo... tako zamesila, ostavila do popodne da naraste, jedva da je naraslo ista, bio je cudno tvrd, stavila na pecenje i samo je pao, umesto da nabuja on mi se skvocao skroz, bio ko kamen
Sta sam zajebala ne znam
A od svakog drugog će hleb biti zdudan i tvrd. Najbolji rezultati se dobiju od integralnog pšeničnog, ali ni taj hleb nije ono što metla očekuje.Nece raz da narasta sama. Ona bude teska i zdudana. Ako dodas integralnu psenicu, narasce.
Ako ne smijes bijelo psenicno, ne uzimaj ni integralno, to ti je samo bijelo+mekinja.
Ako ima problem sa psenicom, svejedno joj je jede li integralni ili bijeli.A od svakog drugog će hleb biti zdudan i tvrd. Najbolji rezultati se dobiju od integralnog pšeničnog, ali ni taj hleb nije ono što metla očekuje.
Ajde probacuNapravi ga mekanog, kao za uštipke. Žitko testo.
Ovo je kljucno verovatnoMislim da ti kombinacija brašna nije dobra. Najbolje rezultate ćeš dobiti ako ti većina bude integralno pšenično brašno.
Ali opet, previše očekuješ od integralnog hleba napravljenog u domaćoj radinosti. Nijedan ti neće biti pufnast i mek kakav bi ti, nego manje ili više zbijen i tvrd.
E hbg sadNece raz da narasta sama. Ona bude teska i zdudana. Ako dodas integralnu psenicu, narasce.
Ako ne smijes bijelo psenicno, ne uzimaj ni integralno, to ti je samo bijelo+mekinja.
Pa i nece biti pufnast nikadKoleginica isla leto kod nutricioniste, oce smrsa tripuje se nesto bzb, nebitno to, i ova joj pravila na nedeljnom nivou neke menije kad sta se jede.... I sad ima nedelja kad je bez belog brasna, pa ima razne recepte za ta srranja od hlebova
Dala mi je, jer meni trebaju ti hlebovi iz med razloga, ne znas koji je recept tragicniji od kog
Vec dva hleba iz tog recepta su mi za vikend otisla u djubre.... Ona kaze njoj uspevaju.
Verovatno ja negde gresim, plus mi je to sve bzv ne volim i verovatno zato i gresim, ili imam pogresna ocekivanja, mozda treba da prihvatim da to nece biti lepo pufnasto mekano kao sa belim brasnom, da prihvatim to kamenje da je to to.... Nemam pojma
пробај квсац помешати са мало топле воде и брашна са шећером и остави на топлом да ускисне.prstohvat secera i soli,
Da so ubija kvasac al po receptu kao mesa se zajedno, meni bilo cudno al aj reko....пробај квсац помешати са мало топле воде и брашна са шећером и остави на топлом да ускисне.
кад видиш да се подигло ( брзо се процес заврши )замеси са осталим састојцима и остави да кисне.
вероватно ти со заједно са квасцем зезне ствар.
од значаја је да се квасац подигне а после додај све заједно.Da so ubija kvasac al po receptu kao mesa se zajedno, meni bilo cudno al aj reko....
So cu na kraju dodati sledeci put
ja sam ti slala u pp jedan recept bez belog brašna i kvasca, da li si ga probala?Koleginica isla leto kod nutricioniste, oce smrsa tripuje se nesto bzb, nebitno to, i ova joj pravila na nedeljnom nivou neke menije kad sta se jede.... I sad ima nedelja kad je bez belog brasna, pa ima razne recepte za ta srranja od hlebova
Dala mi je, jer meni trebaju ti hlebovi iz med razloga, ne znas koji je recept tragicniji od kog
Vec dva hleba iz tog recepta su mi za vikend otisla u djubre.... Ona kaze njoj uspevaju.
Verovatno ja negde gresim, plus mi je to sve bzv ne volim i verovatno zato i gresim, ili imam pogresna ocekivanja, mozda treba da prihvatim da to nece biti lepo pufnasto mekano kao sa belim brasnom, da prihvatim to kamenje da je to to.... Nemam pojma
E vidis to sam prevideli da imam u ppja sam ti slala u pp jedan recept bez belog brašna i kvasca, da li si ga probala?
Dogovorenoод значаја је да се квасац подигне а после додај све заједно.
и за масноће важи да се додају на крају ( уље или шта већ).