Šta kuvamo danas 9

I corbica bela
IMG_9984.jpeg

juce mi nije bilo do kuvanja
bacila sampinjone na tiganj, izvukla svu vodu iz njih, kad su poceli da se karameliziraju, dodala seckani beli luk i saku persuna, puno bibera
prohladila i pomesala sa grckim jogurtom
istostirala hleb i napravila grcku salatu uz to
bas je bilo ono sto nam treba na ovu vrucinu
m igra neki trunir ovaj vikend, pa spremam samo za cerku i sebe
danas cu salatu od bulgura, grilovane tikvice, crvenog luka i leblebija
i ponovo grcku salatu
sestra nudi junece snicle i pire, a meni je muka od zimske hrane
pre neki dan smo jedva svarili one cufte
ne bi mi palo na pamet da ih spremam da m nije dao predlog jer su mu se jele
mogla sam da bacim burgere i povrce na gril, vise bi nam prijalo
deca su od sutra na odmoru dve nedelje, pa cu da se odmaram od kuvanja
i da zavrsim napokon ovaj svoj stan sa majstorima
izrendali su mi nerve
Ja ne znam zasto,ali volim divin opis kuvanja.🙂
Ti si Stevo Karapandza krstarice.😂
Jedino sam njegove emisije o kuvanju voljela da gledam.

danas sam iznimno nervozna
sestra cuva klince dva dana
ja spavam na maminoj ugaonoj, sestrina dnevna iznad
u 7h jutos cujem jako BUP i bebin plac
beba je sestriceva jednoipogodisnja cerka
brzo je zovem da pitam jel treba pomoc
bebu su juce inace ujela dva krpelja koja smo danas odnele na analizu
pre spavanja macak je gurao u hodalici i naravno kako to petogodisnjaci mogu, zavalio je u zid jer nije mogao da prikoci pa je pala i poslekla usnu
plac je trajao do ponoci
sestra je inace juce uz svoj rucak pojela i tri cena belog luka sto me dodatno razdrazuje kad mi se priblizi
zato sam danas sebi spremila spagete sa sosom od limuna i parmezana i belim lukom da neutralisem taj njen miris
pre toga sam sa parketarom hoblovala parket
jer greska je bila do njega za prethodni izgled zavrsenog parketa
nocas je sestra zaboravila da zatvori prozor na svetlarniku na svom nivou, pa je onaj potop caskom napunio njen hodnik i slio se niz stepenice do mog postavljenog parketa u hodniku
sat vremena posle bebinog arlauka u 7h sam jakim fenom susila pokvasene dascice i molila boga da to moze da se sredi bez zamene
majstor je uspeo da presmirgla tragove koje je voda ostavila kad se osusio, pa sam morala da budem strpljiva za danasnje radove
treba mi sva pozitivna energija kosmosa da sutrasnje lakiranje dve ruke prodje kako treba
pa da podignemo skadar na sledeci nivo

Е, @dive тебе баш потерало, а што си нервознија, све више привлачиш неподопштина.
Не могу да ти кажем да кулираш, јер сам и сама била у том зачараном кругу пре пар година.
И онда се десио преломни тренутак.
Пре тога нам је стигао безобразно висок рачун за струју, муж се изнервирао јер је три пута ишао да га рекламира, они ништа, ладно дошли и искључили нам струју.
Он код адвоката, напише тужбу, и каже пакујте се, идемо на море :eek:
Мени је већ свега било преко главе, стварно спакујемо ствари и одемо, мислићемо о томе кад се вратимо.
Десет дана сам кулирала, онако баш по цигански, живећемо дан за дан, без планирања, нервозе, па како буде.
Вратили се с мора, зове га адвокат, стигла пресуда о хитном укључењу, да иду до суда по решење...
Некако сам тада преломила, нервирала се, не нервирала, десиће се оно што мора, и ништа ја ту не могу да променим.

Tortilje sa piletinom, pomfritom, karamelizovanim lukom, svežim paradajzom, domaćim majonezom, plus pavlaka i neki ljuti sosovi ko hoće. Još spremam paštetu od pileće džigerice za doručak sutra deci i nama da nosimo na posao.

Tortilje sa piletinom, pomfritom, karamelizovanim lukom, svežim paradajzom, domaćim majonezom, plus pavlaka i neki ljuti sosovi ko hoće. Još spremam paštetu od pileće džigerice za doručak sutra deci i nama da nosimo na posao.
Пошаљи мало, стипсо...нарочито то љуто :balavi:

• Ironija
Reactions: Red
Ja sam neka pileća krilca u rerni, lepo zahladilo pa može rerna da se rabi.
Sinoć ih izmarinirala u maslinovom ulju, natrpala sve začine koje imam u kući osim ruzmarina i bosiljka 😄
Nedavno sam otkrila kumin pa ga stavljam svuda, čak i u jaja na oko.

Sve u svemu, nisu bila loša, ali masno u pm.

Back