Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Spremam sarmu za sutra svekrvi za Slavu.
Ostalo desetak listova kupusa pa reko da ih zamrznem, i izvadim onu vakumirku što je 100 godina nisam koristila.
Pa, lepo je izvukla svu tečnost iz kupusa i prestala da radi. A ja sam mislila da sam ocedila kupus. Izgleda da treba da ga izbrišem sa svih strana.

Koliko stavljate ulja u palačinke ? Ja u smesu kašiku, dve a za pečenje kao zrno graška (putera). A juče sam u gostima jela...pa bile su providne od ulja, natopljene. Kao da se sećam da je pokojna baba tako pravila.
I moram da priznam da su baš bile ukusne ali meni glava ne da , da tako spremam hranu.
Uljilo se dosta dok su se pekle y emajliranom tiganju. Danas vecinom koriste nelepljive u ne znam nikoga da naulji mnogo.
Ja sipam malo u tijesto. Ne mjerim, tek da sipam nesto malo.
Sipam ulje u tiganj, zagrijem i ocedim u soljicu. Malo ulja, posle nakon par ispecenih silikonskom cetkucim razmazem ulje. A zasto grijem i cedim u soljicu, to mi nije jasno ali to uvijek radim

Uljilo se dosta dok su se pekle y emajliranom tiganju. Danas vecinom koriste nelepljive u ne znam nikoga da naulji mnogo.
Sipam ulje u tiganj, zagrijem i ocedim u soljicu. Malo ulja, posle nakon par ispecenih silikonskom cetkucim razmazem ulje. A zasto grijem i cedim u soljicu, to mi nije jasno ali to uvijek radim
To i ja radim, sa uljem i soljicom. Zamasti se tava a palacinka ne bude masna

I ja tako isto.

za dorucak bila palenta sa sirom
20240121_102310700.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back